YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Hayalet kararname kimin nasırına bastı?

Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Solak hayalet kararnameyi savunurken, kararnameyi eleştirdiği için ağır bir dille suçladığı aydınları nasırlarına basılanlar ve malum koro olarak niteledi.

Devlet memurlarını, valileri, kaymakamları, hakim ve savcıları iki müfettiş raporu ve şayialarla meslekten çıkarmayı öngören hayalet kararname toplumun geniş kesimleri tarafından tepkiyle karşılanmasına rağmen bazı yazarlar tarafından ısrarla savunuluyor. Sağcısıyla solcusuyla tüm memur sendikaları kararnameyi yargısız infaz olarak niteleyip karşı çıkarlarken, Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Solak 31 Temmuz'da "Nasırlarına basıldı" başlığıyla yazdığı yazıda kararnameyi eleştirenleri ağır bir şekilde suçladı. "Bu kararnameye laik cumhuriyetin varlık anahtarı olarak bakmalıyız. Malum koro yine sahnede. Nasırlarına basıldı" dedi.

Nasırlarına basılanlar arasında Hürriyet'ten Enis Berberoğlu, Milliyet'ten Taha Akyol, Yeni Binyıl'dan Ali Bayramoğlu, Kürşat Bumin, Türkiye' den Yılmaz Öztuna ve Sabah'tan Gülay Göktürk vardı. Yılmaz Öztuna yazısında, "Hırsız, eylemci, bölücü memur, bütün demokrasilerdeki gibi, kulağından tutulup derhal atılmalıdır. Atmayan, sorumlu duruma düşer " dedi.

Yok öyle kuş mantığı

ENİS BERBEROĞLU Herhalde Başbakanlığın kararnameye gerekçe olarak gösterdiği devletten maaş alan katillere örnek göstereceği birden fazla hükümlü memur vardır. Aksi halde 'yargısız infaz' lafı cuk oturacak. Meselenin taraflarına bakarak karar veriyoruz. 28 Şubat iyi, kararnamaye karşı çıkan FP lideri Kutan kötü... Yok böyle kuş mantığı.

Bürokrasi felç olacak

TAHA AKYOL 1 Ağustos'ta yazdığı yazıda "Her parti, her ideolojik dernek ve vakıf her ideolojik topluluk 'öteki'nin aleyhinde ihbarlarda bulunabilecek ve bunun şayi olduğunu yandaşlarıyla müfettişe anlatabilecek. Bu KHK hukuka aykırılığın ötesinde bir skandaldır. Muğlak suçlamalarla bürokrasi ve adliye felce uğrayacaktır" diyordu.

Polis devleti uygulaması

ALİ BAYRAMOĞLU "Garip bir ülke burası.. Bırakın hukuk devletine geçişi, hemen her uygulama devlet hukukunu pekiştiriyor, içten içe ilerleyen otoriterleşme sürecini hızlandırıyor. İçişleri Bakanlığı'nın irtica yasaları diye bilinen 28 Şubat kararlarını bir kararname ile uygulamaya koyması bu durumun en son ve en açık örneği."

Kaş derken göz çıkarıyor

GÜLAY GÖKTÜRK KHK'nın onaylanmasıyla keyfi bir kıyım döneminin başlayacağını vurguluyor. Ecevit'in kaş yaparken göz çıkarttığını belirten Göktürk, "Bir yanlışı savunmaya çalışırken öyle bir yanlış yapıyor ki, hukukun temel bir ilkesini hiçe saydığını bile farketmiyor. Ya da fark etmiyormuş gibi yapıp kamuoyunun da farketmeyeceğini umuyor" dedi.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...