YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Hizbullah vahşetinin bilançosu büyüyor

VAHŞET FIŞKIRIYOR

Tüm yurtta Hizbullah operasyonları sürerken Tarsus'ta bulunan mezardan 6 kişinin cesedi çıkarıldı. Mersin'e götürülen Kuriş'in cesedi toprağa verildi.

Yakalanan Hizbullahçıların ifadeleri doğrultusunda çeşitli il ve ilçelerde örgüte yönelik operesyonlar sürdürülürken, Tarsus'ta Hizbullah operasyonları çerçevesinde yapılan kazıda, çuvallar içinde altı ceset bulundu.

YERİ EKİNCİ GÖSTERDİ

İçel'in Tarsus ilçesinde Hizbullah operasyonları çerçevesinde yapılan kazıda, çuvallar içinde 6 ceset bulundu. Hizbullah'ın sözde Akdeniz sorumlusu Mehmet Emin Ekici'nin, örgütün hücre evine iki kilometre uzakta gösterdiği noktada yapılan aramada beş çuval bulundu. Çuvallardan üçünün içinden, elleri ve ayakları bağlı 3 ceset çıktı. Diğer iki çuvalda ise seccade, giyecek, terlik ve battaniye gibi eşyalar çıktı. Çürüdükleri için tanınmayacak durumda olan cesetler morga kaldırıldı. Ekici'nin gösterdiği, hücre evi olarak da kullanılan ahırın yanındaki tarlada yapılan aramada da yaklaşık 3 metre derinlikte, yan yana gömülmüş 3 cesete rastlandı. Elleri ve ayakları bağlı cesetlerden birinin çıplak olduğu görüldü. Çürüdükleri için tanınmayacak durumda olan cesetler için kimlik tespiti yapılacağı bildirildi.

KURİŞ'İN CENAZESİNDE KRİZ

Cesedi Konya'daki "mezar ev"de bulunan Hizbullah örgütünce öldürülen Konca Kuriş'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi. Törende, kadınların ön saflarda cenaze namazına katılmak istemesi üzerine tartışma çıktı. Cenaze töreninde konuşan İl Müftüsü Mazhar Bilgin, din adına insan katletmenin dinin hiçbir kuralıyla bağdaşmayacağını belirterek, "Din adına insan katletmek dinin hiçbir kuralıyla bağdaşmaz" dedi.

Mersin Bağımsız Kadınlar Derneği Başkanı ve Konca Kuriş'in akrabası olan Necla Ölçer, bir grup kadınla birlikte namazda ön saflarda yer almak istemesine Konca Kuriş'in kayınpederi ve Camii görevlileri izin verilmedi. Cenaze törenine, Kuriş'in annesi, babası, çocukları Sırma, Yahya, İsmail, Muzaffer ve Senanur, İçel Valisi Şenol Engin, Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı, Jandarma Alay Komutanı, Konca Kuriş'in kayınbiraderi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze, alkışlar arasında Kent Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

ANTALYA'DA 27 GÖZALTI

Antalya Emniyetinin operasyon çerçevesinde gözaltına aldığı 27 kişinin sorgusu devam ediyor.

Haber Merkezi


Kağıda basmak için tıklayın.

Egebank'ta çifte soygun
YAPILAN incelemeler sonucu Egebank'ın ortaklarına 186 trilyon liralık kredi kullandırdığı tespit edildi. Ayrıca Demirel'in, Egebank'ı Halk Bankası'ndan 'kereste' kredisi alarak, satın aldığı ve krediyi geri ödemediği ortaya çıktı.
Demireller'e dokunulacak mı?
ROSE-AIR şirketinin 50 bin dolar rüşvet verdiğinin ortaya çıkması, Demirel'ler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı tartışmalarını gündeme getirdi.
Tekel'i soyan soyana
İHRAÇ kaydıyla alınan tütünleri Türkiye'de pazarlayarak Tekel'i dolandıranlar kervanına dünyaca ünlü Winston ve Camel sigaralarını üreten Reynolds şirketi de katıldı.
Basında 'bilgi' kargaşası
İSTİHBARATTA zaman zaman MOSSAD'ı bile sollayan bazı medya kuruluşları, çoğu zaman da çuvallamaktan geri kalmıyor. Duyulan her söylenti 'bilgi' olarak gazetelerin manşetlerine yansıyor.
5 HİZBULLAHÇI TATBİKATA GÖTÜRÜLDÜ
İSTANBUL- İstanbul Emniyeti'nde gözlem altında tutulan 5 Hizbullahçı, Diyarbakır ve Mersin'e gönderildi. Hüseyin Velioğlu'nun ölü ele geçirildiği Beykoz'daki villada sağ yakalanan örgütün "askeri kanat sorumlusu" Edip Gümüş ile "Marmara bölge sorumlusu" Cemal Tutar Diyarbakır'a, daha sonra gözlem altına alınan "Akdeniz bölge sorumlusu" Mehmet Emin Ekici, "tetikçi" Murat Kurt ve kimliği açıklanmayan bir kişi de Mersin'e gönderildi. Operasyonun İstanbul bölümünde ele geçirilen diğer 3 kişinin sorgusu ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürdürülüyor. Operasyon sırasında ele geçirilen kaset ve belgeler Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...