AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Hem müzikal,
hem sinema

Türk sinemasının usta oyuncusu Şener Şen, uzun bir aradan sonra sahnelere de sinemaya da geri döndü. Şen, 7 Ocak'ta vizyona girecek Gönül Yarası filminde ve Mucizeler Komedisi adlı müzikalde yine oyunculuğunu konuşturuyor.

  • ÖMER ÇAKKAL
    8 yıllık bir aradan sonra 7 Ocak'ta vizyona girecek olan 'Gönül Yarası'yla sinemaya dönen usta oyuncu Şener Şen, 10 Aralık'tan beri de 'Mucizeler Komedisi' adlı müzikalle sahnelerde. Akatlar MKM Kültür Merkezi'nde sahnelenen Mucizeler Komedisi başlamadan önce kuliste konuştuğumuz oyuncu bundan sonra arayı bu kadar açmayacağını müjdeledi.

    Sekiz yıllık ayrılığın bilinçli bir tercih olmadığını vurgulayan Şener Şen, şimdilerde sağlıklı düşündüğünde neredeyse boş geçirdiği sekiz yıl için hayıflandığını itiraf etti. Bundan sonra arayı açmayacağını söyleyen Şen, Gönül Yarası ile Mucizeler Komedisi'nin bir arada olmasının tamamen bir rastlantı olduğunu dile getirdi. Sözü Türkan Şoray'la birlikte rol aldığı İkinci Bahar'a getiren usta oyuncu, kendine has konuşmasıyla "Yav hakikaten o da olmasa koca sekiz yılda hiçbir şey yapmamış olacaktım" dedi.

    Rahatsızlığı nedeniyle 2004'ün Şubat ayında sahnelenmesi düşünülen müzikalin ancak aralıkta sahnelenebildiğini anlatan Şener Şen, üst üste gelen müzikal ve sinema mesaisinin kendisi için fazlaca yoğunluk teşkil ettiğini ifade etti.

    Tiyatro sahnelerine yabancı olmayan Şener Şen'e müzikalde görev almanın heyecanını soruyoruz. Şen'e göre Mucizeler Komedisi tam bir müzikal sayılmaz. Akan bir öykü ve gerekli yerlerde şarkılar var. Oyunda, müzikallerdeki gibi her duygu şarkıyla ifade edilmiyor. Konuyla ilgili olarak Batı'daki müzikallerden, örneğin ABD'nin tiyatro başkenti Broadway'dekilerden örnek getiren usta oyuncu zaten kendisinin oyunun şarkılı bölümlerinden daha çok drama tarafında saf tuttuğunu söylüyor. Usta, genç oyuncularla arasındaki ilişkiyi ise 'müşhiş' diye nitelendiriyor. Ona göre alanlarının en iyilerinden kurulu bu kadro iyi iş çıkarıyor.

    Most Prodüksiyon'un patronu Mustafa Oğuz'un yapımcılığında Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği müzikal, iki haftadan beri sanat gündeminin üst sıralarında yer alıyor. Şener Şen, Meltem Cumbul, Özlem Tekin, Şevket Çoruh, Güven Kıraç ve şarkıcılar Pamela Spence ile Mirkelam'dan oluşan geniş oyuncu kadrosu ile ses getiren Mucizeler Komedisi'nin kareografisini Beyhan Murphy, kostüm tasarımını Canan Göknil yaptı. Kurtcebe Turgul'un yazdığı oyunun şarkı sözleri Tuna Kiremitçi'ye, müzikleri Tamer Çıray'a ait. Toplam 27 kişilik oyuncu kadrosuna 12 dansçının eşlik ettiği oyunun sahne arkasında yaklaşık 50 kişi ter döküyor.

    Oyun üç saat, biletler 50, 80 milyon

    Açılışı Mucizeler Komedi'siyle yapılan Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun iki perdeden oluşuyor ve toplam üç saat sürüyor. Şener Şen'i yıllar sonra sahnede, hem de bir müzikalde izlemek isteyenlerin 50, 65 ya da 80 milyon lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Oyun medya patronu ve işadamı Sefa Yurdakul adındaki düzenbaz ve üç kağıtçı bir işadamının (Şener Şen) doğru yola çağırmasını ve bir televizyon kanalında yaşananları anlatıyor. Müzikal, işadamlarından medya çevrelerine, sanat dünyasından sokaktaki vatandaşa kadar hemen herkesi taşlıyor.

  •  
    Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy törenlerle anıldı
    İstiklal Marşı'nın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 68. yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı başında gün boyu düzenlenen törenlerle anıldı.
    İnci Çayırlı tango söylüyor
    Agora'dan Ken Loach ve İran sinemasına dair
    'Tanpınar'ın dünyasında Bursa' yarışması sonuçlandı
    Üç önemli müzisyen ilk kez İş Sanat'ta birarada
    İş Sanat, Türkiye'de alanlarının en önemli üç müzisyenini bu akşam saat 20.00'de bir araya getiriyor. Viyolonsel sanatçısı Efe Baltacıgil, çalışmalarıyla olduğu kadar yetiştirdiği öğrencilerle de adından söz ettiren flütçü Halit Turgay ve artık bütün dünyanın yakından tanıdığı Hüseyin Sermet ilk defa İş Sanat'ta biraraya geliyor. Üçlünün konseri saat: 20.00'de başlıyor.
    Bilgi tel: 0 212 316 10 83

    Yirminci mektup yayınlandı
    Bediüzzaman Said Nursi'nin kaleme aldığı Risale-i Nur külliyatında önemli yer tutan Yirminci Mektup, seslendirilerek CD halinde yayınlandı. Moral Prodüksiyon etiketiyle yayınlanan ve Mehmet Emin Birinci'nin okuduğu mektuplarda Nursi'nin dünya hayatı, ilim ve hikmet üzerine notlarına yer veriliyor.
    Bilgi tel: 0 212 551 32 25

    Kedilere Dair bir kitap
    Kediler üzerine yazılanlara bir yenisi daha eklendi. Metis Edebiyat'tan "Kedilere Dair". Kedilerin birer 'birey' olduklarını savlayan kitabın yazarı roman ve hikâyelerinde 20. yüzyılın karmaşasına yakalanmış bireylerin yaşamlarını ele alan, feminizm ve cinsler arası savaş temalarını işleyen İngiliz yazar Doris Lessing. Kitap bir güzelleme değil, yazar kedilerini anlatıyor. Kitabın çevirisini İnci Ötügen yapıyor.
    Bilgi tel: 0 212 245 46 96
    28 Aralık 2004
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED