AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
KOBİ'lere 45 çeşit destek

KOSGEB'in 2005 yılı destek yönetmeliğine göre, girişimciye 42'si geri ödemesiz üçü geri ödemeli olmak üzere toplam 45 çeşit destek verilecek. 2005 yılında KOBİ'lere verilecek techizat desteği 400 milyar liraya kadar çıkabilecek.

  • SONGÜL SELVİ / ANKARA
    Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimciye 42'si geri ödemesiz, 2'si uzun vadeli ödeme planıyla geri ödemeli olmak üzere, toplam 45 çeşit destek verecek. KOSGEB'in 2005 yılı destekler yönetmeliğine göre, 1 ile 150 işçi arasında işçi çalıştıran imalat sanayindeki işletmelere, yeni girişimcilere ve KOSGEB'in işbirliği yaptığı bir çok meslek kuruluşuna uzun vadede proğramlarını gösteren stratejik yol haritaları doğrultusunda 45 çeşit destek verecek.

    Yönetmelikte, KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli sanayiye verdiği destek ile ekonomide sanayi işletmelerinin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, ekonomiye uygun şekilde sanayide entegrasyonunu sağlamayı amaçladıkları belirtildi. KOSGEB, 20 milyar lira ile 60 milyar lira arasında değişen fuar desteğinden, 400 milyar lira olan makine ve techizat desteği ile işletmeleri kalkındıracak.

    İşletmeler izlenecek

    Yönetmelikte, küçük ve orta ölçekli işletmelerin KOSGEB desteğinden faydalanması için destek talebinde bulunan işletmelerin kendi veri tabanında bulunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca yönetmelikte, destek alan işletmelerin KOSGEB, tarafından izlemeye alınacağı belirtilerek,

    "Destekten yararlananlar, bu destekler karşılığında elde edilen başarı ve ekonomiye olan katkının sağlanabilmesi için, KOSGEB tarafından destek süresince ve desteğin sona ermesinden sonra tüm destekler; istihdam, ciro, ihracat, makine-techizat yatırımı, üretim artışı, ürün geliştirme ve benzeri performans kriterleri izlenir. Destekten yararlanacakların, performans ölçümüne ilişkin olarak KOSGEB tarafından istenen belgeleri vermemesi halinde destekler durdurulur" denildi.

    KOSGEB'in 2005 yılında vereceği destekler:

    Danışmanlık, Genel Eğitim, Genel Girişimcilik, Özel Eğitim, Teknoloji ve Geliştirme Yenilik, 2 çeşit Malzeme, Techizat ve Prototip Üretim İle İlgili Giderler ve Deneme Amaçlı Hammadde Temeni, 2 çeşit Kalite Geliştirme ve Teknoloji Donanım, Danışmanlık, Ar-Ge Sonuçlarını Yayınlama, Teknopark Kira, Yurtdışı Kongre, Konferans gibi etkinlikler, Patent Belgesi, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi, Entegre Devre Topografyaları Tescil Belegesi, Bilgisayar Yazılım, Altyapı, E-Ticaret, Genel Test Analiz ve Kalibrasyon, CE İşaretlemeye İlişkin Test ve Analiz, Sanayi İhtisas Fuarı, Genel Sanayi Fuarı, Yurtiçi Uluslararası Sanayi İhtisas Fuarlarına Katılım, 2 çeşit Ürün Serileme, 4 çeşit Tanıtım, Markaya Yönlendirme, Ulaşım, Konaklama, Eşleştirme, Temel Hizmetleri, Organizasyonel Hizmetleri, Danışmanlık Hizmetleri, Daimi Sergi Hizmetleri, Yerel Ekonomik Araştırma,2 çeşit Makina ve Techizat, Altyapı ve Üstyapı Uygulama Projesi, Nitelikli Eleman, Dört Yıllık Yüksek Okul Mezunları, İki Yıllık Yüksek Okul Mezunları ve İş Kurma Desteği"




  • 22 Haziran 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED