AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Topçu: Ben enayi miyim?

Topçu, Yüce Divan'da, borçlarını zor ödediğini belirterek, "Ben enayi miyim? 147 milyon doları milletin cebinden alıp müteahhitlerin cebine koyacağım da menfaat temin etmeyeceğim" dedi.

Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, "Artık bitirin bu davayı. Sekiz yıldır bu davadan yargılanıyorum. Ne bitmez tükenmez bir davaymış bu. İtham altında yaşamaktan usandım" diye isyan etti. Yaşar Topçu ile ilk kez katılan avukatı Ömer Asım Livanelioğlu'nun hazır bulunduğu dünkü duruşmada, sanık Yaşar Topçu'nun davanın bir an önce sonuçlandırılması talebi doğrultusunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Yalçınkaya'nın görüşü alındı. Yalçınkaya, yeni Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre derhal beraat kararı verilebilmesi için suçun yeni kanunda suç sayılmaması gerektiğini ifade ederek, derhal beraat kararı verilmesini gerektiren bir durum bulunmadığını, kararın deliller toplandıktan sonra verilmesi gerektiğini söyledi.

Beraat talebi reddedildi

Topçu'nun avukatı Livanelioğlu ise müvekkiline atfedilen somut bir fiil bulunmadığını, iddiaların soyut ve varsayıma dayalı olduğunu savunarak, Topçu hakkında derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini kaydetti. Sanık Yaşar Topçu da şöyle konuştu: "Ben bunca yıllık politika hayatımda varını yoğunu kaybetmiş bir siyasetçiyim. Bir devlet ihalesinden bırakın menfaat sağlamayı, borçlu yaşayan bir insanım. 3 ayda bir borçlarını yetiştirmek için koşuşturan bir insanım. Beni menfaat sağlamakla yargılıyorsunuz. Bu ihale nedeniyle 8 yıldır yargılanıyorum. Bitmez, tükenmez bir yargılama... 147 milyon dolar müteahhitlere menfaat sağlamışım. Ben enayi miyim? 147 milyon doları milletin cebinden alıp müteahhitlerin cebine koyacağım da menfaat temin etmeyeceğim. Böyle bir şey olabilir mi?" Yüce Divan, Topçu'nun davaya derhal son verilmesi ve beraat etmesi yönündeki istemini oybirliğiyle reddetti.

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA

    Bazı müteahhitler ihaleye davet edilmedi

    Duruşmada, Finansbank Yönetim Kurulu üyesi ve dönemin Hazine Müsteşarı Yener Dinçmen ile dava konusu ihalelere davet edilmeyen bazı müteahhitler tanık olarak dinlenildi. Müteahhitler Cenk Tangil, Mehmet Emin Erdoğan ve İbrahim Özen, yeterlilikleri bulunduğu halde şirketlerinin Karadeniz Sahil Yolu ihalesine davet edilmediğini anlattılar. Tanık Tubin A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Büyükşahin ise ihalelere davet edilmediklerini, davet edilmeleri halinde bu işi yapabilecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi. Tanık müteahhit eski CHP İstanbul İl Başkanı Ali Özcan, 1985 sonrasında yapılan bütün ihale yöntemlerinin yanlış olduğunu savundu. "Bir kilometre yol yapmayan insanlar Özal zamanında otoyol müteahhidi oldu. Özal zamanında da şimdi de ihaleye davet edilmedik'' diyen Özcan, ihalelere katılacak firmalarını belirleyenin Topçu olmadığını ifade etti.

    Duruşmaya yanlış tanık çağırıldı

    Duruşmanın öğleden sonraki bölümüne, tanıkların dinlenmesi ile devam edildi. Tanıklardan Hazine eski Müsteşarı Yener Dinçmen'in, yanlışlıkla duruşmaya çağrıldığı ortaya çıktı. Topçu'nun ifadesiyle tanıklığına karar verilen Dinçmen'in, Topçu'nun bakanlığı döneminde Hazine'de görevli olmadığı öğrenildi. Başkanvekili Haşim Kılıç, bazı kişilerin tanık olarak dinlenilmesine karar verildiğini belirterek, duruşmayı 21 Temmuz Perşembe gününe ertelediğini açıkladı.



  • 22 Haziran 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED