AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
İkinci Küreselleşme Dalgası
Siyasi teoriler doçenti Aytekin Yılmaz, Vadi Yayınları'ndan çıkan 'İkinci Küreselleşme Dalgası' adlı çalışmasında ABD'nin imparatorluk siyaseti izlemesi ve Irak'a müdahalesi ile İsrailleşme eğilimiyle dünyanın yeni bir küreselleşme dalgasına girdiği tezini işliyor. Yazar konuyu kavram, süreç ve sorunlar başlıkları altında açımlıyor.
Tel: 0 312 435 98 65

Müslüman Kültürü Üzerine
Daha önce İslami Araştırmalar dergisinin, şu an ise İslamiyat adlı araştırma dergisinin editörlüğünü yapan Prof. Mehmet Said Hatiboğlu'nun "Müslüman Kültürü Üzerine" adlı çalışması Kitâbiyât Yayınları'ndan çıktı. Hatiboğlu, kitapında Müslümanların kültürün İslam'la ne kadar kabil-i telif olduğunu tespit etmek ve gençlere bilgi sunmak amacı taşıyor.
Tel: 0 312 433 24 65

Osmanlı'nın Son Dostları
Hindistan Müslümanlarının önde gelen isimlerinden olan Müşir Hüseyin Kıdwai, Nehir Yayınları arasından Dr. Ahmet Zeki İzgöer'in çevirisiyle yayınlanan kitabı "Osmanlı'nın Son Dostları"nda felaket ve saadetlerimizi içten paylaşan Hindistan Müslümanları'nın duyarlılık ve maddi-manevi desteklerini gözler önüne seriyor.
Tel: 0 212 512 07 49

Feminizm ve doğa
Avustralyalı eko-feminist düşünür Val Plumwood'un Başak Ertür'ün çevirisiyle Metis Kitap'tan çıkan "Feminizm ve Doğaya Hükmetmek" adlı kitabı insan ve doğa üzerindeki tahakkümün kalkması için aklın, bilimin ve bireyselliğin yeniden tanımlanması öneriyor. Kitap feminist ve ekolojik felsefenin klasikleşmeye aday eserlerinden olma niteliği taşıyor.
Tel: 0 212 245 46 96

Orwell'dan Papazın Kızı
George Orwell'ın okuyucuyu işsizliğin, yoksulluğun, açlığın dünyasında gezdirdiği romanı Papazın Kızı İthaki Yayınları'ndan Niran Elçi'nin Türkçesiyle çıktı. Yazar romanda, papaz kızı Dorothy'nin 1930'ların mali bunalımı ile hayatının altüst oluşunu ve yaşadığı toplumsal gerçeklerin inançlarına meydan okuyuşunu anlatıyor.
Tel: 0 216 330 93 08

Çocuklar ve anne-babalar
Eğitimci-yazar İbrahim Ünal'ın kaleme aldığı, Nesil Yayınları'nın bastığı "Çocuk ve Biz" adlı kitap, çocuk yetiştirmenin püf noktalarına değiniyor ve anne-babalara çocuk eğitimiyle ilgili önemli ipuçları sunuyor. Yazar "Çoğu zaman insanlar, sevabı evlerinin dışında ararlar. Halbuki bir kişinin çocuklarıyla meşgul olması sevapların en büyüğüdür." diyor.
Tel: 0 212 551 32 25

Ölü Filozoflar Kahvesi
Arion Yayınevi'nin felsefe dizisinden çıkan, "Ölü Filozoflar Kahvesi", bir çocuk ile bir yetişkin mektuplaşmalarından oluşuyor. 11 yaşındaki Nora K.'nın çocuk sorunları felsefenin "büyük" sorularıdır ve felsefeci Vittorio Hölse verdiği yanıtlarla Nora'yı felsefi düşüncenin labirentlerinde gezdirir. Kitap, yetişkinler ve çocuklar için felsefeye giriş niteliğini taşıyor.
Tel: 0 212 520 79 98



29 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED