AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Eğitim-Sen üyelerinden Başbakanlık'a dilekçe
    Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Başbakanlık'a, "Örgütlü Toplum Demokratik Türkiye" başlıklı dilekçe verdi. Sendikanın merkezinde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, "Eğitim-Sen kapatılamaz" ve "Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır" sloganları atarak, Başbakanlık C Kapısı girişi yakınlarına kadar yürüdüler. Burada polis tarafından durdurulan grubu temsilen Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ile 5 Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Başbakanlık'a giderek, "Örgütlü Toplum Demokratik Türkiye" başlıklı dilekçelerini teslim etti. Dinçer, daha sonra yaptığı açıklamada, insan haklarına saygılı bir demokrasi anlayışının oluşması için toplumun her kesiminin örgütlenmesinin zorunlu olduğunu ifade ederek, tüm vatandaşları "demokratik bir Türkiye için" örgütlenmeye davet etti.

  • ANKARA (A.A)

  • AB destekli meslek eğitimi başarılı geçti
    Avrupa Birliği destekli Lise Mezunlarına Hızlandırılmış Meslek Eğitimi Projesi'nin (LİMEP) ilk döneminin başarıyla tamamlandığı ve 25 dalda açılan kurslardan 300 kişinin yararlandığı bildirildi. LİMEP Yürütme Kurulu Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Kişioğlu, projenin amacının 'Kocaeli bölgesinde nitelikli iş gücünü geliştirerek istidam olanaklarını artırmak ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandırmak' olduğunu söyledi. Fakülte ve Kocaeli İş Kurumu işbirliğiyle sürdürülen projede, Makina-Otomotiv, Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar anadallarına bağlı olarak 25 ayrı dalda 3 ay süreyle kurs verildiğini anlatan Kişioğlu, ilk dönem kurslarına katılan 300 kişinin başarılı olduğunu belirtti. Eylül ayında başlayacak ikinci dönem kurs başvurularının ise yarın sona ereceğini ifade eden Kişioğlu, projeyle gençlerin, eğitimli ve nitelikli meslek sahibi olabileceklerini kaydetti.

  • İZMİT

  • Yüzbinlerin umudu suya düştü
    Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMOD) Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, YÖK'ün ÖSS ile ilgili olarak aldığı değişiklik kararının katsayı adaletsizliğini ortadan kaldırmadığını, bilakis zulmü pekiştirdiğini savundu. YÖK Genel Kurulu'nun ÖSS değişikliğine ilişkin kararlarını Yeni Şafak'a değerlendiren Hatipoğlu, YÖK'ün kararıyla birlikte yüzbinlerce öğrenci ve ailesinin umudunun suya düştüğünü kaydetti. Tahir Hatipoğlu, "İnsanları boş yere umutlandırdılar. Mesleki eğitimdeki yaraya çözüm bulmak yerine, katsayı adaletsizliğini pekiştirdiler"dedi. Soruların içeriğinin değiştirilmesine tepki gösteren Hatipoğlu, "Bu nasıl bir anlayışla yapılıyor, anlamakta zorluk çekiyorum. Siz, 'lise eğitiminde bilginin yeri üçte biri kadardır' diyorsunuz açıkça. Oysa lise eğitimi tüm dünyada bilgi vermeye dayalıdır. Soru oranları tam tersi olmalı; üçte iki oranında bilgi, üçte bir oranında yetenek sorulmalı"şeklinde konuştu.

  • YAKUP BULUT / ANKARA

  • PKK'ya, 'Silahı bırak' çağrısına destek geldi
    Kendilerini "Kürt aydınları" olarak adlandıran ve aralarında eski milletvekilleri Tarık Ziya Ekinci ve Sırrı Sakık'ın da bulunduğu bir grup, geçen hafta terör örgütü PKK'ya "silah bırakma" çağrısı yapan aydınlara destek verdi. Taksim Hill Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, geçtiğimiz hafta İstanbul Tabip Odası Başkanı Gençay Gürsoy tarafından açıklanan "aydınlar bildirisi"ni destekleyen 300 kişinin listesi de dağıtıldı. Ekinci, "kendilerinin de PKK'nın silahlı eylemi derhal durdurmasını, Kürt sorununun çözüme kavuşması için devletin de üzerine düşeni yerine getirmesini istediklerini ve açıklanan bildiriyi tamamıyla kabul ettiklerini" söyledi. Ekinci, "sorunun çözümünün parçalarından biri olarak genel af çıkarılmasını istediklerini" kaydetti. Ekinci, bu affa terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da dahil olmasını isteyip istemediklerinin sorulması üzerine ise "Bu provokasyona gitmeyelim. Belli hedefler gösterilerek, en son bayrak provokasyonu gibi provokasyonlar yapılarak faşizm yükseltiliyor" dedi. Basın toplantısına, İstanbul Tabip Odası Başkanı Gürsoy da izleyici olarak katıldı.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Garipoğlu için 'kırmızı bülten' hazırlığı
    İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Sümerbank davası kapsamında 27 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Hayyam Garipoğlu hakkında kırmızı bülten çıkartılması için İstanbul Cumhuriyet Başsav-cılığı'na yazı gönderdi. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı aracılığıyla İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Hayyam Garip-oğlu hakkında kırmızı bülten çıkartılmasına ilişkin görüşünü sordu. Durumu değerlendiren mahkeme, Garipoğlu hakkında kırmızı bülten çıkartılmasının uygun olduğu görüşünü İstanbul Cumhuri-yet Başsavcılığı'na gönderdi. Söz konusu yazının İçişleri Bakanlığı'na ulaştırılmasının ardından Garipoğlu hakkında kırmızı bülten çıkartılması bekleniyor.

  • İSTANBUL

  • Pist davası Tuzla Asliye'ye
    Eski İstanbul Ticaret Odası ve Formula İstanbul Yatırım A.Ş. Başkanı Mehmet Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında, Formula 1 yarış kompleksinin yapımını üstlenen firmaya fazla ödemede bulunulduğu iddiasına ilişkin açılan dava dün görüldü. Tutuksuz sanıklardan 15'inin katıldığı dava, "yetkisizlik kararı" ile Tuzla Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

  • Komisyon: Bebeklerin ölümünde ihmal yok
    Trakya Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşanan bebek ölümlerinin ardından, Sağlık Bakanlığı'nca oluşturulan bilimsel kurul, yaptığı inceleme sonucunda 8 bebeğin, yaygın enfeksiyon nedeniyle kaybedildiğini, olayda üniversitenin herhangi bir kasıt ya da ihmalinin tespit edilemediğini bildirdi. 9 kişilik bilimsel kurulun, hastanede yaptığı inceleme ile ilgili açıklamada, hastane enfeksiyonlarının dünyada önemli bir sağlık sorunu olmaya devam ettiği vurgulanarak, özellikle yoğun bakım ünitelerinde daha sık rastlanan bu enfeksiyonlar ve buna bağlı ölümlerin gelişmiş ülkelerde de görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: "8 bebeğin, yaygın enfeksiyon nedeniyle kaybedildiği saptanmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda tüm bebeklerin 'serratia marcescens' denilen aynı bakteriye bağlı enfeksiyon sonucunda kaybedildiği, bu mikroorganizmanın muhtemelen hastaların tedavisinde kullanılan sıvılarla bulaştığı düşünülmüştür."

  • Orhan Pamuk'a 25 bin avroluk barış ödülü
    Yazar Orhan Pamuk (53), Alman Kitapçılar Birliği'nin bu yılki barış ödülüne layık görüldü. Alman Kitapçılar Birliği tarafından Frankfurt kentinde yapılan açıklamada, Pamuk'un, "günümüzde hiçbir yazarın yapmadığı kadar iyi şekilde Batı'nın Doğu'daki, Doğu'nun da Batı'daki tarihi izlerini izlediği" bildirildi. Pamuk'a Frankfurt Kitap Fuarı'nın kapanış tarihi olan 23 Ekim'de ve-rilecek para ödülünün de bu yıl 15 binden 25 bin avroya çıkarıldığı belirtildi. Almanya'nın en önemli ödüllerinden biri olan ve 1950 yılından bu yana verilen barış ödülü, Almanya'da ya da yurtdışında edebiyat, bilim ve sanat alanında barış düşüncesinin hayata geçirilmesine katkı sağlayan tanınmış kişilere veriliyor.

  • BERLİN (A.A)

  • Ankara'da oturarak standart yükselmez
    Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Doç. Dr. Vahit Baçak, il ve ilçe İnsan Hakları kurullarının önümüzdeki döneme ilişkin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 20 ayrı ilde toplantılar düzenleyeceklerini anlatan Bıçak, şöyle dedi: "Bu kuruların temel amacı, toplumumuzda ve kamu görevlilerimizde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile ihlallere yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek ve bunların çözümüne ilişkin öneriler geliştirmek. İnsan hakları standartlarının yükseltilebilmesinin ve uygulamaya geçirilebilmesinin, merkeziyetçi bir yaklaşımla Ankara'da oluşturulan birimler tarafından sağlanabilmesi mümkün değildir."

  • TAYAD üyesi beş kişi yargı önüne çıkıyor
    Trabzon'da 6 Nisan'da yaşanan olaylarla ilgili TAYAD üyesi 5 kişinin yargılanmasına bugün başlanacak. Trabzon'da F tipi cezaevlerinde yaşanan olaylarla ilgili kamuoyu oluşturmak amacıyla bildiri dağıtırken çıkan olaylarda "memura mukavemet, müessir fiil ve izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak" suçlarından haklarında dava açılan Zeynep Erduğrul, Nurgül Acar, Emre Bakır, Çetin Güven ve İhsan Özdil, 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargı-lanacak.

  • TRABZON (AA)

  • Dünya müslümanları İstanbul'a davetli
    Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ramazan Ayı'nı çok daha güzel bir şekilde yaşamak isteyen tüm dünya Müslümanlarını İstanbul'a davet etti. Haliç ve Boğaziçi Belediye Başkanları Kültür ve Turizm Paylaşım Toplantıları'nın ilkine katılan Bakan Koç, Dünya Müslümanlarının İstanbul'a gelip, bu topraklarda Ramazan'ın nasıl yaşandığını görmesini istediğini kaydeden Bakan Koç, "Kazan'daki Tatar da gelsin, Senegal'deki okulumuzun, Türk okullarının öğrencilerinin babaları da burada olsun'' dedi. Türkiye'de turizm adına tüm taşların yerine oturduğunu belirterek, turizmi artırmak adına çalışmalar üzerinde yoğunlaştıklarını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, dünya müslümanlarının Ramazan ayında İstanbul'da gelmesi için, müslümanların yaşadığı ülkelerin kültür ataşeleri ile temasa geçtiklerini de söyledi. MURAT PALAVAR

  • Mustafa Bayram'ın evi cephanelik gibi
    Eski Van milletvekili Mustafa Bayram'ın Edremit İlçesi'ndeki 2 evinde yapılan aramada, suikast silahı, Kaleşnikof tüfek ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Van'ın Edremit İlçesi'nde cumhuriyet savcısı gözetiminde, halen İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi mahkum koğuşunda yatan eski Van milletvekili Mustafa Bayram'ın Köklü Köyü'ndeki iki evinde arama yaptı. Aramada, Mustafa Bayram'a ait, ancak Fetullah D'nin oturduğu evin yakınındaki ahırda, gübreye gömülü olarak, bezlere sarılmış 1 Kannas suikast silahı, 2 Kaleşnikof tüfek, 1 susturuculu tabanca, 1 dürbün, 2 şarjör ve 308 mermi ele geçirildi. Mustafa Bayram'a ait ikinci evde yapılan aramada ise içi boş halde 6 metrekare büyüklüğünde sığınak bulundu. Olayla ilgili olarak Fetullah D'nin gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

  • VAN (A.A.)

  • Eğitimciler, Boğaz turunda stres attı
    Bağcılar Belediyesi, ilçedeki okuma-yazma seferberliğinde görev alan eğitimcilere yönelik bir Boğaz turu düzenledi. 2 bin 100 kişinin katıldığı Boğaz turuna Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, İlçe Kaymakamı H. Avni Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci de eşlik etti. Eğitimcilere hitap eden Başkan Kıyıklık, amaçlarının eğitimde en üst noktaya gelmek olduğunu belirterek, "Okuma-yazma seferberliğine katılarak başarı sağlayan kursiyerleri, meslek edindirme kurslarına gönderip meslek sahibi yapmak istiyoruz" dedi. Boğaz turunda, kurslarda görev alan 77 eğitmene, gösterdikleri başarı nedeniyle toplam 38 bin 500 YTL para ödülü de verildi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  • Barbaros'tan, Piri Reis'e kürek çekecek
    Fotoğraf sanatçısı Hüseyin Ürkmez, Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında, Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'ndan Gelibolu'daki Piri Reis Meydanı'na bir deniz yolculuğu yapacak. Beşiktaş Belediyesi sponsor-luğundaki yolculuk 7 gün sürecek. Yolculuğunu sandalla gerçekleştirecek Ürkmez'e, amatör kürekçi Dr. Zeliha Ural da eşlik edecek. 23 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da Beşiktaş Barbaros Anıtı önündeki motor iskelesinden yola çıkacak Ürkmez ve Ural, 1 Temmuz Cuma günü, Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nda saat 17.30'da Gelibolu'ya varacak.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ



  • 23 Haziran 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED