AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Birinci sınıf vatandası neden azınlık yapalım?'
AB'nin Kürtler ve Aleviler konusunda 'kraldan çok kralcı'davrandığını söyleyen Prof. Günuğur, "Türkiye, bir bütün olarak AB'nin yararına. Onları neden azınlık yapalım" dedi.

'Çatışma değil yargısız infaz'
TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi iki milletvekilinin Kızıltepe raporunda, vücudundan 12 kurşun çıkarılan 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babasının, terörist değil masum olduğu vurgulandı.

Özürlülere her alanda borçluyuz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Özürlüler Kanun Tasarısı'nın takipçisi olduğunu, kanunun en kısa zamanda biteceğini' söyledi.

Yargıtay'ı ilaçlatıyor
Yeni Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın ilk icraatı binayı dezenfekte ettirmek oldu. Arslan, bugün ilaçlanacak olan Yargıtay'da görevlilerin hazır olmasını istedi.

Barolardan CMK eleştirisi
TBB Başkanı Özdemir Özok ile 23 baro başkanı ve temsilcisi TBMM'de AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'u ziyaret ederek, CMK'ya ilişkin rapor sundu.

CMK'ya Avrupa Birliği rötuşu
Hükümetin 17 Aralık öncesi çıkarmayı taahhüt ettiği Ceza Muhakemesi Kanun Tasarısı'nın maddeleri Meclis'te görüşülerek 'jet hızı'yla kabul edildi.

AOÇ işgal edilmiş
Atatürk'ün Türkiye'ye miras bıraktığı Atatürk Orman Çiftliği'ne ait 55 dekarlık arazi, aradan geçen süre içinde işgal, talan ve satış yoluyla 33 dekara düştü. İşgalcilerden kira bile alınamıyor.

Kara duvara kara bayrak
ABD, İngiltere ve İsrail'in, Ortadoğu'da sürdürdüğü katliamlar, İstanbul'daki İngiliz Konsolosluğu'nun 'terör'ü lanetlemek amacıyla siyaha boyadığı duvara 'kara' bayrak asılarak protesto edildi.

Çelik, Hornsey kız okulunu ziyaret etti
British Council'ın özel programı çerçevesinde Londra'ya giden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çok sayıda Türk öğrencinin eğitim gördüğü Hornsey kız ortaokulunu ziyaret etti.

Doktorlar 'döner'i sevdi
Performansa dayalı döner sermaye sistemiyle şu ana kadar 1500 doktorun muayenehanesini kapattığını açıklayan Bakan Akdağ, kaliteli sağlık hizmeti yolunda büyük adımlar atıldığını söyledi.

Çocuklarımız şişmanlıyor
Obezite, çocukları pençesine almış durumda. Türkiye'de bu konuda ciddi bir araştırma yapılmasa da uzmanlar, çocukların büyük bir kısmının obezite tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Sinema filmlerine uyarıcı semboller
Türkiye'de yayınlanacak yerli ve yabancı sinema filmlerine de zararlı içeriğe karşı RTÜK'ün belirlediği "uyarıcı semboller" konulacak. Simgeler, izleyicileri filmdeki "şiddet/korku, cinsellik ve olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar"a karşı uyaracak.

21. yüzyıl, şehir ve şehircilik asrı olacak
Çanakkale'deki 'Yerel Yönetimler Kongresi'nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yakın bir gelecekte dünya nüfusunun üçte ikisinin kent merkezlerinde yaşayacağını söyledi.

Hasım korkusuyla ailesini hapsetti

Gülen: Ordunun tarihi rolü unutulmamalı

Sahil Güvenlik'e suçlama

Kısa kısa..



4 Aralık 2004
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED