T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 6 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tedirgin eden plan neydi

Atabeyler çetesinin bir numaralı ismi Yüzbaşı Eren'in Merzifon Emniyet Müdürü Çavdar'ı tedirgin eden planının ne olduğu araştırılıyor. Emniyet Müdürlüğü ise 2 polis şefi hakkında inceleme başlattı

Evin
Göktaş
Eryaman'da ortaya çıkarılan Atabeyler Gerillaları adıyla yasadışı silahlı ve bombalı örgütlenmeye gittikleri gerekçesiyle, ikisi astsubay 4 kişiyle birlikte tutuklanan pilot yüzbaşı Murat Eren'in, Merzifon Emniyet Müdürü Raşit Çavdar ile konuşmasında, Çavdar'ın 'işin ciddiyetini anladığı' yönündeki ifadesinde geçen 'iş'in ne olduğu araştırılıyor.

Yüzbaşı Eren'in sorgusunda "2006 Ocak-Şubat aylarında Yunis Akkaya ile birlikte Çavdar'ın yanına gittik. O'na yapacağımız eylemler konusunda bilgi verdik. Başlangıçta 'iyi olur' türünden yaklaşım sergiledi. Niyetimizin ciddi olduğunu anlayınca, bu sefer biraz tedirgin oldu. Konuyu Çorum'daki Cemal Müdür'le görüşmemizi istedi" yönündeki ifadeleri mercek altına alındı. Eren'in, Çavdar bahsettiği 'tedirgin eden' planın ne olduğunu ortaya çıkarmak için Atabeyler soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcı Vekili Hamza Keleş, pazar günü iki polis müdürünün ifadelerini aldı.

POLİS MÜDÜRLERİNE İNCELEME

Adliyeye avukatlarıyla gelen Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş ile Merzifon Emniyet Müdürü Raşit Çavdar 1 saat ifade verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplamadan görev yerlerine döndü. Emniyet Genel Müdürlüğü de, Özdeş ile Çavdar hakkında inceleme başlattı. Teftiş Kurulu Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen iki polis başmüfettişi, bugün Çorum ve Merzifon'a giderek her iki emniyet müdürünün ifadesini alacak. Müfettişler, yüzbaşı Eren ile de Mamak Askeri Cezaevi'nde görüşecek.

Atabeyler zanlıları, emniyet ve askeri savcılıkta verdikleri ifadeleri ise adliyede reddetti. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Genelkurmay Askeri Savcılığı'nda eylem planlarını kısmen itiraf eden zanlılar, ikinci kez tutuklandıkları Adliye Sarayı'nda ifade değiştirdi.

ATABEYLER ÇARK ETTİ

Zanlılar, askeri savcılıkta Başbakan Tayyip Erdoğan ile Danışmanı Cüneyt Zapsu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu, gazeteci Mehmet Ali Birand ile sanatçı Mehmet Ali Erbil'e yönelik herhangi bir eylem planlamadıklarını iddia etti. Soruşturmanın baş sanığı pilot yüzbaşı Murat Eren, yakalanan askeri malzemeleri en güvenilir yer olarak Yunis Akkaya'nın evine bıraktıklarını belirterek, "Üsteğmen Yakup Yayla'nın olaylardan haberi yoktur" dedi.

SİLAHLAR ERKUT TAŞ'IN

Yüzbaşı Eren, Başbakan'a suikast iddialarını reddederken, "Ele geçirilen bu malzemelerle kimseye karşı eğitim yapmadım" diye konuştu. Ele geçen CD ve DVD'lerin de kaynağını bilmediğini ileri süren Eren, Yunis Akkaya'nın evinde ele geçirilen silah mühimmatın kendisine ait olmadığını, bunları Erkut Taş'ın temin ettiğini düşündüğünü söyledi. Malzemelerin eğitim amaçlı olduğunu ileri süren Eren, Başbakan Erdoğan'ın evine ait krokilerden de haberi olmadığını iddia etti.

EREN, AKKAYA'YI SUÇLADI

Eren, mühimmat ve düzenekleri kışla dışına kendisinin çıkardığını ifade ederek, "Bu malzemeler yapılan operasyonlarda PKK'dan elde edilen malzemelerdir. Kanımca Akkaya kendisine şekil yapmak, racon kesmek için evine bıraktığım mühimmatları yanlış değerlendirerek, kafasına göre hayaller üretmektedir" dedi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi