T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Birleştirici olacağız'

Erdoğan, AK Parti'nin toplumu ayrıştıran değil, kaynaştıran bir perspektife sahip olduğunu vurguladı.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana toplumu birleştiren bir siyaset anlayışı ortaya koyduğunu ve bundan sonra da bu anlayışın devam edeceğini söyledi. Erdoğan, “Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz, ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz” dedi.

AK Parti'nin 1. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, sabah Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan ve partililer, daha sonra Bilkent Otel'de tören düzenlenen törene katıldılar. Anıtkabir'deki törene başörtülü kurucular katılmazken, AK Partililer, “teamülleri bildiğimiz için Anıtkabir'e başörtülü üyelerimize gelmemelerini söyledik” dediler.

AK Parti lideri Erdoğan, buradaki törende yaptığı konuşmada, partisinin henüz kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, halkın büyük güvenine ve teveccühüne mazhar olduğunu ifade etti. Erdoğan, bazılarının iddia ettiği gibi, AK Parti'nin reaksiyondan değil, toplumun aksiyonundan meydana geldiğini belirttiği konuşmasında, 3 Kasım seçimlerinde halkın kendilerine iktidarı müjdelediğini savundu.

Beyaz Türk-zenci Türk yok

Erdoğan, kendilerini muhafazakar demokrat diye nitelendirirken, iktidara gelmeleri halinde “beyaz Türk-zenci Türk” ayrımına kimsenin maruz kalmayacağını söyledi.

Halkın, suni kaygı ve önyargılarla güveninin zedelendiğini, iç ve dış borç yükünün altında kaldığını anlatan Erdoğan, 3 Kasım seçimlerinde halkın bu zilletten kurtularak, AK Parti'yi iktidara getireceğini ifade etti. AK Parti'nin toplumu ayrıştıran değil, kaynaştıran bir perspektife sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: “Toplumu ayrıştıran, siyasetin itibar kaybına uğramasına yol açan, istikrarı bozan, güven

bunalımını besleyen, yönetim ile toplum arasındaki mesafeyi açan, yönetim kirlenmesi, etnik ve mezhep farklılıklarını tahrik, siyasi husumet, bölgecilik, sermayeye düşmanlık, emeğe saygısızlık, din istismarı, devlet ve millet ayrımına yönelik yaklaşımlar, yoksulluk ve işsizliklerin sıradanlaşması, iltimas ve önyargılar gibi ayrıştırıcı unsurlardan uzak durmak ve toplumu bunlardan korumak gerekir. Toplumu ayrıştıran unsurlar üzerinden siyaset yapmayacağız. Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz, ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz.”

İttifaklar AK Parti'ye karşı

İttifak arayışındaki partilerin ve şahısların AK Parti'nin iktidarını önlemeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, “Ne yaparlarsa yapsınlar, 3 Kasım'da yeni bir umut filizlenecektir” diye konuştu.

Ülkede, düşüncenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini anlatan Erdoğan, “Ölüm cezasının kaldırılmasına evet diyorlar, ama siyasi yasakların kaldırılmasına evet demiyorlar” dedi.

12 SORUNA 12 TEŞHİS

Erdoğan, Türkiye'nin sorunları ve beklentilerini oniki ana şemsiye altında topladıklarını belirterek, bunları şöyle sıraladı: “Ulusal uzlaşma ve toplumsal güvenin sağlanması. Kanun devletinden hukukun üstünlüğüne geçmek. Üretim ve istihdamın arttırılması. Yeni bir ekonomik ve mali yapılanma. Devlette yalın yönetim. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi. Yaşam kalitesinin geliştirilmesi. Nitelikli eğitim. İç ve dış güvenlik. Etkin dış politika. Geleceğe dönük Türkiye projeksiyonları. Ulusal bilgi yönetimine geçişin sağlanması.”

 
'Sosyal-liberal ittifak' başka bahara kaldı
Derviş'in sol ittifak arayışı hüsranla sonuçlandı. Baykal'ın, "CHP'ye gelin" teklifine, Cem "YTP büyüyor" karşılığını verince ittifak suya düştü.
Cem: Biz gerçek gündemle ilgiliyiz
YTP lideri Cem, Derviş'in solda birlik arayışlarından umutlu olmadığını söyledi.
Demirel ANAP'a el attı: 2 istifa
Rıfat Serdaroğlu ve İbrahim Gürdal, ANAP'tan istifa ederek YTP'ye katıldı. İstifaların ardında Demirel'in olduğu öğrenildi.
Öksüz: MHP yolsuzlukla mücadele sözünü çiğnedi
MHP'den istifa eden Enis Öksüz, BBP'ye katıldı. Öksüz, "MHP yolsuzlukla mücadele sözünü çiğnedi" dedi.
Erbakan: SP yüzde 16 oy alır
Kapatılan RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Başkanlık Divanı'nı evinde toplayarak, köy köy hatta ev ev dolaşılması talimatını verdi. SP Genel Başkanı Recai Kutan ve Başkanlık Divanı üyeleri, önceki akşam ve dün Erbakan'ın evinde iki ayrı toplantı yaptı. Erbakan'ın, “Refah Partisi'nin iktidara geldiği dönemi hatırlayın. Köy köy hatta ev ev dolaşarak görüşlerimizi anlatmıştık. Şimdi de aynı şekilde yapmalıyız” dediği öğrenildi. Erbakan, seçimlere bağımsız aday olarak katılacağını ancak, SP mitinglerine katılarak SP'ye oy isteyeceğini de söyledi. Erbakan'ın SP'lilere “Seçimlerde 'Kuvayı milliyeciler-mandacılar, IMF'ciler-Milli Görüşçüler' söylemleri üzerinde durmalıyız. Seçimlerde Saadet Partisi yüzde 16 oy alır. İttifak yapılması halinde bu oylar daha da artar” dediği kaydedildi. Toplantıda HADEP ve BBP ile itifak yapılmasına açık kapı bırakma kararı alındı.
  • BİLAL ÇETİN

  • 15 Ağustos 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED