YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Brezilya'ya döneriz

Dış ticaretteki açığa dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Bayramoğlu, "Türkiye, 20 milyar dolar dış ticaret açığıyla karşı karşıya kalırsa, Arjantin ve Brezilya'nın akıbetine uğrar" dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Bayramoğlu, IMF'nin Türkiye için yaptığı önerilerinin doğru olduğunu belirterek, "Yanlış olan zamanlama ve planlamadır" dedi. Bayramoğlu, dün Cumbuhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilmeden önce bir basın toplantısı düzenledi.

Gelirler faize bile yetmiyor

Türkiye ekonomisini değerlendirerek başladığı konuşmasında Bayramoğlu, Türkiye'nin vergi gelirlerinin tamanının bile artık borç faizlerini ödemeye yetmediğini söyledi.

Bayramoğlu, bu durumun nedeninin 1998'den beri işbaşında olan iktidarın aldığı yanlış tedbirler olduğunu savunurken, "Yanlış tedbirler, 2000 yılında ne kadar ciddi kriz yaşanacağını önceden göstermişti. Türkiye'nin vergi gelirlerinin tamamı bile maalesef faizi ödeyemeyecek durumda. Buna bir de sosyal güvenlik kurumlarının açıkları eklendiğinde, Türkiye ekonomisi son derece ciddi bir krizle karşı karşıya" dedi.

Dış ticaret açığı sarsar

Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in "Türkiye 4-5 milyar dolar dış ticaret açığı ile sarsılmaz" dediğini hatırlatan Bayramoğlu, şöyle devam etti: "Ama yıl sonunda bu açık 20 milyar dolara ulaşırsa, nasıl sarsılmaz? Cotterelli'nin peşinde dolaşacaksınız 3,5 milyar dolar için, alamayacaksınız. Türkiye, bu sene 20 milyar dolar dış ticaret açığıyla karşı karşıya kalırsa, Arjantin ve Brezilya'nın akıbetine uğrayacak."

Türk ekonomisi hantallaşıyor

BAYRAMOĞLU, yapısal tedbirlerin yeterli olmadığını, üretimi, sanayiyi arttırıcı alınmış tedbirlerin olmadığını kaydederek, faiz, borsa ve devletin iç borçlanmasının devam ettiğini anlattı. Türkiye ekonomisi için destekleyecek argümanın devletin ekonomideki küçülmesi olduğuna işaret eden Bayramoğlu, "Ama maalesef tam tersine hantallaşıyor" dedi. Bayramoğlu, dün basına verilen DPT raporunda sözü edilen rakamların zaten bilinen rakamlar olduğunu ve raporda yeralan kaygıları paylaştıklarını söyledi.

4 ayrı rapor

MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Sezer'e "Cumhurbaşkanlığı İmaj ve Beklenti Araştırması", "İşadamlarının Ekonomik Beklentileri Araştırması" konulu iki araştırma ile "2000 Yılı Yarı Yıl Durum Değerlendirmesi ve Acil Ekonomik Tedbirler Paketi" ile "Anayasa Reformu ve Yönetimin Demokratikleşmesi Raporu" başlıklı çalışmaları sundu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Turkcell bir dava daha kaybetti BEYOĞLU 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, öğretmen Mehmet Parlak'ın, Turkcell'e sabit ücret olarak ödediği 92 milyon 608 bin 677 lirayı yüzde 60 yasal faiziyle geri almasını kararlaştırdı.
Birileri yalancı
DPT'nin önceki gün açıkladığı ve şok etkisi yaratan raporun aksine, Merkez Bankası'nın, programın olumlu gittiğine dair yayınladığı enflasyon raporu şaşırttı.
Kombassan fabrika satın aldı
Kombassan Holding 6 aydır Romanya Özelleştirme Dairesi Başkanlığı'ndan almak için uğraştığı Romanya ve Balkanların tek rulman fabrikası olan SC Rulmenti SABarlad'ı resmen aldı. Romanya Özelleştirme Dairesine 4,5 milyon dolar nakit ödeme yapan Kombassan fabrikanın daha aktif hale gelmesi için 5 yıl içinde 27 milyon dolarlık yatırım taahhüdünde bulundu. Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve dünyanın rulman ihtiyacını Romanya'da üreteceklerini söyledi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...