AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

TOMSFED'de kıran kırana seçim

Türkiye Otomobil ve Motor Sporları Federasyonu Başkanlığı seçimi yaklaştıkça, adayların çalışmaları da hızla sürüyor. Halen Başkanlık görevini sürdüren Mümtaz Tahincioğlu ile adaylar arasında yer alan İskender Aruoba ile işadamı Ömer Faruk Berksan arasındaki seçim, ilk kez bu denli bir heyecanlı ortama taşındı. Seçimlerin yapılmasına 10 gün kala adaylar arasındaki yarış da, deyim yerinde ise, kıran kırana sürüyor.

Otomobil sporlarının bugünkü noktaya gelmesinde büyük katkısı olan Tahincioğlu, bundan sonra da daha çok yapacaklarının olduğunu bildirirken, diğer adaylar da hazırladıkları programı açıklamaya devam ediyor.

Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarının birer ayağının Türkiye'ye gelmesi, bu spor için büyük bir başarı olmuştur. Gelecek sezon da Formula 1 yarışlarının Türkiye'de gerçekleşecek olması, ayrı bir başarıdır. Türkiye, otomobil sporlarında artık dünyanın gündemine oturmuş durumdadır. Bu nedenle 10 gün sonraki seçimler, Türk otomobil sporunun geleceği bakımından da önem taşımaktadır.

1.5 milyar F1 izleyicisi İstanbul'u tanıyacak

21 Haziran 2005 tarihinde İstanbul'da yapılacak Formula 1 için hazırlıklar büyük bir hızla sürerken, 1.5 milyar kişinin İstanbul'u izleyeceği de açıklandı. Dünyanın en ünlü televizyon ve medya kuruluşlarının akın edeceği İstanbul, 21 Haziran'da dünya vitrinine çıkacak. Kurtköy'deki F1 pistinin, Mayıs ayı başında hazır olacağı da bildirildi. TOMSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, "Türkiye'ye doviz akacak. Yapılan 80-90 milyon dolarlık harcama, sadece ilk yarışta çıkarılacak. İstabul dünyanın gündemine oturacak" dedi.

F1'in tanıtım ürünleri

FORMULA 1 yarışları için tanıtım ürünleri ve tasarımları da hazırlanıyor. Çanta, şapka,mont, tişort ve sweatshirt'lerin hazır hale getirildiğini belirten ilgililer, bu ürünlerin satışlarından da büyük gelir beklediklerini belirttiler. İstanbul'daki yarışta sadece İstanbul F1 ile ilgili ürünler satışa çıkartılacak, diğer ülkelerin F1 ürünleri satışa sunulmayacak.

Castrol'un İstanbul Rallisi başarılı geçti

Castrol İstanbul Rallisi'nin üçüncü ve son ayağı da koşuldu. İstanbul-Şile arasındaki parkurda iki gün gerçekleştirilen ralli, yine heyecanlı ve çekişmeli geçti. 46 aracın katıldığı yarışta finişe ancak 40 ekip ulaşabildi. Yağmur nedeni ile parkurların kaygan hale gelmesi, ekipleri zaman zaman zor durumda bıraktı. Ancak, yarış büyük bir çekişme içinde sona erdi.

GENEL KLASMAN
1- Kerem Üstünkaya-Hande İşçimenler (Mitsubishi)
2- Cenk Ceyişakar-Ferhat İzzetoğlu (Mitsubishi)
3- Fikret Şen-Kerim Kermen (Mitsubishi)
4- Fatih Kara-Aras Dinçer (Citroen)
5- Tansel Üründül-Mert Süzgen (Mitsubishi)
6- Güven Bostancı-Vedat Bostancı (Ford)


4 Aralık 2004
Cumartesi
 
DEMİR FEYİZOĞLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED