T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Millete saygısızlık

Halkın seçimi iyi değerlendireceğini belirten AK Parti lideri Erdoğan, "3 Kasım seçimlerini ertelemek millete ve TBMM'ye saygısızlık olur" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, seçimlerin ertelenmesine yönelik girişimlere dikkat çekerek, "3 Kasım'da seçim yapılacaktır. Bundan sonra alınacak her karar AK Parti'nin lehine olacaktır. Seçim kararı alınmasına rağmen bu kararı değiştirmeye çalışmak millete ve Meclis'e saygısızlıktır" dedi. AK Parti lideri Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısından önceki konuşmasında, 3 Kasım'da halkın karar vereceğini hatırlatarak, "Türkiye dönemeç noktasındadır. Beceriksiz hükümet yüzünden Türkiye kan kaybetti. Yaraların tedavi edilmesi ve Türkiye şartlarının düzeltilmesi için iyi bir fırsat doğmuştur. Milletimiz bu fırsatı iyi değerlendirecektir" dedi.

Zaafiyet lüksünüz yok

"Milletimizin tek umudu AK Parti'dir" diyen AKParti Lideri Erdoğan, il başkanlarına hitaben şöyle seslendi:

"AK Parti milletin umudu olduğu için sizlerin çalışma zayıflığı ve zaafiyeti içinde olma gibi lüksünüz yoktur. Klasik küçük ayak oyunlarına girmeniz doğru değildir. Aday listeleri açıklandıktan sonra küsmek gibi davranışlar size yakışmaz. Tek başına iktidar olacağımızı gözönüne aldığımız zaman, Türkiye'yi düzlüğe çıkartacak kadroyu kurmak zorundayız."

Seçimlerin ertelenmesine yönelik ayak oyunlarının yapıldığına dikkat çeken AK Parti Lideri Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim 3 Kasım'da yapılacaktır. Küskünler Hareketi gibi ne olduğu belli olmayan hareketler planlıyorlar. Ne olursa olsun bundan sonra alınacak her karar AK Parti'nin lehine olacaktır. 3 Kasım'la ilgili ne dediysek dediklerimizin arkasındayız. Bu milleti aldatmak gibi siyasi ve etik açıdan bir yanlışın içinde olmayız."

Erteleme senaryoları

AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan, seçimi erteleme ve yeni hükümet senaryoları ile ilgili bir soru üzerine, "Bu konularla AK Parti olarak katiyen ilgilenmiyoruz. Bu parlamento bir karar almıştır. Bu kararı değiştirme yöntemlerini çirkin yollarla oluşturmayı, millete saygısızlık, TBMM'ye saygısızlık olarak görüyoruz" şeklinde cevap verdi.

Fon fındığı baltalar

Hükümetin seçimlere kadar olan sürede, ülkenin geleceğini karartacak uygulamalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Erdoğan, fındık fiyatlarının hala açıklanmadığını belirterek, "Hükümet, günü kurtarmak adına belki de seçim harcamalarını karşılayacak bir kaynak arayışı içinde. Fındık ihracatına fon koymayı düşünüyorlar. Hükümeti uyarıyoruz. Fon çare değildir" diye konuştu.

Toptan ve Erdemir AK Parti'de

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partiye katılan Milli Eğitim eski Bakanı Köksal Toptan ve Yozgat Belediye Başkanı Mehmet Erdemir'e rozetlerini taktı. Toptan, törende yaptığı konuşmada, "Rahmetli Menderes'den gelen bu mücadele millete rağmen milleti yönetmeye çalışanlarla milletle beraber milleti yönetmeye çalışanların mücadelesidir. Bu mücadelenin bayrağını bu parti ve bu kadrolar taşımaktadır" dedi. MHP'li Yozgat Belediye Başkanı Mehmet Erdemir ise "Türk milletinin kurtuluşu AK Parti ile olacaktır" diye konuştu.




20 Ağustos 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED