AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
H A Y A T
Bir günlük mutluluk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün katkılarıyla Tatilya Eğlence Merkezi'nde bir günlüğüne de olsa çocukluklarını yaşayan özürlüler, "Yetkililerden bizi yılda bir gün değil, her gün hatırlamalarını istiyoruz" dediler.

  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 'Dünya Özürlüler Günü' nedeniyle 400 özürlü çocuğu, İstanbul'un en büyük eğlence merkezi olan Tatilya'ya götürdü. İstanbul Kağıthane, Fatih, Bağcılar Özürlüler Merkezlerine bağlı özürlüler, ilk kez geldikleri Tatilya'da gönüllerince eğlendiler. Dönme dolap, atlı karınca, çarpışan araba ve uçaklara binen özürlüler, hayatlarında ilk kez bu kadar çok oyun grubunu birarada gördüklerini söylediler. Annelerinin yardımıyla oyun araçlarına binen ve mutlulukları gözlerinden okunan özürlüleri tek üzen şey ise senede bir gün hatırlanmaları. Özürlü olduğu için annesinin yardımıyla dönme dolaba binen Sevgi Damlamaz, özürlerinden dolayı, kendisinin ve diğer arkadaşlarının çocukluklarını yaşayamadığını belirterek, "Çocukluğumuzu yaşamak bizim de hakkımız. İsteğimiz büyüklerimizin bizleri senenin bir gününde değil, her gününde hatırlamaları" dedi. Türkiye'nin en büyük eğlence merkezi olan Tatilya'ya ilk kez gelen Hasan Karabıyık bir günlüğüne de olsa mutluluğu yakalamış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Refakatçısıyla dönme dolaba binen Karabıyık, özürlülerin, özürlü olmayan arkadaşlarından daha fazla eğlenmeye ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Özürlülerin bir çoğunun günün büyük bir bölümünü evlerinde veya rehabilitasyon merkezlerinde kapalı geçirmek zorunda olduğuna işaret eden Karabayık, yetkililerden kendilerii senede en az bir kere Tatilya'ya getirerek, eğlenme imkanı sağlamalarını istedi.

  •  
    Conker'in korktuğu başına geldi
    Kınalı Kar dizisinin Nazar'ı Özlem Conker, Emrah'la başrolde oynamasının kendisine sadece popülarite kazandırdığını belirterek, "Popüler olmaktan çok korktum ama korktuğum da başıma geldi" diyor.
    'Yoklar' içinde kopan bacağına kavuştu
    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi'nde ilk kez gerçekleştirilen bir operasyonla, geçirdiği trafik kazasında yaralanan kişinin kopan bacağı yerine dikildi. Van-Başkale Karayolu Güzelsu mevkiinde, geçen hafta meydana gelen trafik kazasında yaralanan 35 yaşındaki Eşref Ercan'ın kopan bacağı, YYÜ Tıp Fakültesinde ilk kez gerçekleştirilen ve 9 saat süren ameliyatla yerine dikildi. Plastik Cerrahi Servisi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Bekir Atik, üç ekip tarafından yürütülmesi gereken ameliyatı, serviste başka öğretim görevlisi, asistan ve hemşirenin bulunmaması nedeniyle ortopedi doktorlarından aldığı yardımla gerçekleştirdi. Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ünitesi'nin iki yıldır hizmet verdiğini ifade eden Atik, servisteki hemşire, öğretim görevlisi ve asistan sıkıntısına rağmen bu başarılı ameliyatı gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını kaydetti.
    4 Aralık 2004
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED