AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Bir duanın efsunu

Türkücü Şükriye Tutkun'un ilk kez oyunculuğu denediği Yusufçuk adlı fantastik-dram Kanal 7'nin Anadolu Efsaneleri kuşağında ekrana geliyor. Filmde iki küçük kardeşin birbirlerine kavuşmak için ettiği duanın hikayesi var.

Kanal 7'nin sezon başında ekrana getirmeye başladığı Anadolu Efsaneleri kuşağında, her hafta Anadolu'da yaşanmış ve dilden dile dolaşarak efsanevi özellikler kazanarak bugüne gelmiş hikayeler filme alınıyor. Kuşağın bu haftaki bölümünde, Yusufçuk adlı öykü anlatılıyor. Halk müziği sanatçısı Şükriye Tutkun'un ilk oyunculuk denemesini gerçekleştirdiği Yusufçuk'un yönetmenliğini ise, Aynalı Tahir, Melek, Metro Palas gibi beğenilen yapımlarıyla tanınan Hilal Saral Ünalan üstleniyor. Birbirlerini kaybeden Yakup ve Yusuf adlı iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı filmde, birbirlerini bulmak uğruna yapılan bir dua ve kardeşlerden birinin taş, birinin kuş oluşu anlatılıyor. Bursa Cumalıkızık'ta çekilen yapımda, ilk oyunculuk deneyimi olmasına rağmen Şükriye Tutkun'un çok başarılı bir oyunculuk çıkardığını belirten yönetmen Ünalan, "Şükriye Tutkun'la daha önce bir klip çalışması yapmıştık, aklımın bir köşesinde Şükriye'yi bir dizide oynatmak vardı. Yusufçuk ilk oyunculuk deneyimi olmasına rağmen çok başarılı buldum. Bundan sonra da birlikte çalışmak isterim" diyor. Yönetmen Ünalan'ın dikkat çektiği diğer bir nokta ise, Yusuf'u canlandıran 6 yaşındaki Ege Tanman. Çocuklarla çalışmanın çoğu zaman zor olduğunu söyleyen Ünalan, kendisinin bu sorunu kolay aştığını, bunun da kadın olmaktan kaynaklanan içgüdülerle gerçekleştiğini belirtiyor. 6 yaşındaki Ege Tanman'ın çok iyi bir oyunculuk çıkardığını söyleyen Ünalan, Türkiye'ye yeni bir yetenek kazandırdıklarını dile getiriyor. Bu gece TV'de ilk kez yayınlanacak Yusufçuk adlı filmin konusu ise şöyle:

İki kardeş; Yusuf ve Ceylan

Resul Ağa'ya aşık olan Hürrem, Resul Ağa'nın Iraz Hatun'la evlenmesini aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü kabullenememiştir. Hep öfkeli, mutsuz ve hesapçıdır. Ağa'nın oğlunun ötüşünden çok hoşlandığı Yusufçuk kuşunu avlama merakı, bir gün kaza sonucu annesi Iraz'ın ölümüne neden olur. Ağa çevrenin telkinlerinin de etkisiyle kız kardeşinin uyarılarına rağmen ikinci kez Hürrem'le evlenir. Hürrem Hatun şimdi amacına ulaşmıştır. Ancak bu defa da Resul Ağa'nın çocukları Ceylan ve Yusuf'tan hiç hoşlanmaz ve her fırsatta onlardan kurtulmak için planlar yapmaya başlar. Üvey annelerinin zulmünden kaçan öksüz iki kardeşin birbirlerini bulmak için ettikleri dua ise gerçek olacaktır.

YUSUFÇUK-Yön: Hilal Saral Ünalan Senaryo: Mesut Efe Oyn: Şükriye Tutkun, Ege Tanman, Mehmet Avdan, Sevinç Yıldız Müzik: Ali Osman Erbaşı Yapım Yılı: 2004 Tür: Fantastik/Dram
KANAL 7 / 20.00


Elde var tek bir gün

TV'de ilk kez ekrana gelecek film, bir kasabaya saldıran yarasaları konu alan fantastik bir yapım. Dr. Sheila Casper sakin bir Teksas kasabası olan Gallup'ta yaşamaktadır. Karanlık bir gecede, binlerce yarasanın saldırdığı kasabada, etobur yarasalar önlerine çıkan her canlıyı yok etmektedir. Sheila ve Jimmy kasabanın şerifi Kimsey'le işbirliği yapıp yarasaları durdurmanın yolunu aramaya başlarlar. Kısa bir süre sonra bir bilim adamının virüs kullanarak yarasaları canavar haline dönüştürdüğünü anlarlar. Güneş doğunca saldırılar durur. Ancak yarasalar geceye kadar yok edilmezlerse, hastalıklı koloni büyüyecek ve daha fazla av bulabilmek için her tarafa yayılacaktır.

YARASALAR-Orj. Adı: Bats Yön: Louis Morneau Oyn: Lou Diamond Phillips, Dina Meyer, Bob Gunton, Carlos Jacott Yapım Yılı: 1999 Türü : Gerilim
KANAL D / 21.50


FİLMLERDEN SEÇMELER

Kadınlar Köşkü
Ho Yim'in yönettiği Kadınlar Köşkü adlı film, bu akşam TRT ekranlarına getiriliyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan Japon istilası sırasında, Çinli bir kadının oğlunun okul ödevlerine yardım eden Avrupalı genç bir misyonere aşık olmasının ardından gelişen olayların anlatıldığı film, ilginç öyküsü ve başarılı oyunculuk performansıyla öne çıkan bir yapım.
Orijinal Adı: Pavillion Of Women Yön: Ho Yim Oyn: Willem Dafoe, Yan Luo, Shek Sau (Macera /Dram)
TRT 2 / 20.30

Vahşi Nehir
Gali ve işkolik kocası Tom'un arası açılmıştır. Evliliklerini kurtarmak isteyen Gali, kocası ve oğlu ile rafting tatiline çıkmaya karar verir. Ancak doğayla iç içe yaşayarak geçirmeyi planladıkları tatil, rehberleri kaybolan Wade ve Terry adlı iki rafting meraklısının onlardan yardım istemesiyle altüst olur. Wade ve Terry aslında kanun kaçağıdırlar ve nehri aşabilmek için Gail'in rehberliğine ihtiyaçları vardır.
Orijinal Adı: The River Wild Yön: Curtis Hanson Oyn: Meryl Streep, Kevin Bacon Yapım Yılı: 1994 (Gerilim)
STAR / 21.40

Sıkı Ortaklar
Bill Forsyth'ın yönettiği Breaking In'nde Usta hırsız Ernie bir gece girdiği bir evde kendisinden başka bir hırsızın varlığını fark eder. Mike adlı bu genç aslında hırsız da değildir. Boş bulduğu evlere giren ve buzdolabını talan edip televizyon seyretmeyi seven Mike'ın hırsızlık konusunda büyük bir yeteneği olduğunu keşfeden Ernie onu yetiştirmeye karar verir.
(Breaking In) Yön: Bill Forsyth Oyn: Burt Reynolds, Casey Siemazsko, Sheila Kelly, L. Toussaint (1989)
Cnbc-e / 22.00

Tehlikeli Adam
Rod Hewitt'in yönettiği The Dangerous, kız kardeşi öldürülünce intikam almak üzere harekete geçen ninja savaşçısı biri kız, diğeri erkek iki kardeş kendilerini tehlikeli bir oyunun içinde bulurlar. Karşılarında New Orleans uyuşturucu trafiğini yöneten güçlü bir çete vardır ve iki kardeşin işi bu yüzden kolay olmayacaktır.
(Dangerous) Yön: Rod Hewitt Oyn: Paula Barbieri, John Savage, Robert Davi, Michael Pare Yapım: 1994 (Macera)
TRT 1 / 01.10

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Kıbrıs'ta ne olacak?
Tayfun Ertan'ın sunduğu Söz Sizde'ye Brüksel Zirvesi'nde yapılan pazarlıkların merkezine oturan 'Kıbrıs sorunu' ele alınıyor. Seçim takviminin başladığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tarafların ne düşündüğü ve Annan Planı'nın, çözüm için hala temel olup olamayacağı konusunun tartışılacağı programa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Mehmet Ali Talat, Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanı Danışmanı Kudret Akay, AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Niyazi Kızılyürek konuk oluyor. Kıbrıs'ın bundan sonra ne olacağı konusu Kıbrıs'tan canlı yayınla tartışılıyor.
[21.05 / CNN Türk]

Aliye, Deniz'in aşk itirafı karşısında bocalıyor
Başrollerini Nejat İşler, Sanem Çelik ve Halit Ergenç' in paylaştığı sevilen dizi Aliye'nin bu haftaki bölümünde, Aliye Deniz'in aşkı karşınıda bocalıyor. Sonunda İstanbul'a yerleşmeyi başaran Sinan'ın niyeti ise Aliye'nin gönlünü alabilmektir. Deniz hastaneyle ilişkisini keser. Ancak Nur, Deniz'in peşini bırakmaz. Özgür Feyyaz'ın Nusret'e duyduğu aşka tepki gösterir. Meriç, gelecekle ilgili plan yaparken, Aliye de aşkını itiraf eden Deniz karşısında kararsız kalıyor.
[ 21.40 / ATV ]

Ekonominin, politikanın, Türkiye'nin 2004'ü
Gazetemiz yazarı Fehmi Koru'nun sunduğu Medya Durağı'nda, geride bırakmaya hazırlandığımız 2004 yılı değerlendirmeleri yeralıyor. 2004'ün ekonomide, politikada ve toplum yaşamında öne çıkan konularının neler olduğu konusunda gazetemiz yazarı Ali Bayramoğlu, İzzet Sedes ve Milliyet yazarı Meral Tamer'in yorumlarını izleyenlerle paylaşacağı programda, vedalaştığımız yılın öne çıkan gündem maddeleri hatırlanırken Türkiye'yi nasıl bir yıl beklediği de konuşuluyor.
[ 22.30 / TV 8 ]

Burcu'nun evliliği şok etkisi yapıyor
Pınar Altuğ, Ebru Cündübeyoğlu, Betül Şahin ve Dolunay Soysert'in oynadığı Omuz Omuza'da bu akşam Burcu'nun evlilik haberi Nisan'ı şoke ediyor. Sevilay'ın hamilelik heyecanı, müjdeli haberi alan Ayşen'in gelişiyle yerini şaşkınlığa bırakır. Onur nihayet Firdevs'le evlenmek istediğini söyleyince sevinen Firdevs, Mustafa'nın her şeyini yitirdiğini öğrenince ne yapacağını bilemez. Üstelik Mustafa intihara teşebbüs etmiştir.
[ 20.00 / KANAL D ]
28 Aralık 2004
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED