AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
SSK Okmeydanı Hastanesi Eczanesi'nde ilaçlar çalındı

SSK Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Polikliniği'nin önceki gece ecza deposu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce soyuldu. Poliklinik Sorumlusu Üroloji Uzmanı ve Baş Tabip Yardımcısı Dr. İhsan Kayılı, "Bağışların bulunduğu kasa zorlanmış. Toplanan para miktarı 20 milyardı. Ona dokunulmamış. Kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçların bulunduğu depo zorlanmış. Açılmış ve içinden ilaçlar alınmış" dedi. Kayılı, "Hırsızlar, 4 No.'lu vezneden içeri girmişler. Soygun nedeni ile veznelerimiz sayım olduğu için saat 10.00'da açıldı. O yüzden kuyruk oluştu" şeklinde konuştu. Olay yerinde inceleme yapan polis, konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı. Bu arada Başhekim Vekili Opt. Dr. Fuat Hızlı, gece hırsızların girdiği eczanede yapılan ilk sayımda çok büyük bir eksiklik çıkmadığını söyledi. Hızlı, günde yaklaşık 3 bin reçetenin kabul edildiği eczanede kesin tespit için akşam yeniden sayım yapılacağını belirterek, "eczaneye, para veya uyuşturucu mahiyette ilaç bulunabileceği düşüncesiyle girilmiş olabileceğini" sözlerine ekledi.


  • BDDK hakkında suç duyurusu

    Adana'da, İmar Bankası'ndaki alacağını tahsil edemeyen bir mudi, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) hakkında suç duyurusunda bulundu. İmar Bankası Adana Şubesi'ndeki hesabında 194 milyar 157 milyon 971 bin lira bulunan Mustafa Yılmaz, parasının ödenmemesi üzerine Adana 4.Sulh Hukuk'a müracaat ederek tespit yaptırdı. Yılmaz'ın parasının derhal ödenmesi gerektiği rapor edildi. Mahkeme tespiti, noter ihtarı, icra dosyası, hesap cüzdanı bilirkişi raporlarına rağmen parasını almayan mudi Yılmaz, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu. Avukat Yusuf Özer, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere Adana Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


  • RTÜK, Star'dan savunma istedi

    RTÜK, dün yaptığı toplantıda Star-TV'den 4. maddenin 'c' fıkrasından savunma istenmesine karar verdi. RTÜK, 'c' fıkrasından ceza verirse Star'ın lisansı iptal edilecek. RTÜK, reklamlardan dolayı birçok televizyon kanalının uyarılmasına karar verdi. Star-TV'nin bir aylık cezasının ardından yaptığı ilk günkü yayında "RTÜK yönetimi paraları paylaşamadığı için Hazine'ye devrediyor", "İzleme Değerlendirme Dairesindeki uzmanlar görme özürlü" gibi cümlelerin geçtiği yayınlar ele alındı. Ayrıca Cem Uzan'ın maç öncesi ve devre arasındaki yayınları da incelendi. RTÜK, bu yayınlardan dolayı Star-TV'den 4. maddenin 'c', 'ı' ve 'l' fıkralarından savunmasının istenmesine karar verdi. RTÜK, Star'ı 4. maddenin 'c' fıkrasından daha önce bir ay yayın durdurma cezası verdiği için aynı cezaya bir defa daha çarptırması halinde yayın lisansı iptal edilecek.

  • BİLAL ÇETİN


  • Microsoft, sohbet odalarını kapatıyor

    Microsoft, MSN portalındaki bedava sohbet odalarını kapamayı kararlaştırdı. Şirketin açıklamasına göre, "chat" odalarını kapama kararı, porno içerikli istenmeyen mektup ya da reklamlardaki artış yüzünden alındı.


  • Sanatçı Musa Eroğlu DGM'de ifade verdi

    Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, Ankara DGM Başsavcılığı tarafından yürütülen "Kürt Festivali" soruşturması kapsamında DGM'ye gelerek ifade verdi. Eroğlu, soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Köksal'a yaklaşık 1 saat süreyle ifade verdiktin sonra DGM'den ayrıldı. Gözaltına alınmayan ve avukatı Veli Koluaçık ile birlikte DGM'ye gelen Eroğlu, buradan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu tür oluşumlarda yurtdışındaki istihbaratın bizi uyarmasını istiyoruz" dedi. Öte yandan önceki gün serbest bırakılan DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, düzenlediği basın toplantısında gözaltına alınmalarının hukuk ve demokrasi ile bağdaşmadığını belirterek, "AKP, demokratik sürece zarar vermeyen bir program izlemelidir" dedi.


  • İstanbul'a 6 yeni vali yardımcısı atandı

    İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan kaymakamlar kararnamesine göre İstanbul Valiliği'ne 6 yeni vali yardımcısı atandı. İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olan Fikret Kasapoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Celalettin Özdal, Bursa Vali Yardımcısı Hamza Duygun, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Selim Parlar ile Kocaeli Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu İstanbul Vali Yardımcılığı görevlerine atandılar. İstanbul'da 13 ilçenin kaymakamlıklarına da yeni atamalar yapıldı. Mehmet Demirezer Şişli, Kaya Çıtak Sultanbeyli, Gürbüz Karakuş Güngören, Yaşar Gül Sarıyer, Mehmet Ersoy Çatalca, Salih Karabulut Eyüp , Fahri Eser Tuzla, Nuri Ziya Türkdoğan Malltepe, Erdoğan Ülker Şile, Sabit Kaya Eminönü, Turhan Ayvaz Bahçelievler, Nihat Nalbant Beşiktaş ve Hüseyin Avni Mutlu Bağcılar Kaymakamlığına atandılar.

  • İSMAİL ZELVİ


  • 'Müzebüs' Anadolu yollarında

    Müzebüs, Anadolu'nun en ücra köşelerine giderek, müzeleri ziyaret etme imkanı olmayan öğrencilere hizmet verecek. Eğitim alanındaki projeleri ile dikkat çeken Rahmi M. Koç Müzesi ve Grundfos, klasik eğitim metodlarının dışına çıkarak, "görerek öğrenme" yöntemini destekleyen Müzebüs projesi ile Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Anadolu'nun en ücra köşelerindeki okullara giderek, müzeleri ziyaret etme imkanı olmayan çok sayıda ilköğretim öğrencisinin kişisel ve sosyal alandaki gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanan proje, kültür bilincinin aşılanmasında da büyük rol oynayacak. Tanıtım toplantısında konuşan Rahmi Koç, her öğrencinin müzelerini ziyaret etme imkanı olmadığını belirterek, "Bu durumu gören idarecilerimiz, yepyeni bir anlayışla bu soruna yaklaştılar. Madem ki öğrencilerimiz bize gelemiyor, o halde biz onların ayağına gideriz dediler" dedi.


  • Özgürlük Anıtı'na itiraz

    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, ABD'deki Özgürlük Anıtı'nın fotoğrafı bulunan ders kitabının kapağının değiştirilmesini istedi. Türk Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulan dilekçeye yer verildi. Dilekçede, öğrencilere ücretsiz dağıtılan, Fehmi Yılmaz ve Nurettin Yanıkoğlu'nun yazdığı "İlköğretim Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" kitabının kapağında Özgürlük Anıtı'nın yer aldığı kaydedildi.


  • Kemal Gürüz'e suç duyurusu

    Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, açıklamalarıyla "din hürriyeti aleyhinde cürümler işlediği" iddiasıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz hakkında suç duyurusunda bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Başoğlu, Gürüz'ün, bir gazetede "aklın vahiyden üstün olduğu ve vahye inananların reform yapamayacağı" yönünde açıklamalarının yer aldığını söyledi. Başoğlu, Gürüz'ün "Allah'a, dinlerden veya bu dinlerin peygamberlerinden veya kutsal kitaplardan veya mezheplerden birine hakaret edenlerin cezalandırılmasını" öngördüğü TCK'nın 175. madde ve diğer ilgili maddeler kapsamında yargılanmasını istedi.


  • Sivas'ta orta şiddette deprem

    Sivas'ta, orta şiddette bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Sivas'ın Divriği ilçesinde, dün saat 11.13'te, 4.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Sivas Valisi Hasan Canpolat, merkez üssü Divriği İlçesi olan ve İmranlı İlçesi'nde de hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremin, bu yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarda kısa süreli bir paniğe yol açtığını kaydetti. Vali Canpolat, her iki ilçe kaymakamından gelen bilgilere göre, bu ilçe merkezlerinde herhangi bir hasar olmadığını söyledi. Deprem nedeniyle geçici olarak ilçe merkezlerindeki okulların ve kamu kuruluşu binaların da boşaltıldığını belirten Vali Canpolat, bu durumun binalarda meydana gelen bir hasardan değil, önlem olarak yapıldığını belirtti. Divriği Kaymakamı Mustafa Adsız ise "Halkın çoğu zaten hissetmemiş, okullarda eğitime devam ediliyor, kamu binalarında ve diğer binalarda bir hasar yok, ufak çaplı bir panik yaşandı" dedi.


  • Okul harçlığını çöpten çıkarıyor

    Samsun'da 14 yaşındaki ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Ayhan Mert, çöpten içecek teneke kutuları ve metal parçalar toplayıp satarak okul harçlığını çıkarmaya çalışıyor. Cezaevi Mahallesi'nde oturan ve 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda okuyan Mert, sabah erken saatlerden itibaren Samsun sokaklarına çıkarak çöpten hurda topluyor. Okul saatleri dışında çalışarak hem okul harçlığını karşılamaya çalışan, hem de aile bütçesine katkı sağlayan ve 9 kardeşi bulunan Mert, anne-babasının hasta olmasından dolayı ağabeyi ile birlikte eve baktıklarını söyledi. Öğlenci olduğunu ve okula 12.00'de gittiğini söyleyen Mert, günde ortalama 2 kilo teneke içecek kutusu topladığını, kilosunu 900 bin liradan sattığını, zaman zaman da ayakkabı boyacılığı yaptığını açıkladı. Geçen yıl sınıfı da 'pekiyi' ile geçtiğini ifade eden Mert, 3 senedir bu şekilde çöplerden içecek kutuları ve hurdalar toplayarak okul harçlığını çıkarmaya çalıştığını ve eve yardım ettiğini dile getirdi. Mert, "Zor olsa da hem okumak, hem de ev bütçesine katkıda bulunmalıyım" dedi.


  • Gurbetçi ücretsiz hizmete sevindi

    Özel sağlık kuruluşlarının, gurbetçilere yönelik verdiği ücretsiz sağlık hizmetinden yararlananların sayısının yaklaşık 3 kat arttığı bildirildi. Özel bir hastanede çalışan Başhekim Dr. Eyüp Çetin, Türkiye'de bulundukları süre içinde yaşadıkları sağlık sorunlarında sadece SSK'ya gitmek zorunda kalan gurbetçilerin, son beş yıldır özel kuruluşların verdiği ücretsiz hizmetten son derece memnun olduğunu söyledi. Bu hizmetlerin karşılığı olan ücretin, gurbetçinin çalıştığı ülkede yaptırdığı özel sağlık sigortasından karşılandığını ifade eden Çetin,''Son yıllarda giderek yaygınlaşan bu hizmetten, gurbetçilerimizin büyük bölümü habersizdi. Ancak, televizyon ve gazetelerde yapılan tanıtımlarla bu yıl tatil döneminde özel sağlık kuruluşlarına başvuran gurbetçi sayısında ciddi artış yaşandı. Bu hizmetten yararlanan gurbetçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 3 kat artarak 300'e yaklaştı'' dedi. Gurbetçilerin çalıştıkları ülkelerle iletişim sorunu yaşandığını belirten Çetin, ''Türkiye'de karşılaştığı her türlü problemini özel hastanelerdeki doktorlara rahatlıkla anlatma imkanı bulan gurbetçimiz, verilen hizmetten de son derece memnun oldu'' diye konuştu. Çetin, hizmetin karşılığı olan ücretlerin, gurbetçinin aidat ödediği yabancı sigorta şirketinden en geç 2 ay içinde tahsil edildiğini söyledi.


  • Tarkan, Antalya için söyleyecek

    Sanatçı Tarkan, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek turizm fuarına Antalya adına katılacak ve Kızıl Meydan'da konser verecek. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, Antalya Turizm ve Tanıtım Platformu'nun aracılığıyla Tarkan'ın Antalya adına Moskova ve St. Petersburg'a gideceğini belirtti. Moskova Turizm Fuarı'nın 26-30 Mart 2004 tarihinde yapılacağını bildiren Ayık, Rusya'daki pazar payını büyütmeyi amaçladıklarını ve bu nedenle Rusya'da etkin tanıtım yapacaklarını ifade etti. Ayık, "Tarkan, Kızıl Meydan'da Ruslara bir konser verecek. Bu konserde Rusları Antalya'ya davet edecek. (Tatil için en ideal yer, Antalya) diyecek" dedi. Tarkan'ın St. Petersburg'ta da konser vermesi için girişimlerin sürdüğünü belirten Ayık, Tarkan'ın konserlerinin ardından 2004 yaz sezonunda Antalya'ya gelecek Rus turist sayısında büyük bir artış beklediklerini sözlerine ekledi.


  • Bakırcılık gençlere emanet

    Ordu'nun Fatsa ilçesinde Serkan Özçelik isimli genç, babası Ali Özçelik'in 30 yıldan bu yana yaptığı ve yok olmak üzere olan bakırcılık mesleğini devam ettiriyor. İlçenin Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yeni Kumru Caddesi'nde bakırcılık mesleği yapan Özçelik, "Babam yıllar önce İstanbul'a iş için gidip eli boş geri dönmüş. Sonra burada daha önceden başka bir işyerinde öğrendiği bakırcılığı devam ettirmiş. Ben de babamın yanına gidip gelerek bakırcılığı öğrendim. Dışarıda boş boş gezeceğime babam sayesinde bir iş sahibi oldum" dedi. Eskiyen tencerelerini, kazanlarını kalaylatmak için Özçelik'lerin bakırcı dükkanına getiren müşteriler, "Bakırcılık şimdi bitti gibi bir şey. Fatsa'da bir tek burada tencerelerimizi kalaylatıyoruz. Bir yıl boyunca eskiyen yemek tencerelerimiz, pekmez kaynattığımız tavalarımızı burada kalaylatarak yeni almış gibi kullanıyoruz" dediler.


  • Dünyanın en büyük gemisi denize iniyor

    Dünyanın en büyük ve en lüks yolcu gemisi olacak "Queen Mary 2" transatlantiği, ilk kez denize inecek. Fransa'nın Atlantik sahillerindeki Saint-Nazaire tersanesinde yapılan gemi, 345 metre uzunluğa ve 150 bin tonluk hacme sahip. Gemi, Pazar gününe kadar sürecek testler için bugün öğleden sonra denize indirilecek ve deneme seferleri yapılacak. Yaklaşık 450 mühendis ve teknisyen, dev geminin makinalarının işleyişini, teçhizatını ve manevra kabiliyetini denetleyecek, gürültü ve titreşim ölçümü yapacak. Gemi, Kasım ayında da denemeden geçirilecek ve sefere çıkması için onay alınmasının ardından Aralık ayı ortalarında İngiliz Cunard şirketine teslim edilecek. Queen Mary 2, 12 Ocak 2004'te İngiltere'nin Southampton kentinden ABD'nin Florida eyaletindeki Fort Lauderdale'e gitmek üzere demir alacak. 1969'da Queen Elizabeth 2'nin inşa edilmesinden beri bu türdeki ilk gemi olan Queen Mary 2, İngiliz firmaya 800 milyon dolara mal olacak. Yaklaşık 2 bin 600 yolcu taşıma kapasitesine sahip gemide 1250 kişilik mürettebat görev yapacak.


  • Seyitömer Termik Santralı, artık çevreyi kirletmeyecek

    Bacalarından çıkan dumanlar nedeniyle çevre sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturan Seyitömer Termik Santralı 12 milyon dolar harcamayla "çevreci" olacak. Kütahya'da, bacalarından çıkan atık maddelerin çevre ve insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle tepki gören Seyitömer Termik Santralı'nda, filtre yenilenmesi ve kül barajı yapımına başlandı. Seyitömer Termik Santralı İşletme Müdürü Ferit Özer, santralın yarattığı kirliliğin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi. Çalışmalar çerçevesinde, kirliliğin en büyük nedenlerinden biri olan bacalardaki elektrofiltrelerin yenileneceğini belirten Özer, küllerin suyla birlikte atılmasına olanak sağlayan kül barajı yapımının da devam ettiğini bildirdi. Özer, 1.5 yıl içinde tamamlanacak olan çalışmaların maliyetinin 12 milyon dolar olduğunu ifade etti. Özer, Santralın bacalarından çıkan yüksek orandaki kükürdün yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla da proje hazırlandığını kaydetti. Projenin maliyetinin yaklaşık 125 milyon doları bulduğunu dile getiren Özer, ödenek sağlandığı takdirde çalışmalara hemen başlanabileceğini ve 4-5 yıl içinde sorunun ortadan kaldırılmış olacağını vurguladı.


  • Piriştina: Afetlere en hazırlıklı il İzmir

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Türkiye'de tabii afetlere en hazırlıklı illerin başında İzmir'in geldiğini söyledi. İtfaiye Haftası nedeniyle İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır ve itfaiye teşkilatı personeli, Piriştina'yı ziyaret etti. İtfaiye Daire Başkanlığı'na iş düşmemesi için her zaman temennide bulunduğunu belirten Piriştina, öte yandan İzmir İtfaiye teşkilatının gerek araç gereç, gerekse personel niteliği yönünden çok iyi durumda olduğunu ve örnek gösterildiğini söyledi.


  • 5 il'e polis meslek yüksekokulu açılacak

    Polis Akademesi'ne bağlı olarak, 5 ilde polis meslek yüksekokulu açılacak. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, Polis Akademesi'ne bağlı olarak Bayburt, Afyon, İstanbul (Etiler), İzmir (Bornova) ve Hatay'da polis meslek yüksekokuları açılacağı belirtildi


  • Arkeologlar Antalya'da buluşacak

    Dünya Arkeoloji Kongresi, 30 Eylül-4 Ekim 2003 tarihleri arasında, Antalya'da yapılacak. İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "2003 Dünya Arkeoloji Kongresi", 30 Eylül-4 Ekim 2003 tarihleri arasında, Talya Oteli Convention Center'de gerçekleştirilecek. Arkeolojik bölgeler, kültürel değerler ile arkeolojik ve tarihi bölgelerin yönetimi konularının tartışılacağı kongreye, Kanada, Avustralya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti'nden, 200'ü yabancı toplam 250 arkeolog katılacak.


  • Kaynaşlı'da 28 konut, hak sahiplerine teslim edildi

    Uluslararası yardım kuruluşu CARITAS'ın katkılarıyla Kaynaşlı Belediyesi tarafından Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi Üçköprü mevkiinde yaptırılan 28 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Konutların sahiplerine verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene, Düzce Valisi Cengiz Bulut, CARITAS Türkiye Başkanı Louis Pelatre, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ve Kaynaşlı Kaymakamı Hamza Erkal katıldı. Altundal, açılışta, yardımlar için tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Pelatre ise yardıma muhtaç aileler için küçük projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, "Örf, adet ve din ayrımı gözetmeksizin insanlara yardımda bulunmaya çalışıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından konutların anahtarları, 28 aileye teslim edildi.


  • Savaş karşıtları halkı mitinge çağırdı

    Adana Savaş Karşıtları Platformu, Irak'a Türk askeri gönderilmesine karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla 27 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek miting için bildiri dağıttı. Eğitim-Sen Adana Şube Eğitim Sekreteri ve Miting Tertip Komitesi Başkanı Güven Boğa, İnönü Parkı'nda, platform üyesi kuruluşların temsilcileriyle düzenlediği toplantıda, amaçlarının Irak ve Filistin halkıyla dayanışma sağlamak, tezkere hazırlıklarını kınamak olduğunu söyledi. Boğa, "1 Mart 2003'de tezkereyi püskürten Türkiye emekçilerinin dünya halklarının nezdinde itibar kazandığını, aynı duyarlılığı Irak'a Türk askerinin gönderilmesine karşı çıkarak göstereceklerini" belirtti. Platform temsilcileri, daha sonra kentin ana caddelerinde bildiri dağıtarak halkı 27 Eylül Cumartesi günü İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge davet ettiler.


  • Belediyeyi protesto eden fırıncılar işbaşı yaptı

    Yaklaşık bir haftadır belediyeyi protesto etmek amacıyla ekmek üretmeyen fırıncıların yeniden işbaşı yapmaya başladıkları belirtildi. Hakkari'de fırın sahipleri, Belediye Halk Ekmek Fabrikası'nın ürettiği ekmeklerini okul, kantin, market ve şehrin belli noktalarına büfe yaptırılarak satış yapmasını protesto ederek, bir hafta boyunca ekmek çıkartmadılar. Ekmek Fabrikası sahibi Nazmi Aydemir, fırıncılar olarak her türlü vergisini ödeyen, yasaların öngördüğü tüm resmi ve yasal zorunlulukları yaparak yıllardır halka hizmet verdiklerini belirtti. Aydemir, devlete yasal vergi çerçevesinde elektrik ve su paralarının yanı sıra işçi masrafları ve dükkanlarının kiralarını da ödediklerini ifade etti. Belediye Başkan Vekili Ramazan Demir ise Belediye Halk Ekmek Fabrikası'nda çıkartılan ekmekleri satmak için şehrin belli noktalarına en kısa zamanda büfeler kuracaklarını belirterek, çalışmalara başladıklarını da söyledi.


  • Durak'a mahkumiyet ve erteleme cezası onandı

    Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a, "görevi kötüye kullanma" suçundan verilen hapis cezasının para cezasına çevrilerek ertelenmesine ilişkin kararı onadı. Aytaç Durak, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin "görevi kötüye kullanma" suçundan hakkında verdiği hapis cezası ve bu cezanın paraya çevrilerek ertelenmesine ilişkin kararı temyiz etti. Alınan bilgiye göre, temyiz istemini görüşen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Daire'nin verdiği kararı usul ve yasaya uygun bularak onadı. 4. Ceza Dairesi, Durak'ı, TCK'nın "görevi kötüye kullanma" hükmünü düzenleyen 240/2. maddesi uyarınca 6 ay hapis, 142 milyon 365 bin lira ağır para ve 3 ay memuriyetten yoksun kılınma cezasına mahkum etmişti. Daire, Durak'ı toplam 968 milyon 785 bin lira ağır para ve 2 ay 27 gün memuriyetten yoksun kılınma cezasına çarptırmış ve verilen cezaları ertelemişti.



    25 Eylül 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED