YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama


'Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler' Sempozyumu

Türk sineması var mıydı?

Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği "Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler" sempozyumu yarın başlıyor. Sempozyumda "Türk Sineması yoktur" görüşü de savunulacak.

Bilgi Üniversitesi, Türk sinemasındaki yeni arayışları ikinci kez masaya yatırıyor. Üniversitenin Sinema Televizyon Bölümü'nün düzenlediği "Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler" konulu seminer 30 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sinemanın önünü açmaya çalışacağız

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Övgü Gökçe, Türkiye'de sinema üzerine tartışmaların çok yeni olduğunu, bunun artması için çabaladıklarını söyledi.

Sempozyumun, Türk sinemasının önüne açmasını sağlamasını umduklarını anlatan Gökçe, üç gün boyunca sinema üzerine farklı görüş ve yönelimleri buluşturacaklarını kaydetti.

'Türkiye sineması yok'

Sempozyumda yoğun tartışmalara yolaçması beklenen tebliğler de bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Oğuz Adanır, "Günümüz Türkiye'sinde sinema vardır ancak ortada bir Türkiye Sineması yoktur" başlıklı tebliğinde, Türk sinemasının çürük temeller üzerine kurulu olduğu görüşünü savunuyor. Adanır, şu görüşleri dile getirdi:

"1980'li yıllardan günümüze artık Türkiye'yi temsil edebilecek (yani yılda 70-80-100 uzun metrajlı film üretim kapasiteli) bir sinema yoktur. Yalnızca film yapan insanlar bulunmaktadır. Genellikle de filmi araç değil amaç olarak yani bir tür hobby gibi gören insanlar."

Mucip DENİZ


Kağıda basmak için tıklayın.


Tarkan sanallaşıyor Türk popunun sesi 'dışarıya' ulaşan sanatçısı Tarkan, adına hazırlanan web sitesinde hayranlarına İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak seslenecek. Yabancı bir tasarım şirketi tarafından hazırlanan 'www.tarkan.gen.tr' adresindeki sitede, şu anda Türkçe olarak ünlü popçunun özel hayatından, konserlerine kadar her yönü anlatılıyor. Sitenin Tarkan'ın verdiği bilgilerle hazırlanan bölümünde çeşitli bilgiler yer alıyor. Kartta, 'pop müziğin küçük dev adamı' olarak lanse edilen sanatçının boyunun '1.76' olarak verilmesi dikkati çekiyor. 17 Ekim 1972 doğumlu sanatçının burcunun Terazi, kan grubunun (A Rh +), göz renginin yeşil, saç renginin siyah, kilosunun 72, ayakkabı numarasının 42 olduğu belirtiliyor. Hayvanlardan balığı, renklerden maviyi, içeceklerden bitki çayını, çiçeklerden gülü, oyunlardan tavlayı, filmlerden Amadeus'u favori gösteren Tarkan, favori sanatçılarının olarak Tina Turner ve Stevie Wonder olduğunu belirtiyor. Tarkan, sinemaya gitmek, seyahat etmek, kitap okumak ve dalmaktan hoşlandığını da ifade ediyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...