AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R

Doğan'ın tarih bilgisi kıt

GAZİANTEPSPOR Başkanı Celal Doğan bir gazetede yayınlanan röportajında "14 Anadolu kulübünün başkanları olarak namus ve haysiyetimiz üzerine and içtik; havuz sistemiyle ilgili taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştuktan sonra bakın neler söylemiş:

"- F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın yöneticileri yeri geldiğinde BİZ BÜYÜK TAKIMIZ, 1900'LÜ YILLARDA KURULDUK diyorlar. Sizin dedeleriniz o yıllarda işgal kuvvetleriyla maç yaparken bizim dedelerimiz Kurtuluş Savaşı veriyordu. Nasıl takım kursunlar?"

Sayın Doğan siz hiç tarih, özellikle spor kulüplerimizin tarihini okudunuz mu?

O ÜÇ BÜYÜK KULÜBÜN en güzide futbolcularından kaç tanesinin Balkan, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'nda, Kafkas cephesinde şehit olduklarını biliyor musunuz? Burada o aziz şehitlerin adlarını yazmaya kalksam şu köşem yetmez. Yalnız Beşiktaş'ın ilk futbol takımının 8, evet sekiz futbolcusunun Çanakkale'de şehit olduklarını söylersem o ŞOV yaparcasına sarf ettiğiniz cümleden dolayı belki biraz pişmanlık duyarsınız.

Çok merak edersiniz BEŞİKTAŞ'ın ŞEHİT VE GAZİLERİNİN KİMLİKLERİNİ Sayın Vala Somalı'nın BEŞİKTAŞ TARİHİ kitabının 425. sahifesinden 430. sahifesinin sonuna kadar bulabilirsiniz. Sözleriniz şahsınız bir yana GAZİ Antep'i de GAZİANTEPSPOR'u da kamuoyu önünde yaralıyor dikkat!

Okçulukta TAM isabet

TÜRKİYE Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Uğur Erdener Dünya Okçuluk Federasyonu FITA'ya başkan seçildi. Bir Türk'ün ilk Dünya Federasyonu Başkanlığı'dır bu. Prof. Erdener Madrid'de yapılan FITA Başkanlık seçiminde 96 üyenin 80'inin oyunu alarak bu göreve gelirken İngiliz rakibi Lynnne Evanas'a büyük fark attı. Göz doktoru Profesör Uğur Erdener'le, kazandığı bu büyük başarı için ne kadar övünsek azdır; şahsen de bütün kalbimle kutluyorum...

Halil Mutlu artık mutsuz

DOPİNG iddiasıyla yıkılan Halil Mutlu idrarından alınan "B" numunesinin de pozitif çıkmasıyla iyice yıkıldı. Şimdi Halter Federasyonu Halil için savunma hazırlıyor. Bu savunmanın haziran sonuna kadar Uluslararası Federasyon'a verilmesi gerekiyor. Başkan Akkuş, bağımsız üç kuruluş tarafından ayrı ayrı hazırlanmakta olan savunma dosyalarıyla Halil'in az bir ceza alacağını umduğunu söylüyor. Halil'in bile bile dopingli ilaç almadığına ben de inanıyorum ama sonuç değişmiyor; Halil Mutlu artık "MUTLU" değil...

Atletizmde Avrupa'dayız

EVET, Avrupa Atletizm 2. Ligi yarışlarında Bayan Takımımız I., Erkek Milli Takımı da 2. olarak Avrupa Atletizm I. Ligi'ne çıktı. Ne kadar övünsek azdır, aferin atletlerimize... Yarışmaların ilk gününde ilginç bir de olay yaşandı. Çekiç atmadaki yıldızımız Eşref Apak tam 3. atışını yaparken bir foto muhabirinin çelik kafes içine girip fotoğraf çekmesi sporcunun tüm konstrasyonunu bozdu ve Apak atışını yapmaktan vazgeçti, yine de birinci oldu.

Papila, Aker'de maç yönetecek!

MHK Başkanı Ufuk Özertan'in ifadesine göre meşhuuuuur HAKEM Cem Papila Avni Aker'de maç yönetecekmiş! Neden etmesin; hazret Beşiktaş'ı kendi evinde Samsunspor karşısında 6 kişiye düşürüp hükmen yenilmesi olayının hakemliğini yaptıktan bir süre sonra da yine Siyah-Beyazlı takımın bir maçını yönettikten sonra ne sakıncası var ki... Sayın Özerten, bu ülkede dayatmayla gerçekleştirilen olaylar bir gün öyle tepiyor ki! Benden hatırlatması...

Atom Karınca hiç değişmeyecek

BEN, Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ı taa altyapıya geldiği günden beri tanırım. Hem de yakından bilirim; efsane diyebileceğim muhteşem bir karakteri vardır. Öyle açık yüreklidir, öyle mert tabiatlıdır ki bunu sözlerle anlatamazsınız, ancak yaşayarak hissedersiniz. O dobra dobra konuşur. Bu defa da Sergen Yalçın için aynı tavrı koydu; "Sözleşme imzalaması yetmez. Bu onun takımda kaldığını göstermez. Onu geçmişiyle değerlendiremezsiniz. Benimle birlikte olacaksa çok çalışmalı, çaba harcamalıdır. Sergen'in yetenekleri çok ama çalışması lazım" dedi.

Sergen'in Allah vergisi yeteneğine söz yok. Ama ben de ATOM KARINCA'ya katılıyorum ve sahada koşmaktan çok başaltı pehlivanı gibi dolaşan, futboldan çok başta at yarışları olmak üzere sair dünyevi zevklerle arası iyi olan SERGEN'den futbol hayatının şu son devresinde FUTBOL bekliyorum.

ORDUSPOR BU DEFA SAHİDEN YÜKSELDİ

YARIDA kalan olaylı Orduspor-Eskişehirspor maçı Samsun'da tekrarlandı ve Orduspor rakibini 4-0 yenerek bu defa sahiden 2. Ligde "A" kategorisine yükseldi. Ama ne yazık ki bu maç da ilki gibi olaylarla çalkalandı. 1400 polisin görev yaptığı karşılaşma öncesi iki tarafın taraftarları taşlı-sopalı bir kavgaya tutuştular ve 2'si polis 10 kişi yaralandı. Ne diyelim? Allah bu taraftara akıl, mantık, insaf, iz'an ve hoşgörü hissi ihsan etsin...


23 Haziran 2005
Perşembe
 
TAYLAN UYGUR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED