T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 6 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Parlak, aranırken mahkemeye çıkmış

Danıştay'a yapılan kanlı saldırının kilit isimlerinden olduğu ileri sürülen Ayhan Parlak'ın, polis tarafından her yerde aranırken İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya çıkarak ifade verdiği ortaya çıktı.

Danıştay saldırısının Muzaffer Tekin'den sonra 'ikinci kilit ismi' olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Parlak'ın avukatı, müvekkilinin kaçmadığını ispat etmek için dünyada eşine az rastlanan bir örnek verdi. Avukat Osman Oğuzhan, Parlak'ın arandığı sırada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya çıkıp ifade verdiğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçen hafta içinde teslim olduktan sonra tutuklanan Parlak'ın, suç dosyanının kabarıklığı dikkat çekti. Parlak'ın ayrıca emniyet ve savcılıkta çelişkili ifadede verdiği ortaya çıktı. Başsavcılığa teslim olduktan sonra götürüldüğü Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Parlak, Danıştay'a yönelik saldırıyı televizyondan öğrendiğini ve bir avukatın böyle bir olayı yapmasına çok şaşırdığını belirtti.

Parlak, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın cezaevinde kaldığı sırada kendisine avukatlık yaptığını anlatarak, tahliye olduktan sonra da ağebeyinin icra davaları için Arslan'a vekalet verdiğini kaydetti. Parlak, "Arslan'la yüz yüze 4-5 kez görüştüm. Bundan sonra görüşmelerim avukat-müvekkil ilişkisinde oldu. İki aya yakın görüşmedim" dedi.

ÇAĞDAŞ BİRİYİM

Parlak, Danıştay olayının kilit ismi Muzaffer Tekin'in aile dostu olduğunu savunarak, Cumhuriyet gazetesine bomba atanları da tanımadığını ileri sürdü. Parlak, Danıştay'a saldırı olayını tasvip etmediğini söyledi. Parlak, "Demokratik ve çağdaş bir insanım. Bu olayla hiçbir ilgim ve alakam yoktur" diye konuştu.

Parlak Cumhuriyet gazetesine bomba atıldığı gün İspanya'ya gitmesinin ve telefonlarına bir türlü ulaşılamamasının nedenini, "tatil" olarak açıklarken, Parlak'ın avukatı, müvekkilinin maddi açıdan zor durumda olduğu için 65 milyar liralık çeki tahsil etmek amacıyla Avukat Arslan'la görüştüğünü belirtti.

Danıştay saldırısı ile ilgili basında adının geçtiğini duyunca, yeniden cezaevine girmemek için ortalıktan bir süreliğine kaybolduğunu söyledi. Parlak, kaçmadığını vurgularken, "Polisler beni ararken ben kendi evimde idim. Ben Alparslan Arslan ile icra işleri sebebiyle cezaevinden çıktıktan sonra sık sık görüştüm" dedi.

AVUKATINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

Parlak'ın avukatı Osman Oğuzhan da şunları belirtti: "Müvekkilim Ankara 2. No'lu DGM'de Ertuğrul Yılmaz ile birlikte Banker Yalçın'ı öldürmek iddiası ile yargılandı ve beraat etti. Müvekkilime yapılan isnat ilişkilendirmeler avukat Alparslan Arslan ile yaptığı görüşme sürecidir. Bu görüşmeler avukatlık mesleğinden kaynaklanmaktadır. Kaçtığı denilen dönemde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya katılmıştır. Duruşma zabıtları mevcuttur."

  • EVİN GÖKTAŞ

    Arslan bir süre daha hastanede

    Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ın Ankara Numune Hastanesi'ndeki tedavisinin bir süre daha devam edeceği bildirildi. Hastane yetkilileri dün yapılan tetkiklerde yeni bir bulguya ulaşılmadığını belirtirken, zanlının bir süre daha hastanede kalmasına karar verdiklerini belirttiler. Arslan'ın hafif içerikli gıdalarla beslenmesinin sürdürüldüğü ifade edildi.

  • YAKUP BULUT

    Trabzon VKGB'den fesih kararı

    Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Trabzon Şubesi, Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan silahlı saldırıya derneğin adının karışmasının ardından kendilerini fesih kararı aldı. Kararı açıklayan şube Başkanı Hasan Uzun, "Biz bu birliği çok güzel duygularla kurmuştuk. Ancak niyetlerinin bozuk olduğunu anladık" dedi.

  • TRABZON

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi