AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Avrupa, yeni TCK'yı OTORİTER BULDU
Yeni Türk Ceza Kanunu Taslağı'nı değerlendiren Avrupa Konseyi hukukçuları hazırladıkları raporda, 'idam'ın kaldırılması hariç diğer düzenlemelerin büyük bölümünü eksik ve hatalı buldular.

CHP'den yolsuzluk önergesi
CHP, 1 Ekim'de başlayacak olan yeni yasama döneminde yerel yönetimlerdeki yolsuzluk iddialarını TBMM'ye taşımaya karar verdi.

Uzanlar'a kamu davası açıldı
Şişli Cumhuriyet Savcılığı, Adabank'ın otomasyon işlemlerini yürüten Merkez Yatırım ve Ticaret A.Ş'de bazı back-up'ların kaybolmasına dair Kemal, Hakan ve Bahattin Uzan'ın da aralarında bulunduğu yedi kişi hakkında kamu davası açtı.

Kayıp kırmızıyı arıyorlar
Geleneksel çini sanatımızı yaşatmayı hedefleyen Anatolian Art Group, çok eski zamanlarda oranları kaybolduğu için bir daha aynı tonun yakalanamadığı "çini kırmızısı"nın peşinde.

Dahi matematikçi Nash Sultan Kayığı için geldi
Hayatını anlatan "Akıl Oyunları" adlı filmde Russel Crowe tarafından canlandırılan ABD'li dahi matematikçi Prof. John Nash, Sultan Kayığı ile Boğaz turu için İstanbul'a geldi.

Cezaevindekiler 'eve' dönemiyor
Topluma Kazandırma Yasası'na en fazla başvurunun yapıldığı cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler yaptıkları başvurulara herhangi bir cevap verilmemesinden şikayetçi. Hukukçular da yasanın sorunlu olduğunu ifade ediyorlar.

Organize suçta küresel işbirliği
Bireysel suçla mücadelede uzman Avrupa ülkeleri ve ABD ile, organize suç ve terörle mücadelede uzman Türkiye'nin adli tıpçıları Avrupa Adli Bilimler Akademisi Üçüncü Kongresi'nde biraraya geldi.

'LÜKS HAC'DA İNDİRİM
Diyanet İşleri Başkanlığı, 1770 dolarlık normal hac ile 2 bin dolarlık yemekli hac ücretinde değişiklik yapmazken, 4 bin 300 dolar olan 2-3 kişilik oda ücretlerini 100 dolar indirdi. 5 yıldızlı otellerdeki hac ücreti de 50 dolar düştü.

Susuzluk isyanı
Temizlik için bile suya hasret kalan Sarıcalılar sonunda çileden çıktı

Beyşehir'e SSK Hastanesi
Devlet-vatandaş işbirliğiyle yapımına başlanacak olan Beyşehir SSK Hastanesi'nin temeli, 200 yatak kapasiteli ve 4 katlı olmak üzere 2004 yılı baharında atılacak.

45 bin ton fasulye üreticinin elinde kaldı
Karaman'da yaklaşık bir ay önce hasadı yapılarak ambarlara konulan 45 bin ton kuru fasulye, satışların geçen yılki fiyatların altında olması nedeniyle üreticinin elinde kaldı.

Kapıkule'de 14 km'lik TIR kuyruğu oluştu
Kapıkule Sınır Kapısı'nda 14 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

AIDS'li kan verilen çocuk kendi okulunda okuyacak
Bebekliğinde AIDS'li kan verildiği için HIV virüsü bulaşan küçük Y. O.'nun eğitim sorunu yetkililerin devreye girmesiyle çözüldü. İzmir Valisi Göksu, Y.O.'nun kendi okulunda eğitimine devam edebileceğini söyledi.

Beyoğlu artık daha sessiz temizlenecek
İstiklal Caddesi'ni daha sessiz ve çabuk temizlenmesi için 55 bin euroluk yeni bir araç hizmete sokuldu. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "daha hamarat" dediği aracı deneme sürüşüyle tanıttı.

Kuş Cenneti'nde "liman önerisi"ne tepki
EÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı, "Flamingoların kuluçkaya yattığı tuzlayı, konteynır depolama alanı olarak görmek istemiyoruz" dedi.

Kısa kısa..



25 Eylül 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED