YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


MHP'siz çözüm aranıyor

Daha önce "312'nin 2. fıkrasında değişiklik yapılabilir" diyen MHP lideri Bahçeli'nin, önceki gün değişmesine karşı çıkması kafaları karıştırdı. FP, MHP'siz çözüm arıyor

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 312. maddenin değişmesine karşı çıkması hesapları karıştırdı. 312. maddenin değiştirilmesine koalisyon ortakları DSP ve ANAP destek verirken, anamuhalefet partisi FP, MHP'yi devre dışı bırakan bir çözüm arayışına başladı. Kutan, Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Ecevit'le bu hafta görüşecek.

Bahçeli şaşırttı

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin "MHP, 312. maddenin değiştirilmesine karşıdır" açıklaması yapması şaşırttı. FP kurmayları, Bahçeli ile Erbakan'ın cezasının kesinleşmesinden sonra yaptıkları görüşmede, "312. maddenin 1. fıkrasının değiştirilmesine karşıyız. Ancak 2. fıkrasında değişiklik yapılabilir. 2. fıkranın değişmesi Meclis'in açılmasından sonra hemen gündeme gelmesi için Meclis açılmadan önce partiler arası bir komisyon kurularak bu konudaki hazırlıklar yapılabilir" dediğini hatırlatıyorlar.

DSP ve ANAP isterse...

Bu arada, FP lideri Kutan'ın, Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Ecevit'le bugün veya yarın görüşmesi bekleniyor. Kutan'ın, Ecevit görüşmesine büyük önem verdiği belirtilirken Ecevit'e, "312 değişikliğine siz ve koalisyon ortağınız ANAP destek veriyor. Bu, sıradan bir kanun değişikliği olduğu için DSP ve ANAP'ın desteğiyle bir günde Meclis'ten geçer" diyeceği öğrenildi. Kutan'ın, "İdam cezasının kaldırılması konusunda FP olarak destek vermeye hazırız" mesajı vermesi bekleniyor.

'Demokrasiyle ülkeye irtica gelmez'

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesinin değişikliğe uğraması, daha demokratik bir şekle girmesiyle hiçbir şekilde devlete irticanın gelmeyeceğini söyledi.

ANAP Gençlik ve Kadın Kolları Toplantısı'na katılan Taşar, gazetecilerin soruları üzerine, "312. maddenin 2. fıkrasında demokratik bir açılım yapılması gerekmektedir. 312. maddenin demokratik bir şekle girmesiyle hiçbir şekilde devlete irtica gelmez. Hem AB'ye gireceğiz diye uğraşıyoruz hem de demokratikleşmenin önündeki engelleri kaldırmakta direniyoruz. Bu mantığı anlamakta zorluk çekiyoruz" dedi. Taşar, bu sözlerinin Bahçeli'ye cevap olmadığını da söyledi.




Kağıda basmak için tıklayın.

FP: MHP yalnız kalacak
312. madde değişikliğinin Erbakan'ın mahkumiyeti ile ilgili olmadığını vurgulayan FP'li Arınç, "Tüm partiler değişiklikten yana. MHP yalnız kalmayı göze alıyorsa karşı çıksın" dedi.
Ankara'nın DEVlet itirafı
Başbakanlık'ın hazırladığı rapor, ülkenin gelişmesinin önündeki en büyük engelin, hantal yapıları, aşırı istihdam ve kötü yönetimleriyle 'kamu kurumları' olduğunu ortaya koydu.
FP'de toplu istifa hazırlığı
Şanlıurfa Fazilet Partisi eski il başkanı Servet İzol, "Ağabeyim FP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol kongrede Abdullah Gül'ün GİK listesinde yer aldığı için görevden alındım" dedi.
Parti il binasında bir basın toplantısı düzenleyen İzol, Genel Merkez'le uyumsuz çalıştığı iddialarının asılsız olduğunu belirterek, her ay düzenli olarak rapor gönderdiğini bildirdi. İzol şöyle konuştu: "Kongrede ağabeyim Zülfikar İzol'un, Abdullah Gül'ün listesinde olması benim görevden alınmama sebep olmuştur. Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün temsilcisi olduklarını iddia edenlerin saltanatlarına dokunulduğunda ne tür gerçek dışı beyanlarda bulunup insan haysiyetiyle oynayabileceklerini bütün Türkiye izlemektedir."
Öte yandan, başta Şanlıurfa olmak üzere, bugüne kadar il başkanları görevden alınan teşkilatların da topluca istifa etmeye hazırlandıkları öğrenildi


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...