AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
İsrail suikastlere yeniden başladı

İsrail, Filistinlilere karşı suikast politikasına yeniden başladı. Filistin Başbakanı Ahmed Kurey'e dün suikast girişiminde bulunuldu. Kurey, suikast girişiminden sağ kurtuldu. Af Örgütü, Filistinli sivilleri öldüren İsrailli askerlerin cezalandırılmadığını açıkladı.

İsrail, Filistinli direnişçilere karşı suikast politikasına yeniden başladığının işaretini verdi. Kamu Güvenliği Bakanı Gideon Ezra, Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, "dün bir İslami Cihad üyesine karşı Gazze'de bir girişimde bulunulduğunu, ancak başarısız olunduğunu'' söyledi. Ezra, "önlerine bir fırsat çıktığını'' ve İsrail'in Cihad üyesini hedef aldığını belirterek, "Örgütü etkisiz hale getirmek için her yolun mübah ve mümkün olduğunu'' kaydetti. Kudüs'te dün İsrail-Filistin liderleri zirvesinin başladığı sırada, bir İsrail uçağından Gazze Şeridi'nde terk edilmiş bir binaya iki füze atıldığı haberleri gelmişti. İsrail Başbakanı Ariel Şaron, şubat ayında Filistin lideri Mahmud Abbas ile yaptığı ateşkes anlaşması üzerine bu tür suikastları askıya almıştı.

Kurey, suikastten sağ kurtuldu

Filistin Başbakanı Ahmed Kurey'e dün bakanlar kurulu toplantısı için gittiği Batı Şeria'nın Nablus şehrinde kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Ahmed Kurey'in, suikast girişiminden sağ olarak kurtulduğu bildirildi. Kurey'in, Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınındaki Balata mülteci kampında bulunan bir spor kulübünde mültecilere hitap ettiği sırada, kulüp binasına ateş açıldığı belirtildi. Görgü tanıkları, binadaki militanların havaya ateş açtığını, dışardakilerin de binaya doğru ateş açtığını söyledi. Kurey'in yara almadığı kaydedildi. Daha sonra ise Kurey ve beraberindeki bazı bakanlar binadan ayrılırken, yine yaylım ateşi açıldığı ve heyetin 300 metre ötesinde patlama olduğu belirtildi. Bu olayda da yaralanan olmadı.

Hamas ve İslami Cihad'dan tepki

Hamas ve İslami Cihad örgütleri, Ariel Şaron ile Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Abbas arasında Kudüs'te yapılan zirveyi şiddetle kınadı. Gazze'de Hamas örgütünden yapılan açıklamada, "ABD ve İsrail'in, zaman zaman zirveler ve toplantılar icat ederek, Filistinlerin isteklerinde bir milim bile ilerleme sağlamadan, Filistin Yönetimi'ni siyasi bir karmaşanın içine sürüklemeye çalıştığı'' belirtildi. İslami Cihad liderlerinden Halid El Bateş de, zirvenin, ırk ayrımını, duvarları, tutuklamaları ve Kudüs'ün "Yahudileştirilmesi''ne yönelik adımları durdurmayacağını söyledi.

  • KUDÜS

    HRW: İsrail askerleri cezalandırılmıyor

    ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), İsrailli askerlerin Filistinlilere karşı işlediği suçlardan dolayı yeterli araştırma yapılmadığını ve bu yüzden İsrailli askerlerin işlediği suçlardan ceza almadan kurtulduğunu belirtti. Örgüt tarafından dün açıklanan raporda İsrail askerlerinin İkinci İntifada'nın başladığı Eylül 2000'den beri yüzlerce masum Filistinliyi ve yabancı sivilleri öldürdüğünü veya yaraladığını belirtti. Ancak İsrail otoritelerinin ölümcül olaylardan sadece yüzde 5'ini araştırdığını ifade etti.



  • 23 Haziran 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED