AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
Kaliteli su nasıl olmalı

Kaliteli suyun başlıca özelliği renksiz, kokusuz, berrak ve lezzetli olmasıdır. Belli oranlarda oksijen, karbondioksit, iyot, fluor, kalsiyum ve tuz gibi insan sağlığına faydalı unsurları ihtiva etmeli. Tifo, kolera, dizanteri, hepatit A gibi deri, göz ya da ağızdan vücuda girebilecek mikroorganizmaları taşımamalı. Yüksek miktarda fluor, nitrat, arsenik ve tuz gibi, zararlı kimyasal maddeleri insan sağlığını tehlikeye sokacak oranda barındırmamalı.

'Suyun sadece temiz olması yeterli değil'

Hayat kaynağımız su, gerekli koşulları taşımadığında ciddi sağlık sorunlarına yolaçabiliyor. Devlet Su İşleri Vakfı tarafından çıkarılan 'Su Dünyası Dergisi'nin ilk sayısında, tükettiğimiz suyun taşıması gereken özelliklere dikkat çekildi. Dergiye göre, suyun sadece temiz olması yeterli değil. Sağlıklı suyun, içerdiği mineraller bakımından da zengin olması gerekiyor. Tıp dünyası her geçen gün, suyun sağlığımıza olan yararlarından birini daha keşfediyor. Ağrı kesiciden dezenfektana, sakinleştiriciden sindirim kolaylaştırmaya kadar birçok özelliği bulunan su, gerekli koşulları taşımadığında sıtma, kolera, dizanteri, bulaşıcı hepatit, ishal gibi bir çok ölümcül hastalığı da neden olabiliyor.

  • ZEKERİYA GÜLÜN



  • 25 Eylül 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED