AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
Beyazperdenin
10 kahramanı

Beyazperdenin en iyi süper kahramanı "Kedi Kadın-Catwoman" filminin başrol oyuncusu Oscarlı yıldız Halle Berry seçildi. "Netscape" internet sitesi, sinemanın süper kahramanlarına can veren yıldızlar arasında eleme yaptı. Buna göre, ipi "Kedi Kadın" Berry göğüslerken, ikinciliği "Örümcek Adam" karakteriyle genç oyuncu Tobey Maguire aldı.

1-Halle Berry
(Kedi Kadın)

"Monster's Ball" filmiyle Oscar kazanan ilk siyah kadın oyuncu unvanını kazanan Berry, "Kedi Kadın" filmindeki rolüyle seyircinin hayranlığını kazandı. Filmden 12.5 milyon dolar ücret alan güzel yıldız, vücuduna oturan kedi kostümüyle filmin gişe başarısızlığını bile unutturdu.

2-Tobey Maguire
(Örümcek Adam)

"Örümcek Adam-Spider Man" karakterine iki kez can veren genç aktör Tobey Maguire, Halle Berry'nin arkasından listede ikinci oldu. Marvel serisinden sinemaya aktarılan filmde duvarlara tırmanan, çatılardan sarkan süper kahramanı başarıyla canlandıran Maguire, rol için Leonardo DiCaprio, Jude Law, Heath Ledger, Freddie Prinze J.R gibi ünlü aktörler arasından galip geldi.

3-Jennifer Garner
(Keşke 30 Olsam):

Bu filmde başarılı bir performans sergileyen Jennifer Garner, listede üçüncülüğü elde etti. "Elektra" filminde kamera karşısına geçmeye hazırlanan Garner, filmde bir savaşçıyı canlandıracak.

4-Will Smith
( I Robot)

"Fresh Prince" dizisiyle müzik dünyasından sinemaya transfer Will Smith, beyazperdede daha başarılı olduğunu kanıtladı. "Siyah Giyen Adamlar", "Bad Boys" ve "Ali" filmleriyle dikkatleri üzerinde toplayan aktör, son olarak "I Robot" ile önemli bir çıkış yaptı. Gişe rekorları kıran filmde Smith kötü robotlara karşı mücadele veren bir süper kahramanı canlandırıyor.

5-Eliza Dushku
(True Calling)

Oyunculuğa daha 10 yaşındayken başlayan oyuncu, Arnold Schwarzengger ile "True Lies" filminde rol aldı. "Angel" adlı popüler televizyon dizisinde rol alan oyuncu, televizyon dizisi "Tru Calling" ile süper kahramanlık mertebesine erişti.

6-Hugh Jackman
(X-Men)

Sinemanın 36 yaşındaki oyuncusu, adeta son yıllarda yaptığı filmlerle keşfedildi. "X-Men" serisiyle süper kahramanlığa terfi eden aktör, Ashley Judd ile "Someone Like You" ve Meg Ryan ile "Kate ve Leopold" olmak üzere iki romantik komedide de oynadı.

7-Eric Bana
(Truva)

Ang Lee'nin "Crouching Tiger, Hidden Dragon" filmiyle üne kavuşan aktör, "Hulk" filminde süper kahraman oldu. Yeşil canavar Hulk'ı başarıyla canlandıran oyuncu, "Truva" filminde Aşil'e kafa tutan Prens Hector'u canlandıran aktör, Aşil'in kılıç darbesiyle can vererek seyirciyi gözyaşına boğdu. Sıralamada yedinci sırada yer bulan bu "gerçek" süper kahraman, James Bond'un tahtının da büyük adayı.

8-Tom Welling
(Smallville)

Beyazperdenin yeni isimlerinden 27 yaşındaki Welling, genç Süperman'i canlandırarak listede yer buldu.

9-Alyssa Milano
(Charmed)

"Melrose Place" dizisiyle parlayan 32 yaşındaki Milano da sinemanın sevilen süper kahramanlarından. "Patron Kim?" filminde daha sekiz yaşındayken Tony Danza'nın kızını canlandırarak parlayan oyuncu, sevilen Hollywood yıldızlarından.

10-Vin Diesel
(Riddick Günlükleri)

Listede geride kalması şaşırtan isimlerden biri de 37 yaşındaki Diesel. "Riddick Günlükleri" adlı bilim-kurgu filminde gönülsüz bir kahramanken dünyanın gelecek neslini kurtarmaya hazırlanan süper kahraman Riddick'e dönüşen Diesel, "Hızlı ve Öfkeli" filmindeki rolüyle de dikkatleri üzerinde toplamıştı.

 
MRSA bakterisine karşı kırmızı alarm
En az doğum İstanbul en çok Şanlıurfa'da
İznik çinisi yeniden hayat buluyor
Osmanlı İmparatorluğu'nun ekonomik ve sosyal yönden zayıflamasıyla birlikte kaybolan İznik çiniciliği, yeniden hayat buluyor. İznik'te çiniciliğini yeniden canlandırmak için kurulan İznik Çinicilik Eğitim ve Öğretim Vakfı'nın çalışmaları sayesinde, Osmanlı döneminde özellikle saray ve türbelerin duvarlarını süsleyen ve turkuaz rengiyle ünü tüm dünyaya yayılan İznik çinisi eski görkemli günlerine dönüyor. Vakıf Müdürü Atıl Arsan, Türk el sanatlarının en önemli dallarından biri olan ve Türkiye dışında da tanınan çiniciliğin, İznik'te 15. yüzyılda başladığını söyledi. İznik çiniciliğinin 17. yüzyılda geride tek bir iz bile bırakmadan kaybolduğunu ifade eden Arsan, 10 yıl önce işe ilk başladıklarında ellerinde çinicilikle ilgili hiçbir bilginin bulunmadığını kaydetti.
Cam sanatçıları Eskişehir'den yetişecek
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde açılacak Türkiye'nin ilk Cam Bölümü, alacağı 15 öğrenciyle öğrenime başlayacak. Cam Anasanat Dalı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ekrem Kula, bölümün ülkedeki güzel sanatlar fakültelerinin seramik-cam bölümlerindeki cam öğretici eksikliğini gidereceğini, kurulacak bölümde, teknik, estetik ve yaratıcı açıdan tam donanımlı cam tasarımcıları yetiştireceklerini belirtti.
29 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED