YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Neler yapmışlar neler


YÖK Araştırma Komisyonu 6 aydır sürdürdüğü çalışmayı sonuçlandırdı. Üçbin beşyüz belgeyi inceleyen komisyon yüzlerce öğretim üyesini dinledi. Raporda başta Gürüz, Alemdaroğlu, Taner, Şarlak ve İnci olmak üzere çok sayıda rektör hakkında suç duyurusunda bulunulması istenildi.

İSTANBUL- TBMM YÖK Araştırma Komisyonu, kamuoyu tarafından merakla beklenen raporunu tamamladı. Altı aydır çalışan komisyon 3 bin 500 belgeye ulaştı. Komisyon, rektörlerin yanısıra yüzlerce öğretim üyesini tek tek dinledi. Rektörlerle ilgili suç duyurularına DSP'li Masum Türker'in muhalefet şerhi yazdığı öğrenildi. DSP'li Türker'in rektörler hakkındaki iddiaların kurumların yıpratılmasına neden olabileceği şeklindeki yaklaşımı ise komisyonun diğer üyeleri tarafından kabul görmedi. Raporda YÖK'ün yeniden yapılandırılması, rektörlerin ve dekanların tek dereceli seçimle 5 yıllık bir dönem için seçilmeleri, Yükseköğretim için Cumhurbaşkanı'na, Bakanlar Kurulu'na ve Milli Eğitim Bakanlığı'na verilen üye seçme haklarının azaltılması, meslek liseleri ve genel liseler arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve YÖK Başkanları'nın rektörleri istifaya zorlayarak idari özerkliği zedeleyecek şekilde baskı yapmalarının önlenmesi istenildi.

Başörtüsü sorunu çözülmeli

Kılık-kıyafet, seçme sınavları, öğrenci affı, ek ders ve döner sermaye katkı payı gibi konuların gündemi işgal ettiği belirtilerek, üniversitelerin toplum nezdindeki itibarının tartışılır hale geldiği kaydedildi. Üniversitelerde başörtüsü sorununun devam ettiği belirtilerek, çözüm yolları mevcut iken çözümsüzlük yöntemlerinin uygulanması dikkat çekici olarak bulundu.

Yargılama süreci başlayacak

YÖK Araştırma Komisyonu Raporu'nda YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile İstanbul, İnönü, Trakya, Celal Bayar, Ege, Çanakkale Onsekiz Mart, Afyon Kocatepe, KTÜ, Erciyes, Mersin, İzmir Dokuz Eylül Üniversiteleri hakkındaki iddialara yer verilirken, çok sayıda rektör hakkında suç duyurusunda bulunulması istenildi. Komisyon üyelerinin muhalefet şerhlerini yazmalarından sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacak olan rapor Meclis Genel Kurulu'nda da oylanacak. TBMM Başkanlığı yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı belirtilen kişiler hakkında yetkili mercilere suç duyurusunda bulunacak. Bu aşamadan sonra adı geçen kişiler hakkındaki yargılama süreci başlayacak.

Sezer'e brifing verilecek

Edinilen bilgilere göre TBMM YÖK Araştırma Komisyonu üyeleri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e araştırmanın sonuçlarıyla ilgili olarak bir brifing vermeyi planlıyorlar.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...