T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 19 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Konya'da şampiyonluk yemini

Konya'da Aydın'ın golüyle hayat bulan G.Saray'da Necati'ye uçakta yapılan saldırı, takımdaşlık duygusunu kabarttı. Hakan Şükür otelde şampiyonluk için söz aldı.

"Dikensiz gül bahçesi olmaz" deyimi Galatasaray'ın bu sezon kazandığı şampiyonluğu en iyi anlatan sözdü. Çünkü bu yılın en güzel ürünü olan 'gül'e ulaşmak için, bir hayli diken temizlemek zorunda kaldı, sarı-kırmızılılar. Kuşkusuz bu konuda en büyük sıkıntıyı futbolcular ve teknik kadro yaşadı. Onları zorlayan sadece parasızlık değildi. Yönetimin iyi niyetli çalışmalarını bilen futbolcular, "Galatasaray'da kimsenin parası kalmaz" açıklamalarıyla tatmin oluyordu. Nitekim takımda bulunan futbolcuların büyük kısmı geçmişte de bu sorunları yaşamış ve paralarını almıştı. Onları zorlayan asıl sorun camia içinden ve çevreden gelen tepkilerle baskılardı. Hele taraftarın tribün desteğinin yetersiz oluşu futbolcuları adeta kahrediyordu. Bundan kötüsü ise bazı taraftar guruplarının futbolcuları hedef göstermesi, öfkelerini şiddete dönüştürecek hale gelmeleriydi. "Hayır bu kadarı da olmaz" diyenler yanılıyordu. O da Konyaspor maçı sonrasında yaşandı.

Galatasaray, 22 Ocak'ta Konya'da çok zorlu bir mücadele sonrası Aydın'ın 90+2'de attığı golle şampiyonluk trenine tutunuyordu. Müthiş bir sevinç yaşanmıştı statda. 18 yaşında, "Aslan yürekli genç" Aydın, yöneticiler başta olmak üzere herkesi sevinç gözyaşlarına boğmuştu.

Bu mutlulukla uçağa binen futbolcuları büyük bir sürpriz bekliyordu. 30 kadar taraftar arasından 4 kişi Necati Ateş'e uçakta saldırıyor ve tartaklıyordu. Futbolcular olaya müdahale etmişti ama Gerets daha sert bir tavır koyuyordu. Belçikalı hoca taraftarların uçaktan inmesini isterken, polis çağrılıyor ifadeler alınıyordu. Futbolcular ve Gerets'in tavrı onların ne denli ortak bir düşünce sergilediklerinin göstergesiydi. Olayla ilgili gelişmeler yaşanırken, Konya'da yağan şiddetli kar uçağın kalkmasına engel oluyordu. Galatasaray'da sinirler gerilmiş ve kafile Konya'da konaklamak zorunda kalmıştı.

Başta Necati Ateş, Hakan Şükür ve Hasan Şaş olmak üzere futbolcular otele dönüşte toplanma kararı aldılar. Gecenin ilerleyen saatlerinde biraraya gelen futbolcular, yapılan olayı nefretle kınadıklarını söylerek Necati'yi teselli ettiler. Kaptan Hakan Şükür, arkadaşlarına yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar rakibimiz Fenerbahçe avantajlıydı. Ancak bu olay bizi biraz daha kenetledi. Bugün Konya'da şampiyonluğun temelini attık. Bu şampiyonluğu elimizden hiç kimse alamaz" dedi.

Gözyaşları yağmur oldu

16. şampiyonlukta Hasan Şaş'ın katkısı büyüktü. Gerets'le hayat bulan Hasan iyi futboluna karşın zaman zaman taraftarın tepkisine hedef oldu. G.Saray'ın, Manisasspor maçında 80. dakikada oyundan çıkan Hasan'a taraftarlar tepki gösterdi. Hasan'da karşılık verince ortam gerildi. Bunca emeğe rağmen, hakarete varan sözlere muhatap olan yıldız futbolcu ağlayarak soyunma odasına gitti. Maç bitiminde soyunma odasına gelen arkadaşlarının yaşadığı şok daha büyüktü. Çünkü Hasan futbolu bıraktığını açıkladı. Bu gelişme üzerine Hakan Şükür başta olmak üzere tüm takım galibiyet sevinci yaşamak yerine ağlamaya başladı. Hasan 12 saatlik bir çaba sonrasında ikna edilerek ertesi gün antrenmana çıkarıldı.

Gerets: Alırım kravatınızı!

Galatasaray teknik direktörü Eric Gerets sezonun ilk yarısının ardından yaptığı basın toplantısında, "Süper Lig'in ilk devresini 41 puanla tamamladık, ikinci yarı bir bu kadar puan alırsak şampiyonuz" dedi. Nitekim sarı-kırmızılı takım ligin ikinci devresinde 42 puan toplayıp, 83 puanla Fenerbahçe'nin önünde şampiyonluğa ulaştı.

Bu Gerets'in ilk kehaneti değildi. Belçikalı, ligin ikinci yarısında Ali Sami Yen'de oynanan Samsunspor maçı öncesi, resmi sponsor Sarar firması yetkilerine, "Samsun maçını kazanır, lider oluruz" iddiasında bulundu. Firma yöneticileri, "G.Saray Samsunspor maçında zorlanır" deyince, reklam sloganında olduğu gibi "alırım kravatınızı" dedi.

Galatasaray son derece zorlu mücadele neticesinde maçtan 3-2 galip ayrıldı ve sponsor firma, Gerets'e 5 adet sarı ve kırmızı renklerde kravat hediye etmek zorunda kaldı. Bu maçtan sonra Galatasaray bir günlükte olsa liderliğe yükseldi.

Yarın;

-Cami avlusunda pazarlık
-Başkan'ı yatağa düşüren gelişme
-Alex'in golüyle tepki alan Aykut'a kim sahip çıktı?

  DİĞER BÖLÜMLER
  • 1. Bölüm : Canaydın'ı kimler ağlattı
  • 2. Bölüm : İsyanla kenetlendiler
  • Geri dön   Yazdır   Yukarı


    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi