T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 6 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yaz geldi haber bültenleri diyette

Yaz aylarıyla birlikte zayıflama haberleri ana haber bültenlerinde geniş yer tutmaya başladı. Bu yayınların gündüz kuşaklarında yer alması gerektiğini söyleyen de var, Hülya-Feraye kavgasındansa bu yayınları tercih eden de.

  GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte televizyon kanallarında ve gazete sayfalarındaki zayıflama haberlerinde patlama yaşanıyor. Medyada, büyük bir ilgiyle "Nasıl kilo verilir" sorusunun cevabı aranırken, bu konunun ana haber bültenlerinde bu kadar geniş yer tutması vatandaş tarafından eleştiriliyor. Haberlerde ülke gündemine ilişkin gelişmelere daha çok yer verilmesi gerektiğini savunanlar, aslında önemli olanın zayıflamak değil sağlıklı yaşamak olduğunu söylüyorlar. Bu konunun bu kadar gündeme getirilmesinin zayıflama ürünlerinin pazarlama taktiği olduğunu düşünenler, bu programlarda anlatılan yöntemlerin de son derece pahalı olduğunu söylüyor.

BUNLAR MANKENLERE GÖRE

Nurhan Ayaş, ekranlarda yer verilen zayıflama merkezleri, çamur banyoları, bakım kremleri haberlerinin kendilerine göre olmadığı beilirterek, "Vatandaşın sağlıklı beslenmeye dahi ayıracak parası yok. Kimler bu merkezlere gidiyor, merak ediyorum" diyor.

"Bu haberler bize göre değil, mankenlere, artistlere göre" diyen Neriman Dede ise "Bizim manken olacak halimiz yok. Bunlar insanları kandırmak için kurulmuş para tuzakları" şeklinde konuşuyor. Ayşe Hiçyılmaz ise, bu gibi haberleri izleyenlerin dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor. Geçtiğimiz yıllarda vücudundan yağ aldıran bir bayanın hayatını kaybettiği hatırlatan Hiçyılmaz, "Tüm bunlara dikkat edilmeli. Televizyonlarda bu sorumlulukla haber yapmalılar." diyor. Oktay Kara da kadınların kiloları nedeniyle sömürüldüğünü dile getiriyor.

Birsen Topuz Memur (49)
İnsanlar bunları izliyor çünkü bu haberler hayat gerçeklerinden uzaklaştırıyor. Ben de sağlıklı yaşam adına kilo vermek istiyorum ama gösterilen şekilde yapmak mümkün değil. Fiyatlar çok yüksek.

Nuray Patlar, Lokantacı (39)
Bu yayınlar inandırıcı gelmiyor. Sağlıklı yaşam illa zayıf olmak değil. Bu tarz programlar orta halli insanlara göre değil. Bizim ihtiyaçlarımıza göre haber yapılmalı.

Yıldız Yaramış Anketör (24)
Haber bültenlerini doldurmak için ne yapıldığı belli değil. Aslına bakılırsa ben Hülya Avşar- Feraye kavgasındansa bu tür haberleri tercih ederim.

Kübra Kandemir Öğrenci (17)
Bu kadar önemli şeyler olurken, insanlar kafalarını boşaltmak için bunları tercih ediyorlar. Ama biz genciz kendimizi geliştirmek için daha yararlı programlar istiyoruz.

Bülent Karaman İnşaat (40)
Sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirici programlar yapılabilir. Ama haber bültenlerinde yapılmasına karşı-yım. Gündüz kuşa-ğında bu yayınlara yer verilebilir.


Merhamet ne getirir iftira ne götürür?

Reha Yeprem'in sunumuyla ekran gelen Sırlar Dünyası'nda bu akşam iki ibretlik öykü ekrana geliyor. Merhametin Getirdiği isimli hikayede Eyüp, içki içen ve kumar oynayan bir gençtir. Kumar borcu biriken Eyüp'ün merhamet dolu bir davranışı ona sırlı bir kapı açıyor. Altınlar'da ise Nihat, baba parası yiyen bir gençtir. Nihat'ın annesi Necla kıskandığı Fahri'yi altınlarını çalmakla suçlar.
SAMANYOLU / 19.55


Bob Marley'in starlık öyküsü

Dünyanın popüler yıldızlarının star oluş ve yükseliş öykülerinin anlatıldığı belgesel Celebrity'de bu akşam Reggae kralı efsanevi müzisyen Bob Marley'in zirveye çıkışı ekrana geliyor. Şarkılarının ilk günkü evrenselliğini koruduğu Bob Marley efsanesi farklı yönleriyle anlatılıyor.1981'de kanserden ölen müzisyen Bob Marley'in star oluş öyküsünü en yakın dostları, çalışma arkadaşları ve ailesi anlatıyor. HABER TÜRK / 21.00


IMF görüşmeleri nereye gidiyor

Asaf Savaş Akat, Deniz Gökçe ve Taner Berksoy'un sunduğu Eko Diyalog bu akşam Gaziantep'te işadamlarıyla buluşuyor. Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmelerin değerlendirileceği programda ayrıca Mayıs ayı enflasyon rakamlarının analizi ve yıl sonu hedeflerine etkisi, dövizde yaşanan yükseliş, IMF ile tamamlanan görüşmeler ve yeni tedbir hazırlıkları da konuşuluyor.
NTV / 20.30


KIZLAR YURDU
Özgür'e gelen gizli misafir kim?

Eylem Yıldız ve Fethi Kantarcı'nın rol aldığı dizide, Özgür'ün geçmişi aniden gelen misafir sayesinde aralanıyor. Melis annesine yaş günü hediyesini kargoyla gönderiyor. Ali de annesine göndermek için bir hediye hazırlıyor. Boncuk hıdırellezde kızların dileklerini çalan Ati'ye kızıyor. Teyzesi Deniz, Ati'yi ziyarete geliyor. SHOW/ 20.00


ZEYNEP
Acı haber Süheyla'nın nihakına engel oluyor

Eşref Kolçak ve Gözde Akyıldız'ın rol aldığı dizide Süheyla ile Hayriye kına gecesi yüzünden tartışıyorlar. Seyfi Zeynep'le birlikte İstanbul gezisine çıkıyor. Süheyla ve Süleyman son anda yaşanan acı bir olayla nikahlarını erteliyorlar. Eve döndüklerinde Zeynep acı gerçekle karşılaşıyor.
KANAL7/ 19.45


SEV KARDEŞİM
Halit, Uğur'u ölümle tehdit ediyor

Hande Ataizi ve Davut Güloğlu'nun rol aldığı dizide Halit, Uğur'u mezarlıkta ölümle tehdit ediyor. Kamil ve Feraye gizlice nikah kıydırıyor. Fatoş, Yüksel'e Uğur'un kaybolduğunu söylüyor. Polisler Rıdvan'ı karakola çağırıyor.
KANAL D / 20.00


Kusursuz
Silahla yaralanan ve felç geçiren güvenlik görevlisi Walt Koontz tekrar konuşabilmek için şarkı söyleme dersleri almaya karar verir. Ders alacağı kişi ise aynı apartmanda oturduğu ve yaşam tarzını tasvip etmediği bir şarkıcıdır.
Orj. Adı: Flawless Yön: Joel Schumacher Oyn: Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman, Barry Miller, Christopher Bauer
Cnbc-e / 22.00

Parlak Yalanlar
Vietnam'daki savaşta ölen ve yaralanan asker sayısının doğru aktarılmadığını anlayan Albay Vann, gazeteci Steven Burnett'e savaşın şahit olduğu yüzünü ayrıntılarıyla anlatır. Gazeteci, bu bilgileri gazetede yayınlayınca ortalık karışır.
Orijinal Adı:Bright Shining Lie Yön:Terry George Oyuncular: Bill Paxton, Amy Madigan, Vivian Wu, Donald Logue
TV 8 / 22.30

Zorlu Hayat
Yönetmenliğini Satrajiit Ray'ın yaptığı filmde küçük bir çocuğun yaşadıkları anlatılıyor. Yoksulluk içinde büyüyen Bengalli çocuk okumak istemektedir. Bunun üzerine çocuk tüm yoksulluğuna rağmen okumak için Benares'e gider. Orijinal Adı: Pather Panchali Yönetmen: Satrajit Ray Oyuncular: Kanu Banerji, Karuna Banerjee, Uma Da
TRT 2 / 23.00

Gerçeğin Peşinde
Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen filmde, genç ve dul bir kadının adalete karşı verdiği mücadele anlatılıyor. Toplumda saygı gören bir doktor tarafından rahatsız edilen kadın hakkını aramaya karar vermiştir. Genç kadın adalete karşı büyük bir mücadele verir.
Orijinal Adı: I Accuse Yön: John Ketcham Oyn: Estella Warren, Tom Butler
TRT 1 / 23.00

Bağdat
Arap kabilesi şefinin kızı Prenses Marjan İngiltere eğitimini tamamladıktan sonra anayurduna döner ve babasının kara pelerinler diye bilinen kanunsuz bir grup tarafından öldürüldüğünü öğrenir.
Yönetmen: Charles Lamont Oyuncular: Maureen O ' Hara, Paul Christian
STAR / 01.30


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi