AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Aileler, endişe içinde bekliyor
    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde gerçek anlamda bir dram yaşanıyor.Bebeklerini kaybeden ailelerin çığlık ve feryatları görenlerin gözlerini yaşatırken; yoğun bakım ünitesinde bebekleri olan ailelerin korku ve endişeli bekleyişleri sürüyor.Bebek yakını aileler gece boyunca hastane bahcesinden ayrılmayarak; banklarda sabahladı. Hastanenin yoğun bakım ünitesi ise karantinaya alındı. Hastanenin yoğun ve ileri bakım ünitesindei kiz bebekleri bulunan Süzer Ailesi, 4 gündür hastanenin bahçesinde yatıp kalktıklarını söyledi. Altan ve Birtan Süzer adındaki ikiz bebeklerin babaannesi Asuman Süzer, doktorların bebeklerinin sağlık durumları ile ilgili kendilerini bilgilendirdiklerini ifade ederek, bebeklerden birinin diğerine göre daha iyi durumda olduğunu öğrendiklerini belirtti.

  • Başsavcılık, ölümleri soruşturuyor
    Bebek ölümleriyle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor. Sağlık Bakanlığı'nca oluşturulan ve olayı soruşturan komisyonun çalışmaları da devam ediyor. Yoğun bakımda tutulan bebeklerden, bebek Aslantekin'in de dün hayatını kaybetmesiyle ölen bebek sayısı 8'e yükseldi. Bebeği ölen ailelerden henüz şikayette bulunan olmadığı bildirildi. TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Bebek Bilgin, Bebek Çalış, Bebek Avcular, Bebek Doğan, Bebek Ulu, Bebek Çılkın, Bebek Tonglay ve Bebek Aslantekin hayatını kaybederken, Bebek Erdem, Bebek Arda, Bebek Süzer 1, Bebek Süzer 2, Bebek Bilen, Bebek Saydam, Bebek Yarşi ve Bebek Ardagüner yoğun bakımda tutuluyor.

  • Dünya Bankası'ndan deprem kredisi
    Dünya Bankası'ndan sağlanan ve İstanbul'da depreme hazırlık amacıyla kullanılacak 310 milyon Avroluk krediye ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Kararname ile İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek olan "İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi"nin finansmanı için Dünya Bankası'ndan sağlanacak 310 milyon Avro tutarındaki kredi, İl Özel İdaresi'ne karşılıksız tahsis edilecek. Bu arada, söz konusu kredi ile İstanbul'u, muhtemel büyük bir depreme karşı daha dayanıklı bir şehir haline getirmeyi amaçlayan süreç başlatılacak. Öte yandan Bursa'nın Harmancık İlçesi'nde 4,2 büyüklüğünde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.

  • ANKARA (AA)

  • Bilimsel makale sayısı düşük
    TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'nin (ULAKBİM) üniversitelerin yayın sıralamalarında öğretim üyesi başına düşen makale sayısı araştırmasına göre, 47 üniversitenin, Türkiye ortalaması olan öğretim üyesi başına düşen 0,49 makale oranının altında kaldı. Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazmi Kozak, her yıl düzenli olarak hazırlanan üniversitelerin yayın sıralamalarıyla ilgili çalışmanın, bu yıl öğretim üyesi başına düşen makale sayısı olarak gerçekleştirildiğini kaydetti. Ssıralamanın, görev yapılan kurumlar adres gösterilerek SCI, SSCI ve AHCI indekslerinde taranan dergilerde tam metinli olarak yayımlanan makalelerin öğretim üyesi sayısına bölünmesiyle elde edildiğini ifade eden Kozak, "2004 yılında Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi başına 1,21 makaleyle birinci sırada yer aldı. Bu üniversiteyi 1,19 ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 0,97 ile Koç Üniversitesi, 0,89 ile Boğaziçi Üniversitesi ve 0,86 ile ODTÜ izledi" dedi.

  • ESKİŞEHİR (A.A)

  • Yargıda kararname ve atama heyecanı yaşanıyor
    Yargı dünyasında bugünlerde büyük bir kararname ve atama heyecanı yaşanıyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bir yandan yaklaşık 1800 hakim ve savcıyı kapsayacak olan yaz dönemi kararnamesi hazırlarken, bir yandan da Yargıtay'da bulunan 30 yakın boş üyelikler için isim belirlemeye çalışıyor. Yargıtay'a yeni seçilecek üyeler konusunda, HSYK'nın oldukça zorlandığı ifade ediliyor. İlk kez bu dönemde, Yargıtay'da bu kadar boş üyelik bulunuyor. HSYK, 1990'larda 50 kişiyi birden Yargıtay'a üye seçmişti. Son 10-15 yıldan beri her yıl en fazla 20 kişi Yargıtay'a üye olarak atanıyordu. Bu seçimde, bazı Adalet Bakanlığı üst düzey bürokratları da Yargıtay üyesi olacak.

  • EVİN GÖKTAŞ

  • Bursa'da gürültü katliamı
    Bursa'da 'gürültü yaptıkları' iddia edilen iki kişi ile olaya müdahale eden bir kişi av tüfeğiyle öldürüldü, iki kişi de yaralandı. Merkez Yıldırım İlçesi'nde sabaha karşı kiracısı ile gürültü yüzünden tartışan E.C, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine av tüfeğine sarıldı. Tarafları yatıştırmaya çalışan komşu Şaban Ege, olay yerinde, yaralılardan Bahtiyar İskender Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde, İlmettin Ehmedov da Yüksek İhtisas Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan diğer yaralılar Erdal İskender ile Bahşi Ayvaz'ın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. E.C. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

  • BURSA (A.A)

  • Esenyurt'ta HÖH'e destek konseri
    Bulgaristan'da yapılacak olan genel seçimler öncesi, Bulgaristandaki tek Türk Partisi olan Hak ve Özgürlükler Partisi'ne (HÖH) destek amacı ile Esenyurt'ta bir konser düzenledi. Esenyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde Esenkent Aqua Dolphın'de gerçekleştirilen konserde Hakan Peker de sahne aldı. Konsere, Bulgaristan'ın Türk kökenli Orman ve Tarım Bakanı Nihat Kabil de katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı konserde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Sizler Osmanlı torunlarısınız. Ecdadınızı unutmayın, çektiğiniz çileleri unutmayın. Hak ve Özgürlüklerine kavuşmak için sandıklara gidin" dedi. Bulgaristan Orman ve Tarım Bakanı Nihat Kabil ise, Bulgaristan'ın AB'ye girmesi halinde, Türk milletvekillerinin Avrupa'da güçlü bir lobi olacağını söyledi. İstanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş, Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü, HÖH Türkiye Temsilcisi Enver Hatipoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı konserde, Hakan Peker'in seslendirdiği parçalarla coşan soydaşlar, gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ/İSTANBUL

  • Taksim Meydanı'na 5 bin çiçek
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Taksim Meydanı'nı da yeniden düzenledi. Meydandaki Atatürk Anıtı önüne 5 bin çiçek dikildi. Ünlü İtalyan yontucu Pietro Canonica'nın, Hadi Bara ve Sabiha Bengütaş'ın yardımlarıyla 1928'de tamamladığı Taksim Atatürk Anıtı'nın çevre düzenlemesi de yenilendi. Ayrıca zaman içinde yıpranan ve tahrip olan korkuluklar da onarıldı. Atatürk Anıtı'nın etrafında, çevre kirliliğine yol açan olumsuzluklar giderildi.

  • ZEKERİYA GÜLÜN

  • Aleviler, yargı yoluna gidiyor
    Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Alevilerin taleplerine olumlu cevap verilmemesi halinde yargıya gideceklerini açıkladı. Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen ve Alevi Vakıfları Federasyonu'nun tanıtıldığı toplantıda konuşan Doğan, "Temel hakları kendi vatandaşının bir kısmına vermekten kaçınan hükümetin yargı önünde hesap verme zamanının geldiğini" savundu. Doğan, bu davalar için vatandaştan binlerce vekaletname alındığını, davaların, AB'den müzakere tarihi alınması sürecinde hükümeti zora düşürmemek için sonraya bırakıldığını kaydetti. Doğan, "Taleplerimiz, avukatlarca Başbakanlık ve MEB'e iletilecek" dedi.

  • GÜLDEN TÜMER

  • Türkiye, Perinçek'e 17 bin avro ödeyecek
    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek'in yaptığı şikayet baş vurusuyla ilgili olarak Türkiye'yi haksız buldu. Perinçek'in 1999'da yaptığı başvuruyu karara bağlayan AİHM, "Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) ifade özgürlüğüyle ilgili 10. ve adil yargılanma hakkıyla ilgili 6. maddesini ihlal ettiğine" hükmetti. Türkiye, AİHM kararı gereği, Perinçek'e mahkeme masrafları dahil toplam 16 bin 790 avro maddi tazminat ödeyecek. AİHM'den yapılan yazılı açıklamada, Perinçek'in, 1991'de, yaptığı konuşmalarda "devletin bağımsızlığı ve bütünlüğü aleyhine propaganda yapmak suçundan" hakkında dava açıldığı belirtildi. Ankara DGM, bu davayla ilgili olarak Perinçek'i 1995'te 2 yıl 4 ay hapis cezasına çaptırmıştı. Yargıtay'ın bu cezayı onamasından sonra, Perinçek, Haymana cezaevinde yatmıştı.

  • STRASBOURG (A.A)

  • Sağlıkçılara 'ilaç gibi' gezi
    Küçükyalı İbn-i Sina Tıp Merkezi'nin sağlık personeli düzenlenen yat gezisiyle boğazda doyasıya eğlendi. Doktor ve sağlık görevlileri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Boğazda Kültür Gezisi'nde şarkıları ile eğlenerek, boğazın keyfini çıkardı. Yaklaşık 60 personelin katıldığı geziyle farklı bir gün geçiren doktorlar, gezi için, "İlaç gibi geldi" değerlendirmesinde bulundu. İbn-i Sina Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Sulu, geziyle doktorların ve personelin bir gün de olsa iş stresinden uzak kalmalarını hedeflediklerini ifade etti. Sulu, hayat ve can emanet edilendoktorların dinlenmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  • "Valide Sultan'a saygısızlık yapılmadı"
    Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi, gazetemizde yer alan "Valide Sultan'a Saygısızlık" başlıklı haber üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Valide Sultan'a saygısızlık yapılmadı" denilerek, şu görüşlere yer verildi: Hasta Ayser Ünal, omur kayması, omur kanalında darlık ve kemik erimesi olan, şikayetleri dokuz aydır devam eden, ağrılı bir hasta olup, gazetenizde yazıldığı gibi acil ameliyatı gereken bir hasta değildir ve tıbbi olarak acil hasta tanımına uymamaktadır. Ayrıca hastaya kesin olarak bir ameliyat tarihi bildirilmemiştir. SSK'lı hastalara kullanılacak malzeme-ler eski uygulamanın tersine, şu anda ihale ile alınmamakta, hasta ile kullanılacak ürünü satan firma arasında sağlanan mutabakat sonrasında temin edi-lerek hastaya kullanılmaktadır. Bu uygulama sadece hastane ve kliniğimize özgü olmayıp, tüm hastane ve servislerde dışarıdan malzeme gereken tüm SSK ve Bağ Kur hastaları için bu şekilde uygulanmaktadır. Hastadan istenen ürün, doktor tarafından bilinen sıkça tecrübe edilmiş bir ürün olduğu için tercih edilmiştir ve hasta yakınının haberde dile getirdiği gibi, "Paran yoksa buraya niye geldin", şeklinde bir cümle kullanılmamıştır.



    22 Haziran 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED