T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Şükrü Karahasanoğlu tahliye edildi

İtalya'dan Türkiye'ye iade edilen Etibank'ın eski Müdürü Şükrü Karahasanoğlu serbest bırakıldı.

İtalya'dan Türkiye'ye iade edilen Etibank'ın eski Genel Müdürü Şükrü Karahasanoğlu, bankanın eski sahipleri Dinç Bilgin ile Cavit Çağlar'ın da aralarında bulunduğu diğer 22 sanıkla birlikte yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "isnat olan suçun vasfının değişme ihtimali, tutuklu kaldığı süre ve bu celse mahkemeye ibraz edilen rahatsızlığına ilişkin raporları'' dikkate alarak, davanın tek tutuklu sanığı Şükrü Karahasanoğlu'nun tahliyesini kararlaştırdı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Cahit Demir, bankanın mali, idari ve personel işlerinde değişik dönemlerde görev yaptığını belirterek, görev süresi içinde her şeyin yasalara uygun şekilde işlediğini söyledi.

Duruşmada söz alan Dinç Bilgin, Ferhat Yeğingil, Nail Keçili ve İsmail Hakkı Karakaya'nın avukatları da müvekkillerinin yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını istediler.

Böbrek kanseriymiş

Karahasanoğlu'nun avukatı Şener Atılgan müvekkili hakkındaki iddiaları kabul etmediklerini belirterek, aynı konumda olan başka kişiler için İstanbul DGM'ce "takipsizlik kararı'' verildiğini söyledi. Böbrek kanseri olan müvekkilinin 9 Ağustos 2002 tarihinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini anlatan Atılgan, bu hastaneden hastalığın nüksetmesinin mümkün olduğunun bildirildiğini söyledi. Duruşmada söz alan Şükrü Karahasanoğlu da yurtdışına kanser tedavisi görmek amacıyla gittiğini ve yargılanmak için kendi isteğiyle Türkiye dönmeden birkaç gün önce de ameliyat geçirdiğini anlattı. Yaklaşık 5,5 aydır cezaevinde tutuklu bulunduğunu söyleyen Karahasanoğlu, "Ben buradan tahliye edilsem de, hastanede yatacağım. Hayati tehlikem var.'' Bu arada tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesi kararlaştırılan Etibank'ın eski genel müdürü Şükrü Karahasanoğlu cezaevinden çıktı. Cezaevi önünde yakınlarıyla kucaklayan Karahasanoğlu, işlemleri tamamlandıktan sonra özel minibüsle uzaklaştı.

Ağlatan karar

Şükrü Karahasanoğlu'nun tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılmasına ilişkin talepleri ise reddederek, duruşmayı erteledi. Tahliye kararını duyan Şükrü Karahasanoğlu, duruşma salonunda gözyaşlarını tutamadı. Bir süre ağlayan Karahasanoğlu, bu durumda görüntü almamaları için de basın mensuplarına sırtını döndü. Jandarmalar eşliğinde duruşma salonundan çıkartılan Karahasanoğlu, mahkeme heyetine ''Adaletinize teşekkür ediyorum'' dedi. Duruşma salonunda bulunan Karahasanoğlu'nun bazı yakınlarının da ağladıkları görüldü. Karahasanoğlu'nun avukatı Şener Atılgan, basın mensuplarının soruları üzerine müvekkilinin böbrek kanseri olduğunu söyledi. Atılgan, başka davalardan tutukluluğu bulunmayan müvekkilinin, bu tahliye kararıyla Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nden çıkacağını bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dinç Bilgin, Cavit Çağlar, Mehmet Nail Keçili, Şükrü Karahasanoğlu, Şevket Önay Bilgin, Mustafa Çağlar ve Türker İnanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 sanığın, çeşitli suçlardan dolayı 3,5 ile 33 yıl arasında değişen çeşitli ağır hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.



13 Ağustos 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED