Bugünkü Yeni Şafak |
|
|
Yediğimiz besinler aynı zamanda vucutumuzu hastalıklardan koruyan bir kalkan görevini üstleniyor. Uzmanların sık sık dile getirdikleri dengeli beslenme bu yüzden çok önemli. Vitamin deposu yiyecekler sadece karnımızı doyurmakla kalmıyor birçok hastalıktan bizi koruyor. İşte her derdin devası yiyecekler. n Bulantıya ZENCEFİL: Sindirime yardımcı olan zencefil, mide bulantısını giderir ve enerjinizi artırır. Araba tutmasının yol açacağı mide bulantısını önler. n Romatizmaya ENGİNAR: Vücuttaki toksinleri temizleyen enginar, romatizmal hastalıklara iyi gelir. Karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engeller. n Adet sancısına TARÇIN: Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir. n Bağırsak sorununa ELMA: Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak sorunları çeken kişiler için dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler. n Baş ağrısına NANE: Nane çayı baş ağrısına birebirdir. İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir. n Karın ağrısına PAPATYA: Bitkisel yağ ve kimyasallar içerir.Çay olarak içildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir. n Zonaya ACI PUL BİBER: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir. Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının neden olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır. n Selülite PORTAKAL YAĞI: Susam yağıyla karıştırılarak da iyi bir cilt yağı elde edilir. Selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir. Beyni patates yeniliyor
Depresyona AVOKADO: Sindirimi çok rahat olan bu meyvedir. İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluğu atar. Vücudun kolesterol oranını ayarlar. Teninizin sürekli hücre yenilemesine neden olur.
Beyne PATATES: Bir patates, bir kişinin bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.
Felç hastalığına TURUNÇGİLLER: İçerdiği antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önler. Portakal içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvarlar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor.
Kolesterola karşı HAMSİ: Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega-3 bol bol var.
Göze MISIR: Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir. Bu madde yaşa bağlı olarak gelişen görme bozukluklarını azaltır.
Basura HİNDİSTAN CEVİZİ: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur için birebirdir.
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv Bilişim | Dizi | Çocuk |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |