T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 5 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Meclis'ten Fener ve Tümer'e kötü haber

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın önemli oyunucusu Tümer Metin'i renklerine bağladı. Ancak Tümer'in askerlik sorunu ise Fenerbahçe'yi kara kara düşündürüyor. Aziz Yıldırım'ın Tümer'e askerlik sorununu çözme konusunda söz verdiği belirtiliyor.

Tümer'in askerlik sorununun çözülmesi için iki yöntem bulunuyor. Ya milli sporcular için bedelli askerlik kanunu çıkartılacak veya milli sporcuların askerliklerini 35 yaşına kadar tecil ettirmelerine imkan sağlanacak.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise koyu Fener taraftarı olan Yaşar Büyükanıt'a güveniyor. Yaşar Büyükanıt'ın Ağustos'tan sonra Genelkurmay Başkanı olması halinde sorunun çözüleceğini ümit ediyor.

Beşiktaş taraftarı olan Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Tümer'in sorununun çözümüne sıcak bakmayacağı düşünülüyor.

Ancak Tümer'in sorununun çözümü konusundaki son adres ise TBMM. Meclis'ten kanunun çıkması için önce Milli Savunma Komisyonu ardından Genel Kurul'da kabul edilmesi gerekiyor.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu Beşiktaşlı. Komisyonun AK Parti'li üyesi Asım Kulak ise "Böyle bir kanun gelirse parti ayrımı gözetmeksizin bütün Galatasaraylı ve Beşiktaşlı vekiller karşı çıkarız" diyor.

Fenerbahçeli komsiyon üyesi İnci Özdemir ise "Yaşar Büyükanıt ne kadar söz verirse versin. Kanun buradan çıkar. Ben Fenerli olarak bu kanuna geçit vermem. Gitsin paşa paşa askerliğini yapsın" diyor.


Yedek bakan!..

Başbakan ve bakanların açılış ve temel atma törenlerine katılması büyük önem taşır. Bu törenlere Başbakan olmasa bile bakanların katılmasını sağlamak için büyük bir yarış yapılır.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Amasya'daki bir törene Sanayi Bakanı Ali Coşkun'u davet etti. Coşkun ise "Programa bakmam lazım. Uygunsa gelirim" dedi.

Akif Gülle "İlk size söylüyorum. Sizin olumsuz cevap vermeniz halinde diğer bakanlarımıza rica edeceğim" dedi. Ali Coşkun ise "İlk defa sen yedek bakan olarak görmedin beni. İlk önce Maliye Bakanı Kemal Unıkatan'a söylüyorlar. Onun gelememesi durumunda beni çağırıyorlar. Amasya'ya mutlaka geleceğim" sözleri dikkatimizi çekti.


Başkanların rekabetine sendikacıdan protesto

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ATO Başkanı Sinan Aygün hemen her konuda rekabet etmeleri ile tanınır. Ancak bu liberal ekonominin gereği serbest rekabet değil, siyasi rekabete dayalı bir durumdur.

Gökçek ile Aygün rekabetlerini yeni bir alana taşımaya karar verdiler.

Foto Muhabirleri Derneği'nin ödül törenine katılan Melih Gökçek şunları söyledi: "Sinan Aygün bir gün, 'Sen geri kaldın. Ben artık 1 megapiksellik dijital makine aldım. Bak nasıl çalışıyor' dedi. Makinesini çıkarıp gösterdi. Ben hiçbir şey yokmuş gibi dinledim. Sonra belimdeki fotoğraf makinasını çıkararak, 'Bu hem dijital hem de 2 megapiksellik bir makine' dedim. O gitti 3 megapikselliğini aldı. 'Benim yeni makinam mı? Ooo 8.2 megapiksel' dedi.

Gökçek bunları anlatırken, bir yandan da göz ucuyla Sinan Aygün'ü süzüyordu.

Sinan Aygün de kendisine sıra gelince kürsüye çıktı ve "Bence malın megapikseli değil, çekilen fotoğraf önemli. Ben şimdi meydan okuyorum. Önümüzdeki yılki yarışmaya girelim, bakalım Melih Gökçek mi yoksa ben mi iyi çekmişim."

Sinan Aygün, Gökçek'e, hodri meydan deyip kürsüden iniyordu ki, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Salih Kılıç seslendi: "Bu durumu meydanlarda protesto edeceğim."


Yazılı görüş bildirin!..

Terörle Mücadele Kanunu Tasarısı, Adalet Alt Komisyonu'nda görüşülüyor. Alt komisyon toplantısına Genelkurmay, Jandarma ve Emniyet'ten temsilciler katıldı. Şifahi olarak alınan görüşlerin yazılı olarak da bildirilmesi istenildi. Kurumlardan neden yazılı görüş istendiğini merak ettik. Tasarı hazırlanırken, bazı güvenlik birimleri metinde 6. maddenin son fıkrasının yer almasını istedi.

Ancak CHP lideri Baykal'ın açıklamalarının ardından bütün kurumlar 'Bunu biz istemedik' diyerek çarketmeye başladı. Alt komisyon üyeleri böyle bir olayı yeniden yaşamamak için 'yazılı' yöntemini tercih etti.


Nükleerden beter, derdim

AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Eyiceoğlu nükleer santralin Mersin'e yapılması konusunda büyük bir çaba sarf ediyor. Sinop'a nükleer santrale karşı yapılan eylemleri ve Akkuyu'yu hatırlatarak, "Eylem yok, alt yapı var" diyor.

Eyiceoğlu ile konuşurken, Sinop vekili Cahit Can da oradan geçiyordu. Eyiceoğlu'nun önerisini ilettik: "Nükleer tesise Eyiceoğlu talip. Mersin'e götürürüm, böylece Sinop da atıktan kurtulur diyor." Cahit Can benim derdim nükleerden beter dercesine elini salladıktan sonra, "Nükleer tesisin atığı temiz olur. Ben pisliklerle uğraşıyorum" dedi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi