YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Kerbasçi bilmecesi

Tahran eski Belediye Başkanı Gulamhüseyin Kerbasçi'nin serbest bırakıldığı yönündeki haberler resmî yetkililerce yalanlanırken, Kerbasçi'nin hapishaneden izinli çıktığı anlaşıldı.

TAHRAN- Yolsuzluk iddiasıyla görevden alınarak, iki yıl hapse mahkûm olan Tahran eski Belediye Başkanı Gulamhüseyin Kerbasçi'nin hapislik şartları etrafındaki tartışmalar devam ediyor. Serbest bırakıldığı hakkında önceki gün bir gazetede çıkan haberin resmî yetkililerce yalanlanmasının ardından, Kerbasçi'nin hapishaneden "izinli çıktığı" anlaşıldı. Arya gazetesi, halen evinde olan Kerbasçi'nin telefonlara bizzat kendisinin çıktığını, ancak gazetecilere demeç vermeyi reddettiğini belirtti.

Daha önce de izinli çıktı

Gazete, bazı kaynaklara göre, daha önce de kısa süreler için hapishaneden izinli çıkan Kerbasçi'nin "Geçen Pazartesi günü birkaç günlük izinden sonra hapishaneye döndüm. Cuma günü ise ben izin istemeden kendileri (hapishane yetkilileri) tekrar izinli olduğumu, çıkmamı söylediler" dediğini yazdı. Arya gazetesi, hapishane yetkililerinin Kerbasçi'ye "48 saat izinlisin, sonra hakkında ayrıca karar vereceğiz" dediklerini iddia etti.

Af söylentileri

260 gün önce hapse giren Kerbasçi'nin affedilerek ya da cezasının infaz süresi kısaltılarak hapisten çıkacağı yönünde son bir iki aydır yoğun söylenti ve haberler yaşanmasına rağmen Kerbasçi'nin avukatı, müvekkilinin herhangi bir af isteği olmadığını belirtti. Eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani tarafından Tahran Belediye Başkanlığı'na getirilen Kerbasçi'nin, yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı sırada kendisine destek vermeyen Rafsancani'ye kırgın olduğu belirtiliyor.

10 Şubat Devrimi yıldönümü nedeniyle af edilebilir

Ancak Rafsancani'nin geçen Ramazan ayında iftara davet ettiği Kerbasçi için hapishaneden özel izin aldığı, iftar yemeği sırasında bu kırgınlığın giderildiği, şimdi milletvekili adayı olan Rafsancani'nin Kerbasçi'yi hapisten çıkararak, seçim çalışmalarının başına getirmek istediği ileri sürülüyor. Diğer bir iddia ise Rafsancani'nin kendisi af dilemeyen Gulamhüseyin Kerbasçi adına dinî liderden af istediği ve dinî liderin 10 Şubat Devrimi'nin yıldönümü nedeniyle affedeceği mahkûmlar arasına Kerbasçi'yi de katacağı yönünde.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...