AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Kezban Yenge

Kanal 7'de önce TV filmi olarak yayınlanan ve gördüğü ilgi üzerine dizileştirilen Kezban Yenge'nin başrol oyuncuları Şensel Uykal ve Parkan Özturan, dizinin başarısını tiyatro mantığı ile çekilmesine ve köy manzaralı oluşuna bağlıyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Bu akşam Kanal 7'de 7. bölümü ekrana gelecek Kezban Yenge adlı dizi, ekranda sık rastlanmaya bir türü deniyor: Köy komedisi. Yönetmenliğini Hilal Saral Ünalan'nın yaptığı, senaryosu Mehmet Uyar'a ait olan dizide, Şensel Uykal, Parkan Özturan, Gamze İnci, Gökçe Yurtsal, Tuncay Gürel ve Nurcan Elver gibi oyuncular oynuyor. Önce 90 dakikalık TV filmi şeklinde çekilen Kezban Yenge ilgi nedeniyle uzatılmış. Çevresindeki herkese hayatı zehir eden Kezban Yenge'nin hikayesinin anlatıldığı dizide Kezban Yenge karakterini canlandıran Şensel Uykal, Arsen-Can Gürzap, Haluk Kurdoğlu ve Alev Sezer gibi isimlerden aldığı eğitimin ardından oyunculuğa adım atmış. Daha önce Kuruntu Ailesi ve Melek'te rol alan Uykal, seslendirme de yapıyor. Kezban Yenge ile setlere döndüğünü anlatan Uykal, hayatında dönüm noktası yaşadığını söylüyor.

    KEZBAN KARTAL GİBİ

    Dizide canlandırdığı Kezban Yenge karakterini yuvasına sahip çıkarak ailesini korumaya çalışan bir 'kartal'a benzeten Uykal, her şeyin istediği gibi olmasını isteyen Kezban Yenge'nin ağa kızı olmasının bunda etkisi olduğunu belirtiyor. Kendisinin böyle bir kişiliği olmadığını vurgulayan Uykal, dostlarıyla oldukça iyi geçindiğini söylüyor.

    Çekimleri Burdur'da devam eden diziye yöre halkının büyük ilgi gösterdiğini ve gerçek Kezban Yenge'nin akrabalarıyla ve köylülerle tanıştığını söyleyen Uykal, "Ancak bizim dizi senaryodan ibaret olduğu için gerçeklerle ilgisi yok. Kezban Yenge bizim çıkış noktamızdı. Bundan sonrası senaryo" diyor. Dizide Kezban Yenge ile 'didişen' Çalgıcı Bekir'i canlandıran Parkan Özturan ise aslında keman eğitimi almış, ama 1979'dan başlayarak 25 sene Ferhan Şensoy ile çalışmış bir oyuncu.

    "Sayısını hatırlamadığım kadar reklam filmi ve seçerek rol aldığım 18 film var. Şansım seçici davranmam" diyen Özturan, Kezban Yenge'nin ilgi ile karşılanmasını ise dizinin tiyatro mantığı ile çekilmesine bağlıyor. "Güldürü bizim iyi bildiğimiz bir şey, bunu anlayan ve nasıl satılacağını bilen iyi bir yönetmenle çalışıyoruz, başarı buradan geliyor. Dizi tepeye oynuyor. Dizi çekenler baksınlar. Yapılmadık çok şey yaptık biz orada" diyor.

    AVRUPA YAKASI YOK-DİZİ

    Özturan, çekim yaptıkları Burdur - Dirmil'de halkın başlarda yaklaşmakta çekindiğini dile getiriyor ve "Dizide sahtekarlık yok, oynamıyoruz doğru olanı yapıyoruz. O yüzden halkla içiçeyiz" diyor. Türkiye'de Amerikan tarzı komedilerin pompalanmaya çalışıldığına değinen Özturan, "Bu komediler tutmayınca içine starları oturtup bir lokomotif kurup yarı oyuncu starlarla iş götürmeye çalışıyorlar. Kezban Yenge'nin başarısının nedeni köy manzaralı olması" diyor. Popüler dizi Avrupa Yakası için de "Yakası yok bir kere, yok bir diziyi pompalıyorlar" diyen Özturan "Ata'nın sırtına binip gitmeye çalışıyorlar, o da bir yere kadar" diyor. Dizide Kezban Yenge'nin eşi Mercimek Salim'i canlandıran Tuncay Gürel ise 42 yılık tiyatrocu ve izleyici onu ekranın en uzun soluklu dizilerinden biri olan Bizimkiler'de canlandırdığı Bakkal tiplemesi ile tanıyor. Gürel, karakterinin dizide canlandırdığı sürekli bağırıp çağıran Salim tiplemesine ters olduğunu söylüyor gülerek. [
    KANAL 7 / 20.00)


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Sevgiye Aç Olmak
    Fransa'da görevli olan bir İngiliz diplomatı, çok sevdiği karısının ölümünden sonra küçük oğlunu ihmal eder ve çocuk büyük bir sevgi açlığı içinde büyür. İtalyan sinemasının büyük ustalarından Luigi Comencini'nin filmi, sinema tarihinde çocuk psikolojisi ve baba-oğul ilişkileri üzerine yapılmış en iyi filmlerden biri olma özelliğine sahip.
    Orj. Adı: İncompreso Yön: Luigi Comencini Oyn: Anthony Quayle, Giorgia Moll ve küçük Stefano Colagrande Yapım Yılı: 1966
    TRT 2 / 20.35

    Hız Tuzağı
    Jack, Los Angeles'ta polistir. Howard, hapisten kefaletle çıkmış bombalar konusunda uzman azılı bir katildir. Hapisten çıktıktan sonra da eylemlerine devam eder. Ama bu seferki eylemi biraz farklıdır. Çünkü, bir otobüse bomba yerleştirir. Otobüs sürekli hızlı gitmek zorundadır, en ufak bir yavaşlama her şeyin sonu olacaktır.
    Orj. Adı: Speed Yön: Jan De Bont Oyn: Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock Yapım Yılı: 1994/Macera TGRT / 21.00

    Yalanların Rengi
    Kıyı kasabası olan Brittany'ye atanan Frederique, yeni işinin beklediğinden daha hareketli geçeceğini anlamakta gecikmez. 10 yaşında bir kız tecavüze uğrayıp öldürülmüştür ve onu son gören de çocuklara resim dersi veren, René adlı bir ressamdır. Hiçbir delil bulunamayınca René şüpheli durumunda kalır.
    (Au Coeur Du Mensonge) Yön: Claude Chabrol Oyn: Sandrine Bonnaire, Jacques G., Valeria Bruni-Tedeschi (1999) CNBC-e 22.00

    Muhteşem Yediler
    Dark Horse adlı çizgi romandan uyarlanan filmde, Champion Şehir'de tutuklu bulunan Kaptan Amazaing kaçırılır. Bay Furious, The Blue Raja ve The Shoveler diğer süper kahramanların da yardımıyla Frankestein'i alt etmek için çalışmaya başlar. Birbirinden sakar yedi kahraman hemen harekete geçince macera da başlar.
    (Mystery Man) Yön: Kinka Usher Oyn: Hank Azanca, Claire Forlani, Jeneane Garofald, Greg Kinnear
    SAMANYOLU / 23.15

    Kan Kırmızı
    Trent Colbert Şükran Günü'nü ailesiyle geçirmek için okumakta olduğu şehirden evine dönmektedir. Benzin almak için mola verdiğin benzincide otostopçu olan Miya kendisine tecavüz etmeye çalışan bir adamdan kaçmak için yardım ister. Ancak Trent kadına âşık olur.
    (Red Blooded II) Yön: Davin Blyth Oyn: Kari Wuhrer, Heather Thomas Yapım Yılı: 1999 Türü: Macera / Aksiyon
    STAR / 01.30

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Zıt meslek sahibi, iki zıt insan aynı ofisi kullanırsa
    Dolunay Soysert, Emre Karayel ve Erdem Akakçe gibi oyuncuların rol aldığı, yönetmenliği Ali Artaç'a, senaryosu Ayfer Ertaç'a ait olan Kırık Kalpler Durağı adlı sitcom ekranın yenilerinden. Dizinin öyküsü şöyle; Boşanma avukatı Ayşen ile bir çöpçatanlık şirketi sahibi olan Hakan aynı büroyu paylaşmak zorunda kalırlar. Ancak Hakan'a evlenmek için gelen müşteriler, Ayşen'in boşanmak isteyen müvekkilleri ile karşılaşınca iki ortağın birbirine girmesi kaçınılmaz olur.
    [ 20.00 / ATV ]

    Fırat, duygularını babası ve kardeşine açıklıyor
    Tamer Karadağlı, Azra Akın ve Deniz Uğur Sunat'ın rol aldığı Yağmur Zamanı, sezonun son bölümüyle ekranda. Dizinin bu bölümünde, Erol'un kesin dönüş yaparak Türkiye'ye dönmesi Eylül'ü zor durumda bırakır. Fırat ise, Mehmet'in gidişinden sonra, hayatı üzerine bir öz eleştiri yapmaya başlar. Yıllar sonra babası ve kardeşiyle konuşur. Levent'in aniden konuyu Eylül'e getirmesi ise, Fırat'ın çözülmesine ve ilk kez Eylül hakkında açık ve duygu dolu konuşmasına neden olur.
    [ 22.15 / SHOW ]

    Kral Tutankamon'un laneti, hazinesi TV'de
    Ramazan Öztürk'ün hazırladığı Kırılma Noktası, medeniyetlerin beşiği Mısır'da. Kısa süre önce Sakkara'da bulunan 2900 yıl öncesine ait dünyanın en renkli ve bozulmamış mumyasının görüntülerinin ekrana yansıtıldığı programda, henüz müzeye konulmayan mumyanın görüntüleri, laneti ile ünlü Kral Tutankamon'un yüzünün çıplak hali ve paha biçilmeyen hazinesinin görüntüleri de ilk kez ekrana getiriliyor.
    [ 23.00 / TRT 1 ]
    22 Haziran 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED