T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

BU BAYRAM BİTMEZ 2-0


Cimbom, 'şamar oğlanı'na çevirdiği Milan'a Ali Sami Yen Stadı'nda bir tokat daha attı.

İtalyan ekibini Hagi ve Jardel'in golleriyle deviren G.Saray, çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

Yine bir ilk, yeni bir ilk

İlklerin takımı Galatasaray Avrupa'da tarihi bir başarıya imza attı. Sarı-Kırmızılılar, Milan'ı Ali Sami Yen'de devirip, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen ilk takım oldu: 2-0. İtalyan ekibi karşısında 90 dakika temkinli bir futbol oynayan Galatasaray, 20. dakikada Hagi'nin attığı akıl dolu golle öne geçti, 85. dakikada sahneye çıkan Jardel skoru bağlayan isim oldu: 2-0

Dağ başını duman aldı

Haftalardır sıkıntılarını erteleyerek kader maçına giren Galatasaray, güldü ve güldürdü. Elinde kalan son liderliği vermeyen Sarı-kırmızılılar, Hagi ve Jardel'in mükemmel golleriyle Türk futbol tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan ilk takım oldu.

Sami Yen'de tarihi gün

Milan maçında Ali Sami Yen Stadı tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, sabahın ilk saatlerinden itibaren stada gelerek şimdiye kadarki en büyük bayrağı stada açtılar. Ali Sami Yen'de maç boyu susmayan Galatasaraylı taraftarlar ayrıca tribünlere İtalyanca olarak "Da Qui Non's Passa (Buradan çıkış yok)'' yazılı pankart açtılar. G.Saray, bu maçla 4 milyon İsviçre Frangını (yaklaşık 2.5 trilyon) kasasına koydu.

Ağır konuk: Terim

Milan maçı öncesi Ali Sami Yen Stadı'nda duygusal anlar yaşandı. Galatasaray'ı Avrupa'nın zirvesine taşıyan ve geçtiğimiz günlerde Fiorentina teknik direktörlüğünden istifa eden Fatih Terim,'in statta olacağı haberleri taraftarı hareketlendirdi. Galatasaray taraftarının imparatoru "Terim buraya yumruk havaya" tezahüratlarıyla sahaya davet edildi. Protokol tribünü ise tarihi günlerinden birini yaşadı ve siyaset dünyasının ünlülerini ağırladı.

Emre ve Okan askıda

Galatasaray Basın Sözcüsü Ali Dürüst, İtalya'ya transfer olacakları yönünde haberler çıkan Okan ve Emre konusuna açıklık getirerek, "Biz gitmelerini istemiyoruz. Kendileri ile de görüştük. İki taraf olarak uzun maç maratonunda bu görüşmeleri dondurduk" dedi. Galatasaray Başkanı Faruk Süren, Milan 2. başkanı Galliani ile bir görüşme yaptı. Başkan Süren, Galliani ile birlikte Çırağan Kempinski Oteli'nde bir öğlen yemeği yedi.

Spor Yazarları
Ümit Aktan : Mehmet Atalay :
Kasaptan kaçan koyun Yolun açık olsun
Güray Soysal : Hürol Bilal :
Gururluyuz... Olmadı!.. hiç ama hiç yakışmadı!..
 
'Ben demiştim'
Lucescu, "Galatasaray Avrupa'da yeni bir şampiyonluğa mı gidiyor" sorusuna "Bunu UEFA ile karıştırmayın. Bu daha zor" cevabını verdi.
Daum'dan düşer gibi
1.5 yıllık sözleşmeyi görür görmez imzayı atan Cristoph Daum'u taraftar bağrına bastı. Beşiktaş'ın son şampiyonluğunda imzası olan Alman hoca, ilk iş olarak basına kısıtlama getirdi ve 6 yıl önce ters düştüğü Rıza'yı yardımcısı yaptı.
"Şans yetmez"
Fenerbahçe teknik patronu, 'Allah yardım etti' sözünün çok abartıldığını belirterek, "Çalıştık ve hakederek bulunduğumuz yere geldik" diye konuştu.
Puan Durumu

Mustafa'ya af yok
Yimpaş Yozgatspor, pazar günü oynayacağı Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdürürken, Fenerbahçe maçı kadrosundan çıkartılınca şehri terk eden Mustafa Kocabey geri döndü. Başkan Mehmet Kaplan başkanlığında toplanan yönetim kurulunun kararını Basın Sözcüsü Aydın Baran açıkladı. Baran, "Yönetim kurulumuz, Mustafa Kocabey'e para cezasını uygun görmedi. Altyapı ile antrenmanlara çıkacak'' dedi.
8 Mart 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED