AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Çırağın dostluğu usta yazarı hayata bağlıyor

Oscarlı üç oyuncunun başrollerini paylaştığı Forrester'ın Peşinde adlı filmde, yazarlık tutkusu olan gencin dostluğu, münzevi bir hayat sürdüren usta yazarı yeniden hayata bağlıyor.

Atv Sinema Kulübü'nde, Oscarlı üç oyuncu Sean Connery, F. Murray Abraham ve Anna Paquin'in başrollerini paylaştığı Forrester'ın Peşinde adlı film ekrana geliyor. TV'de ilk kez yayınlanan filmde; yazarlık tutkusu olan bir genç ile, artık herşeyden elini ayağını çekmiş , münzevi bir hayat sürdüren Pulitzer ödüllü bir yazarın dostluğu konu ediliyor.

16 yaşındaki Jamal Wallace, okulundaki testlerde aldığı yüksek notlar nedeniyle şehrin en ünlü okullarından Mailor-Collow'dan burs kazanır. Bu okula genelde zengin öğrenciler kabul edilmektedir. Jamal, kenar mahalleden geldiği için ilk zamanlarda okulda dışlanır. Bir süre sonra sporda ve derslerinde gösterdiği başarı ile kendini kanıtlar. Jamal bu sırada yazarlığa da merak salmıştır. Bir gün arkadaşlarıyla girdiği bir iddia sonucu emekli bir yazar olan William Forrester'in evine girer. Amacı oradan birşey çalmaktır. Ancak kaçarken çantasını düşürür. Çantasını geri almayı başardığında ise Forrester'in yazı defterine birtakım notlar bıraktığını görür.

William Forrester ise yıllar önce Pulitzer ödülü kazanan bir romanı yazan çok parlak bir karakterdir. Ama bu tüm dünyanın William Forrester hakkında duyduğu son şeydir. Çünkü, William Forrester artık herşeyden elini ayağını çekmiş münzevi bir hayat sürdürmektedir. Gizemli ve garip hali neredeyse efsanevi bir hal almıştır. Bu sessizlik, yazarlık tutkusu olan 16 yaşındaki Jamal Wallace isimli gencin, Forrester'ın kendini sakladığı kabuğu kırıp onun hayatına girmesine kadar sürer. Jamal hem ilk hayranını hem de ona yeni ufukları gösterip yönlendirecek bir akıl hocasını, Forrester ise yıllardır içinde tek başına yaşadığı kabuktan sıyrılıp dünyaya geri dönmesini sağlayacak bir nedeni bulmuştur. Forrester'ın kitap ve kağıtlarla dolu tozlu dairesi artık ikisinin konuştuğu, tartıştığı, güldüğü, yeni şeyler öğrendiği ve ikisini birbirine bağlayan şey olan yazma tutkusuna adanmış bir yer haline gelir. J

Finding Forrester

Yön: Gus Van Sant Oyn: Sean Connery, Robert Brown, F. Murrey Abraham, Anna Paquin
ATV - 22.10


Bu 'Çocuklar Ne Yapacak?'

İki ana karakter, "Meltem" ve "Haluk"un skandallarıyla son zamanların en çok konuşulan dizisi olan Çocuklar Duymasın'ın adı değişti. Özüne sadık kalınarak ismi ve içeriği değiştirilen dizinin yeni adı "Çocuklar Ne Olacak?" oldu. Dizinin iki ana karakteri olaylı günler sonrasında ayrılınca dizi, mecburen başka bir yapıyla izleyici karşısına çıkmak zorunda kaldı. Önce anne, sonra da baba gidince çocuklar, anneanne ve dede yani "Müsteşar Kemal" ve "05 Müzeyyen"e emanet edildi. Yapımcı şirket Mint tarafından yapılan açıklamaya göre, adı "Çocuklar Ne Olacak" şeklinde değiştirilen dizi, yeni yayın döneminde sevilen karakterlerin yanısıra, yeni karakterler, süpriz isimler ve yenilenen dekoruyla artık çok farklı bir dizi olarak ekranlara gelecek. Dominant Teyze, Light Selami, Minik Orçun, Müsteşar Kemal, 05 Müzeyyen, Psikolog Sinan, Emine, Çaycı Hüseyin, Şükrü, Fıs Fıs İsmail ve sürpriz isimlerle sürpriz karakterlerin yer alacağı "Çocuklar Ne Olacak?", 14 Eylül Salı akşamı Star ekranlarında izleyicisiyle buluşacak.


İhsan ile ezeli rakibi Cavit, kariyer yarışında

Haluk Bilginer, Türkan Şoray, Çolpan İlhan ve Neco'nun rol aldığı Tatlı Hayat, ekranlara tekrarların sürüldüğü yaz sezonunda en çok izlenen yapımlar arasında yer almayı başardı. Sadece Haluk Bilginer için bile izlenmeyi hakeden dizinin bu akşam ekrana gelecek bölümünde; İhsan' ın ezeli rakibi Cavit, İhsan'a kariyerindeki gücünü göstermek için çeşitli planlar yapmaktadır. Ancak Cavit'i hiç beklenmeyen kötü bir son beklemektedir. Çünkü bu arada canı fazlasıyla sıkılan İhsan da boş durmamaktadır.
[ 20.30 / SHOW TV ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Harry ve Oğlu
Gençlik çağındaki oğlu Howard ile iletişim kurmakta zorlanan Harry, içine kapanık ve sert bir adamdır. Oğlunun bir baltaya sap olmasını ve düzgün bir iş bulmasını istemekte; oğluysa yazar olmanın hayalini kurmaktadır. Baba oğul arasındaki kopuk ilişkiyi yeniden kurmak da büyük ölçüde Howard'ın çabalarıyla olacak gibidir.
Orijinal Adı: Harry And Son Yön: Paul Newman Oyn: Paul Newman, Robbie Benson
Cnbc-e - 13.00

Bitirim İkili 2
Hong Kong Kraliyet Polis Teşkilatı'nda başmüfettiş olarak görev yapan Lee ve Los Angeles Polis Departmanı dedektiflerinden James Carter tatil için Hong Kong'a gelirler ve kariyerlerinin en büyük davasıyla karşı karşıya kalırlar. ABD Elçiliği'nde patlayan bomba,iki gümrük görevlisinin ölümüne yol açmıştır. Olayı aydınlatma görevi Lee'ye verilir.
Orjinal Adı: Rush Hour 2 Yön: Brett Ratner Oyn: Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone
KANAL D / 20.30

Akşam Yemeği
Başrollerini Giancarlo Giannini, Fanny Ardaut ve V.Gassman'ın paylaştığı filmin konusu şöyle: Büyük bir şehirde akşam olmakta ve insanlar yemek için planlar yapmaktadırlar. Şehrin en ünlü restoranlarından birindeki kalabalığın tek ortak noktası ise akşam yemeği için aynı restoranda oluşlarıdır....
Yön: Ettore Scola Oyn: Giancarlo Giannini, Fanny Ardaut, V.Gassman
TRT 2 / 23.10

İz Sürücü
Changler, New York yeraltı dünyasının en ünlü ailesidir. Uyuşturucu, kadın ticareti ve kumar dünyasını ellerinde tutmaktadırlar. Fakat Amerika'ya yeni taşınan Malakovs adlı Rus aile onların işlerine burunlarını sokmaya başlar. Kim, Chang ailesinin mutlu olmayan tek ferdidir. Bir gün Malakov ailesinin adamları Kim ve Paul'un oturduğu evi basıp, Paul'ü öldürürler. Kim'i ise kaçırırlar.
Orijinal Adı: Tracker Yön: Jeff Schechter Oyn: Casper Van Dier, Russell Wong
ATV - 00.20

Kaderin Dokunuşu
Kuzey Carolina'nın küçük bir kasabasında bir gece kader üç farklı insanı biraraya getirir. Geçmişleri ve gelecekleri bu insanları birbirine bağlarken keşfedecekleri yeni duygular olacaktır. Kenny, lotodan büyük ikramiye kazanmıştır. Gece bunu kutlarken trajik bir kazaya kurban gider ve hayatını kaybeder.
Orijinal Adı: A Touch of Fate Yön: Rebecca Cook Oyn: Terı Hatcher, Robert Treveıler
STAR - 01.10

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Irak'ta kaçırılan kamyon şoförlerinin dramı
Sunuculuğunu Mehmet Onur İmamoğlunun yaptığı ve Erkan Koç'un röportajları eşliğinde ekrana gelen Kader Anı bu hafta, Irak'ta kaçırılan kamyon şoförlerini ve ailelerinin yaşadığı dramı ekrana getiriyor. Geçtiğimiz ay Irak'ta rehin alınan Mustafa Köksal, yaşadığı dehşet dolu günlerin ardından serbest bırakılarak vatana dönmeyi başardı. Köksal, serbest bırakılmadan önce Kader Anı ekibi, endişe içinde bekleyen ailesinin yanındaydı. Mustafa Köksal ve diğer kamyon şoförlerinin kader anları programda gözler önüne seriliyor.
[ 22.30 / KANAL 7 ]

Unutulmaz bestekâr Selahattin Pınar'ın eserleri Gülneva'da
Mehmet Güntekin'in sunduğu Gülneva, hayatlarını müziğe adayan sanatçıları ekrana getirmeye devam ediyor. Türk müziğini sevenlerin gönüllerinde taht kuran unutulmaz bestekâr Selahattin Pınar'ın yaşam öyküsü kısa bir film ile bu akşam Gülneva'da. 20. yüzyıl içinde yetişmiş bestekârlar arasında özel bir yeri olan Selahattin Pınar'ın ve üç bine yakın eserleri arasından seçkin örneklerin tanıtılacağı programda,Recep Alper Çevir solist konuk olarak eserlerini icra ederken, edebiyat uzmanı da eserlerin güfteleri hakkında bilgi verecek.
[ 23.20 / SAMANYOLU ]

Postmodernite ve fiziğin sonu
Aktüel konuları farklı bir açıdan tartışmaya açan; bilim, sanat, kültür ve siyaset alanlarında öne çıkan konu ve kavramları arka planlarıyla birlikte ele alıp irdeleyen Fildişi Kule'nin bu haftaki bölümüne iki fizik profesörü konuk oluyor. Sabancı Üniversitesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Radikal Gazetesi köşe yazarı Hasan Bülent Kahraman'ın hazırlayıp sunduğu programda; Prof. Ali Alpar ve Prof. Cihan Saçlıoğlu, son zamanlarda çok tartışılan, postmodernite ve fiziğin sonu kavramını, sosyal bilimlerde fiziğin ve matematiğin kullanımını, Newton ve Descartes düşüncesinin sonuna gelinip gelinmediğini, fizik bilimlerin sosyal yapıyı ne ölçüde etkilediğini ele alacaklar.
[ 14.05 / TV8 ]

Anadolu'daki Avrupa: Gaziantep
CNN Türk Perspektif, "Anadolu'daki Avrupa" ile Gaziantep şehrini ekrana getiriyor. Gaziantepli işadamları, "Bir ülke sahip olduğu markalar kadar zengindir" diyerek kolları sıvadılar ve şehirlerini üretim ve ihracat üssü haline getirdiler. Gaziantep, Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı haline geldi. Cem Seymen'in hazırladığı "Anadolu'daki Avrupa" adlı programda; 'Marka güçtür' temalı buluşmalarının dördüncü durağı olan Gaziantep'in bir 'Marka Şehir' olmayı nasıl başardığı ekrana taşınacak.
[ 20.10 / CNN TÜRK ]

Kara kıtanın kara yüzü: Soweto
Sunuculuğunu Saim Orhan'ın yaptığı gezi programı Ayna'da bu hafta, onlarca farklı milleti içinde barındıran sayısız dilin konuşulduğu bir ülke olan Güney Afrika'dan renkli görüntüler var. 1990'lı yıllara kadar apartheid denen ırkçı rejimle yönetilmiş bir ülke olan Güney Afrika'dan Ayna bu hafta ilk olarak, ırkçı rejim boyunca özgürlük isteyen zencilerin mahkum olarak tutuldukları ada hapishane Robin Island'ı getiriyor ekranlara. Ümit Burnu ve okyanusların buluştuğu nokta Cape Point'in görüntülerinin yer aldığı programda; 4 milyon zencinin elektrik, su ve tüm sosyal güvencelerden mahrum olarak yaşadığı, Johannesburg'un Harlemi Soweto ekrana getirilecek.
[ 21.50 / SAMANYOLU ]
29 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED