T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

TV çocuğa ne yapar?

TV'nin çocuk dimağlara etkisini bilimsel araştırmalarla ortaya koyan 'Çocuk ve TV' adlı kitap, ebeveynleri yeniden düşünmeye davet ediyor...

Hemen bütün ebeveynlerin şikayetleri arasındadır; “oğlum TV'nin başından kalkmıyor, çocuğum çizgi film izlemeye başlayalı beri daha saldırgan oldu, bizimki reklamlarda gördüklerini tekrar etmeye bayılıyor” şeklinde... Çok değil bir-iki sene önce TV'de yayınlanan çizgi film kahramanı Pokemon'a özenerek “uçmaya” kalkışan ve hayatını kaybeden çocukların dramı da hâlâ zihinlerde tazeyken, TV'nin çocuk belleği üzerindeki dominant etkisinin bir kez daha düşünmeye açılması yerinde olacaktır herhalde. İşte şimdiye dek sadece küçük gazete haberleri ve minimal çaptaki araştırmalarla irdelenen “çocuk-televizyon ilişkisi” oldukça geniş kapsamlı bir araştırmayla işlenerek kitaplaştırıldı. Kitap ebeveynleri bu önemli konu hakkında yeniden düşünmeye davet ediyor.

“Çocukluğu çepeçevre saran TV çocuğun kişiliğini ve sosyalleşmesini hangi yönde etkilemektedir?” sorusundan yola çıkan Dr. Hüseyin Emin Öztürk'ün çocuk ve TV ilişkisini bilimsel verilere yaslanarak açıklayan eseri “Kişilik Gelişimi Açısından Çocuk ve Televizyon” Beyan Yayınları arasında. Çocuk dimağların TV karşısındaki tutumlarını tesbit eden ve çözümlerini de bu tesbitlerden hareketle sunan eserin temeli, Öztürk'ün Sakarya Ün. Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı'nda hazırladığı Çocuğun Sosyalleşmesine Televizyonun Etkisi adlı doktora tezine dayanıyor.

İstanbul'un farklı ilçelerindeki okullardan seçilen bin beş yüzden fazla öğrenci ile yapılan anketlerden elde edilen sonuçlara dayanılarak hazırlanan kitap, TV'nin çocuğun kişiliğini nasıl etkilediği, onu ne yönde sosyalleştirdiği ve ailelere düşen görevler konusunda yol gösteriyor. Kısaca yeniden düşünmeye davet ediyor.
Beyan Yayınları Tel: 0 212 512 76 97

“Televizyon ve Çocuk” merkezli ilk bilimsel araştırma

Televizyonun Fonksiyonları, Televizyon Seyretme Süreleri, Aile ve Televizyon, Televizyondaki Tercihler, Modeller ve Televizyonun Başarıya Etkisi gibi ana başlıklar altında, televizyon ve çocuk ilişkisini başarıyla ortaya koyan “Kişilik Gelişimi Açısından Televizyon ve Çocuk” adlı kitapta İstanbul'un farklı ilçelerindeki resmi ve özel okullardan seçilen bin beş yüzden fazla öğrenci ile yapılan anketlerin çarpıcı sonuçları yeralıyor. Sahasında hazırlanmış ilk bilimsel araştırmalardan biri olan “Televizyon ve Çocuk” önemli bir boşluğu doldurmaya aday...


Seçimi bilimsel olgular eşliğinde analiz edin
Haluk Şahin'in sunduğu Yüksek Siyaset, seçim siyasetbilimcileriyle birlikte seçime giden Türkiye'nin karmaşık görüntüsüne ışık tutuyor. Seçimi bilimsel olguların ışığında izleme amacındaki programın panelistleri ise, Prof. Dr. Yılmaz Esmer ve Prof. Dr. Türkan Altan.
TV 8 / 22.00


Seçime az kala 'Seçmenle Yüzyüze'
Seçimlere az bir zaman kala ekranlara gelmeye başlayan Seçmenle Yüzyüze, seçmenin nabzını tutmak amacıyla her gün Türkiye'nin farklı bir iline gidiyor. Program, seçmenin bakışını ve yorumlarını ekranlara getirirken, seçimle ilgili merak çeken soruları da cevaplıyor.
CNN TÜRK 20.00/23.00

 
Ecevit'le DSP ve seçim üzerine konuşmalar
Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'nın bugünkü konuğu DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit. Seçim hakında partisinin politikası ile ilgili konuşacak olan Ecevit, planlarını ve projelerini canlı yayınlanan programda Ali Kırca'ya anlatıyor.
NTV / 21.05

Bir politik entrika dizisi daha...
TRT'de yeni bir dizi film daha start alıyor. Güllerin Günü adlı dizide, 1977'de Avustralya Granville'de büyük bir tren kazası meydana gelir. Kazayı soruşturmak üzere görevlendirilen hakim Weir, kendisine yardım etmesi için mühendis Boris'e başvurur. Fakat Adalet Bakanlığı, hakime baskı yapmaktadır.
Trt 1 / 00.00

Aman dikkat! Şakacı geliyor
Yaptığı şakalarla izleyenleri gülmekten kırıp geçiren Şakacı Ekstra, her hafta birbirinden ilginç ve eğlenceli şakalarıyla ekrana gelmeye yaz döneminde de devam ediyor. Programın en beğenilen bölümlerinin tekrar yayınlandığı Şakacı, yine ekstra şakalarla izleyenlere kahkaha vaadediyor.
Kanal 7 / 23.00

Küçük başa büyük bela
Dolandırıcı Franklin, polisler tarafından yakalanır ve hapishane aracına biner. Araçta ünlü elmas kaçakçısı Villard da bulunmaktadır. Franklin bir kaçış planının içine düşmüştür. Villard bir katliam yaparak kaçarken, Franklin de serbest kalır. Ama polisler onun da katliamda rol aldığını sanmaktadırlar.
PARA KONUŞUR
Orijinal Adı: Money Talks Yön: Brett Ratner Senaryo: Joel Coen Oyn: Charlie Sheen, Chris Tucker, Heather Locklear, Gerard Ismael 1997 / Macera
KANAL D / 21.45
15 Ağustos 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED