AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Yanal gitti

Federasyon Başkanı, Ersun Yanal'la yaptığı toplantı sonrası, "Kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edip, dedi. Yanal'da sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiklerini söyledi.

Milli Takım'da uzun süredir kalıp kalmayacağı tartışılan teknik direktör Ersun Yanal'ın, üstüste yaptığı hatalar sonunu hazırladı. Dün akşam Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasında Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı ve yöneticilerle yaklaşık 7 saat süren bir toplantı yapan Yanal'ın sözleşmesi feshedildi. Genç çalıştırıcının, Riva'daki antrenör seminerine katılmaması Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı ve yöneticilerin tepkisini çekmiş ve uyarılmasına neden olmuştu.

İspanya olayı bardağı taşırdı

Milli Takım'ın hocası Ersun Yanal, son olarak da Akdeniz Oyunları'nın İspanya kafilesinde yer almayınca şimşekleri iyice üzerine çekti. Başkan Levent Bıçakçı, önceki gün ani olarak görüşme istediği ve dün federasyon binasında yapılan toplantı sonrası istifasını aldığı bildirildi. Federasyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ersun Yanal ile ilgili olarak son günlerde istemediğimiz olaylarla karşılaştık. Bize, yaptığı savunma tatmin edici değildi. Bu yüzden yollarımızı ayırma kararı aldık. Kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettik" dedi. Yanal'ın ise görüşme sonrası karşılıklı olarak sözleşmesini feshettiği ve moralinin bir hayli bozuk olduğu görüldü.

Favori aday Terim

Futbol Federasyonu tarafından görevinden alıan Ersun Yanal'ın yerine Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü'ne aday en büyük favori Fatih Terim. Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı'nın Yanal'ın istifasını almasından sonra tecrübeli teknik adamla en kısa sürede görüşmelerde bulunacağı öğrenildi. Fatih Terim'in görevi kabul etmemesi durumunda ise teknik direktörlük için Guus Hiddink, Mircea Lucescu, Rıza Çalımbay ve Aykut Kocaman'ın da adları geçiyor.

Ersun Yanal daha duyarlı olmalıydı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'dan daha duyarlı davranmasını beklediğini söyledi. Bakan Şahin, "Milli formayı taşımak ve milli formaya hizmet etmek, şereflerin en büyüdür. Milli görevden asla kaçınılmaz. "Dinlenmek benim de hakkımdır" demiş. Ben Ersun hocanın talebesi Fatih Tekke kadar milli konularda hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Fatih biliyorsunuz ameliyat olması gerektiği halde "Milli maçı oynayıp sonra ameliyat olurum" diyerek bana göre son derece güzel bir davranış sergilemiştir. Bu davranışı herkesin göstermesini beklerim" dedi.



23 Haziran 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED