YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


AB, Sırbistan ve Rusya'yı görüşecek

Bugün Brüksel'de toplanacak olan AB dışişleri bakanlarının gündeminde, Yugoslavya'ya yönelik petrol ambargosunun hafifletilmesi, Rusya'nın Çeçenistan'a yönelik saldırıları ve Ortadoğu barışı konuları bulunuyor.

BRÜKSEL- Avrupa Birliği'ne üye 15 ülkenin dışişleri bakanları aylık olağan toplantılar çerçevesinde bugün Brüksel'de biraraya geliyor. AB dışişleri bakanları toplantısının gündeminde, Yugoslavya'ya yönelik petrol ambargosunun hafifletilmesi, Rusya'nın Çeçenistan'a yönelik saldırıları ve Ortadoğu barışı konuları bulunuyor. AB bakanları, Sırp lider Miloseviç muhaliflerinin kontrolünde bulunan Nis ve Pirot kentlerine yönelik 'Demokrasi için Enerji' programı çerçevesinde petrol sevkiyatı yapmayı tasarlıyor. Önceki gün Bulgaristan'ın Hisarya kasabasında biraraya gelen Balkan ülkeleri liderleri, Yugoslavya'ya yönelik ambargonun hafifletilmesi çağrısında bulunmuşlardı. Bazı AB üyeleri, ambargonun muhalefetin kontrolündeki tüm kentleri de içine alacak şekilde hafifletilmesini isterken, bazıları ise halkı cezalandırmaktan çekinerek, muhalefetin elinde bulunmayan kentleri de kapsayacak şekilde yumuşatılmasını talep ediyorlar. AB diplomatları programın 30 kent ve kasabayı kapsamasının planlandığını belirttiler. Uçuş yasağının da hafifletilmesinin görüşüleceği toplantıda, İngiltere ve Hollanda'nın Miloseviç'i güçlendireceği kaygısıyla olumsuz yönde oy kullanması bekleniyor.

Moskova'ya uyarı var, yaptırım yok

Rusya eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in istifasının ardından ilk kez biraraya gelecek olan AB dışişleri bakanlarının Rusya'nın Çeçenistan'ı işgali konusunda sert uyarılarda bulunacakları ancak, Moskova'ya yönelik yeni yaptırım kararı almayacakları bekleniyor. AB Dönem Başkanı Portekiz tarafından yapılan açıklamada, "Rusya'nın Çeçenistan'a yönelik saldırılarının yolaçtığı insani felaketin kabûledilemez olduğu" belirtildi. AB diplomatları, üye ülkelerin bir çoğunun Rusya ile ilişkileri tehlikeye atmamak için Moskova'ya yapılacak insani yardımlara ambargo uygulamaktan çekindiklerini kaydettiler. Ayrıca Washington ziyareti sonrasında Brüksel'e giden Filistin lideri Arafat'la öğle yemeğinde biraraya gelecek olan bakanların, Ortadoğu barış sürecinin içinde bulunduğu durumu da gözden geçirecekleri öğrenildi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...