AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Eğitim öğretim yılı bugün başlıyor

İlköğretim okulları ile liselerde 2003-2004 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor.

İlköğretim okullarındaki 10 milyon 331 bin, liselerdeki 3 milyon 34 bin öğrenci ile 557 bin öğretmen, yaklaşık 3 ay süren yaz tatilinin ardından dersbaşı yapmaya hazırlanıyor. Okulların açılması dolayısıyla törenler düzenlenecek. İllerde vali, garnizon komutanı, belediye başkanı, milli eğitim müdürü, öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyetler, Atatürk anıtlarına çelenk koyacaklar. İlköğretim öğrencileri okulların açıldığı gün ders kitaplarını okullarından ücretsiz alabilecekler. 15-19 Eylül 2003 tarihleri arasında kutlanacak İlköğretim Haftası'nda çeşitli etkinlikler düzenlenerek, herhangi bir nedenle okula gidemeyen çocukların okula devamlarına ilişkin mesajlar verilecek. Her ilde seçilecek bir ilköğretim okulunda tören düzenlenecek. Öğrencilere İlköğretim Haftası'nın önemini kavratmak amacıyla, kent merkezlerindeki kapalı yerlerde panolarda, halka açık yerlerde duvarlarda, okullarda ise koridor ve panolarda haftayla ilgili öğrencilerin yaptıkları resim, afiş, şiir ve yazılar sergilenecek. İlköğretim Haftası'nın açılışında il ve ilçe milli eğitim müdürü ve ilköğretim müfettişleri okulları ziyaret edecek.

Veliler Mahmutpaşa ve Eminönü'ne akın etti

Bugün başlayacak olan eğitim-öğretim yılına dar gelirli vatandaşlar, çocuklarının ihtiyaçlarını seyyar satıcılardan karşıladı. Okulların açılmasına bir gün kala Eminönü ve Mahmutpaşa'da kurulan seyyar satıcılara akın eden dar gelirli vatandaşlar, okula yeni başlayacak olan çocukları için gerekli giyim ve okul eşyasını buradan almaya başladı. Okul önlüğünden çantaya, kalemden deftere kadar her türlü malzemenin satıldığı satıcılardan alış veriş yapan veliler, defterleri daha çok kilo ile satın aldı. Yapılan araştırmalara göre bu yıl, öğrenci velisi eğer çocuğunun kırtasiye ihtiyacını pazardan karşılamak isterse 10 milyon ile 14 milyon 400 bin lira, mağazadan karşılamak isterse 17 milyon 250 bin ile 22 milyon 500 bin lira arasında harcama yapmak zorunda kalacak.

'İlk gün' öncesi pasta kestiler

Çanakkale Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu, okula yeni başlayacak öğrencileri, ilk gün korkusunu yenmeleri için 1 gün önceden pasta keserek karşıladılar. Okul yöneticileri, bugün başlayacak yeni eğitim öğretim yılında, okulun ana sınıfı ve birinci sınıfına başlayacak öğrencileri, 1 gün önceden okula çağırarak eğitime tabi tuttular.

Geçen yıllarda bazı öğrencilerin, ilk günlerde okulda yapılan çalışmalara katılmak istemediklerini, çoğunun ilk gün korkusu yaşadıklarını anlatan Okul Müdürü Mustafa Kuşku, şunları söyledi:

"İlk kez okula başlayan öğrencilerin (annemi istiyorum), (beni eve götürün) tarzında tepki gösterdiklerini gözlemledik. Okul yönetimi olarak biz de evlerinden ve annelerinden ilk kez ayrılacak öğrencilerimizin, ev ortamından okul ortamına geçişini kolaylaştırmak amacıyla pastalı ve eğlenceli bir karşılama yapmak istedik."



15 Eylül 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED