AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Kaybolan eşi ve çocuğunu arıyor

Kahramanmaraş'ta ikamet eden İsmail Kaplan (22), 13 gün önce aniden kaybolan 5 yıllık eşi Hamide Kaplan (23) ile 3 yaşındaki Hasret Kaplan'ı her yerde arıyor. Eşi ile aralarında hiçbir sorunun olmadığını söyleyen İsmail Kaplan, "Kaybolmadan bir gün önce akşam biraz tartışmıştık. Ancak büyütecek bir şey değildi. Ben dışarıda otururken anneme gidiyorum diyerek evden ayrıldı. Ancak annesine de uğramamış. Polise başvurdum. Şuana kadar bir sonuç elde edemedim" diye konuştu. Eşinin kaçırılmış olabileceğinden şüphelenen İsmail Kaplan, görenlerin veya duyanların kendisine yardım etmesini istedi. Kaplan, eşi ve çocuğunun hayatından endişe duyduğunu da sözlerine ekledi.

İstanbul güne yağmurla başladı

İstanbul'da dün sabah saatlerinde başlayan ve kısa süre etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. Kentte kısa süre etkili olan sağanak yağış ve dolu yüzünden Bağcılar, Küçükçekmece, Ümraniye, Avcılar, Şişli ve Beşiktaş gibi ilçelerin de aralarında bulunduğu çeşitli bölgelerde su baskınları yaşandı. Yağış sonrası su basan yerlerde İtfaiye ve İSKİ ekiplerince tahliye işlemi yapıldı. Yağışın oluşturduğu çöpleri ise vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı. İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi yetkilileri de Merter'de bir evin balkonuna yıldırım düştüğünü belirterek, bu olayda herhangi bir yaralanma olmadığını kaydettiler.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    Hemzemin geçitte facia

    Manisa'da hemzemin geçide kontrolsüz giren bir otomobilin yolcu treniyle çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti. Basmane-Uşak seferini yapan yolcu treni, Manisa girişindeki Horozköy semtinde hemzemin geçide giren Halil Pala'nın kullandığı otomobile çarptı. Kazada Halil Pala araçtan fırlarken, otomobil ikiye bölündü. Bu arada, Manisa-İzmir demiryolu kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı kaldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

    Emekli müşavirin dehşeti: Üç yaralı

    Gaziosmanpaşa Fethiye Sokak'taki bir evde ikamet eden eski eşi Mehtap Demirkan'ın evine gelen emekli mali müşavir Şükrü Ekmekçi, Demirkan ile tartıştı. Tartışmanın ardından üzerindeki silahla Demirkan ve eski baldızı Meltem Mütevellioğlu'na silahla ateş eden Ekmekçi, daha sonra kendini vurdu. Ekmekçi, Demirkan ve Mütevellioğlu, olayın ardından hastaneye kaldırıldı.

    Yerel gazeteye silahlı saldırı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde yayınlanan Yeni Alanya Gazetesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Gazete binasına yürüyerek gelen siyah giysili ve 25 yaşlarında olduğu tahmin edilen kişi, tabancayla gazete binasına ateş etmeye başladı. Saldırganın sıktığı kurşunlardan 6'sının binaya isabet ettiği belirtilirken, çalışanlar şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu. Gazetenin sahibi Mehmet Ali Dim'in aracına da silahla zarar veren saldırgan olay yerinden kaçtı.

    Üniversiteli Kangallar

    Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kangal Köpeği Araştırma ve Yetiştirme Merkezi'nde, Kangal köpeği yetiştiriliyor. CÜ yerleşkesi'nde 2003'te kurulan ve 10 köpekle üretime başlayan çiftlikte, Kangallerla ilgili üretme ve koruma amaçlı çalışmalar yürütülüyor. Çiftlikte, son günlerde, bu ortamda yetişen 'Şaron' adlı Kangal köpeğinin dört yavruyu dünyaya getirmesinin heyecanı yaşanıyor. Çiftliğin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Veteriner Yusuf Ziya Oğrak, bir yıldır Kangallarla ilgili araştırmalar yaptıklarını, bu konuda yeni projeler üreteceklerini söyledi.



  • 29 Ağustos 2004
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED