T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 6 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

AB TV ile tanıtım atağı

Dışişleri Bakanı Gül, AB sürecini Türk vatandaşlarına anlatmak amacıyla bir televizyon kanalının kurulması için TRT ile görüşüldügünü belirterek, 'reformlar yavaşladı' diyenlerin de "Bilmeden, olup bitenleri takip etmeden konuşanlardır" dedi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, hükemetin Türkiye'yi son AB trenine bindirdiğini belirterek, reformların yavaşladığı iddialarına "Bunları diyenler olup bitenleri takip etmeden konuşanlardır. 9'uncu Uyum Paketi'ni de Meclis kapanmadan yasalaştıracağız" diye cevap verdi. Gül, öncelikli hedeflerinin Türk halkının bilgilendirilmesi için bir televizyon kanalını devreye sokmak olduğunu söyledi.

Bakan Gül, AK Parti'nin 'Türkiye Bülteni'nde yer alan yazısında, Türkiye'nin tam üye olması için AB treninin birkaç kez durduğunu, Türkiye'nin de binmesine fırsat verildiğini ancak bunun kaçırıldığını söyledi. "Tren yürümüş gitmiş, artık bu son tren de önümüzden geçerken AK Parti iktidarı bu trene Türkiye'yi bindirmiştir" diyen Gül, "Bu trene binen üstüne düşenleri yapınca istikamete mutlaka gider. Şimdi önemli olan Türkiye'nin bu süreci hızlandırması. Bu da Türkiye'nin üstüne düşeni en iyi yapmasıyla ilgilidir. Yine eski yıllarda olduğu gibi biz vaktimizi geçirirsek bu tren de istasyonda durur, o zaman bizi indirir istasyonda" dedi.

Gül, AB sürecinin üç önemli ayağının bulunduğunu, bunlardan birinin demokratik reform sürecinin devam etmesi olduğunu açıklayarak 9'uncu Uyum Paketi'nin Meclis tatile girmeden önce yasalaşacağını bildirdi.

HÜKÜMETİMİZ REFORMİSTTİR

AK Parti hükümetinin reformist bir hükümet olduğunun altını çizen Gül, çok köklü değişikliklere imza attıklarını ifade etti. Reformist bir siyasi hareket olmak, böyle bir etiketi almanın kolay olmadığına dikkati çeken Gül, muhafazakar bir parti olarak Türkiye'de böyle köklü reformlara imza atmış olmanın partiye çok büyük bir onur verdiğini vurguladı. Sürecin ikinci önemli ayağını Avrupa hukukunun Türkiye tarafından üstlenilmesi olarak açıklayan Gül, üçüncü ayağının iletişim olduğuna işaret etti.

Gül, "İletişim de gerek içeride iletişim gerekse Türkiye dışında AB ülkelerindeki halkı aydınlatmak. Bu konuyla ilgili birçok toplantılar, birçok çalışmalar yapıldı. Birçok profesyonellerden faydalanıyoruz" dedi. Gül, bu çerçevede Türkiye içerisinde de halkın bilgilendirilmesiyle ilgili AB Genel Sekreterliği içerisinde AB İletişim Kurumu kuracaklarını açıkladı. En öncelikli hedeflerinin Avrupa Birliği ile ilgili bir televizyon kanalını devreye sokmak olduğunu belirten Gül, bu konuda TRT'den yararlanacaklarını, gelişmeler konusunda halkı aydınlatacaklarını vurguladı. Bununla ilgili temasların devam ettiğini anlatan Gül, yakında çalışmanın hayata geçirileceğini ifade etti.

TATİLE KADAR PAKET ÇIKACAK

Gül, AB Komisyonu'nun Ekim ayında açıklayacağı İlerleme Raporu'nun çok iyi çıkmasını ümit ettiklerini, Türkiye'nin bu şekilde önünün daha açık olacağını bildirdi. "Avrupa Birliği yolu asfalt bir yol değildir" diyen Abdullah Gül, "Büyük bir irademiz var, büyük bir bilincimiz var ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi. Gül, Türkiye'nin müzakere sürecinde yavaşlama olduğu eleştirilerine de şöyle cevap verdi: "Bunları diyenler bilmeden, olup bitenleri takip etmeden konuşanlardır. Bu doğru değil. Bunda çok inançlı ve kararlıyız. Çünkü bizim demokratikleşme adına eksiklerimiz var, bunları bu süreç içerisinde yapacağız. Meclis kapanmadan önce bunlar gerçekleşecek."

  • ANKARA (İHA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi