YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Kutan'dan Ecevit'e cevap

'Erbakan 28 Şubat'a katıldı' demek yanlış olur

Erbakan'ın başbakanlığı döneminde alınan 28 Şubat kararlarına açıklık getiren FP lideri Kutan, "Erbakan kararların hepsini benimsedi değerlendirmesi yanlış olur" dedi

FP Genel Başkanı Recai Kutan, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat kararlarına bir imza attığını bilmediğini belirterek, "Sayın Erbakan, dönemin başbakanı olarak orada alınmış olan kararların hepsini benimsedi diye bir değerlendirme yapmak yanlış olur" dedi.

Kutan, FP İstanbul İl Başkanlığı'nca yabancı basın mensuplarına Topkapı Eresin Oteli'nde verilen öğle yemeğine katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kutan, bunun basınla ilişkileri sıcak tutmayı amaçlayan toplantıların devamı olduğunu söyledi.

"Toplantının 312. maddeyle ilgisi var mı, bir destek arayışı mı?" şeklindeki soru üzerine Kutan, "312 ile alakası yok. Avrupalı gazetecilerle Avrupa'daki, dünyadaki ve Ortadoğu'daki gelişmeler konusunda sohbet edeceğiz. Destek arayışı söz konusu değil" dedi.

28 Şubat süreci

Bir gazetecinin, "Memur kararnamesi ile ilgili olarak, 28 Şubat sürecinin devamı olduğu yolunda yorumlar yapılıyor. 28 Şubat sürecine Erbakan da imza atmıştı. Şimdi siz karşı çıkıyorsunuz. Bunu açıklar mısınız?" sorusu üzerine de Kutan, şunları kaydetti:

"Erbakan'ın, 28 Şubat kararlarına imza attığını ben bilmiyorum. MGK'da alınmış olan kararlar, hükümete bir tavsiye olarak intikal eder. Ancak hükümet, meseleyi tezekkür etti ve onlardan önemli bir bölümünün uygulamasını mümkün görmediği için uygulamadı. Yani 'Sayın Erbakan, dönemin Başbakanı olarak orada alınmış olan kararların hepsini benimsedi' diye değerlendirmek yanlış olur."

312 AB'ye gider

ÖNCEKİ akşam İstanbul'daki başkonsoloslara verilen yemeğe de katılan Kutan, "Eğer 312. maddenin çözümü, konuyu Avrupa Birliği'ne götürmekse, gayet tabii bundan da istifade edilecektir. Mademki 'AB'ye gireceğiz, onların standartlarını benimseyeceğiz' diyoruz, dolayısıyla bunu Avrupa'ya taşımakta herhangi bir sakınca görmüyorum" dedi. FP'nin AB'ye giriş konusundaki düşüncelerini de konsoloslara anlattıklarını kaydeden Kutan, "Biz samimiyetle AB'ye girmeyi arzu ettiğimizi söyledik" diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Ateş'in yerine Özkök
15 generalin katıldığı ve 4 gün sürecek olan YAŞ toplantısı sonucunda Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yeni isimler gelecek
Savcılar MHP'yi inceliyor
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP'li bazı eski üyelerin, "Üye kayıtları usûlsüz olarak siliniyor veya değiştiriliyor" şikayeti üzerine MHP teşkilat kongrelerini incelemeye aldı
Bahçeli ne derse o....
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP'-nin bir genel başkan sorunu olmadığını ifade ederek, "Genel Başkan Devlet Bahçeli, partiyi tek başına iktidar yapma süreci içerisinde, hizmet verecek kadroları tespit edip, 'Ben bu işi, şu kadrolarla yapacağım' der. MHP bünyesinde hiçbir fertten, buna itiraz gelmez" dedi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetin, MHP'-nin 6. Olağan Büyük Kongresi'ne ilişkin soruları yanıtladı. Çetin, kongrelerde, "temiz suya, kirlilik karıştırmama" talimatı verildiğini söyledi. Şefkat Çetin, art niyetli veya kongrelerde seçimi kaybeden kişilerin, demokratik olmayan şekilde bir bardak suda fırtına koparmaya, sorun varmış gibi göstermeye çalıştığını belirtti. MHP'nin bir genel başkan sorununun olmadığını ifade eden Çetin, "MHP Genel Başkanı Bahçeli, partiyi tek başına iktidar yapma süreci içerisinde, hizmet verecek kadroları tespit edip, 'Ben, bu işi şu kadrolarla yapacağım' der. MHP bünyesinde hiçbir fert, Bahçeli'ye 'senin seçtiğin kadrolarla bu olmaz' diyemez, itiraz gelmez. Yapılan icraatlar ortada" diye konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...