YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


ANAP'ta sessiz bekleyiş

ANAP'lılar, MHP lideri Bahçeli'nin 'Hükümette güven bunalımı yok' sözlerinin TBMM'deki Yüce Divan oylamasına yansımasını bekliyor. Ancak o zaman MHP'ye güvenebilecekler

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yüce Divan krizini yumuşatmayı amaçlayan açıklamaları, ANAP kanadında temkinli karşılandı. Bahçeli'nin sözlerinin inandırıcı olabilmesi için Yüce Divan kararlarının Genel Kurul'daki oylamasında somut adım atılmasını isteyen ANAP'lılar, "Sayın Bahçeli, SEKA sonrasında da 'sorun yok' demişti; ancak daha sonra GSM komisyonu yine MHP'li üyelerin oyları ile Yüce Divan'a gönderildi. Bahçeli'nin sözleri umut verici, ancak bekleyip göreceğiz" dediler. Bahçeli'nin, Nazif Okumuş'u ANAP lideri Yılmaz'a göndermesinden sonra başlayan yumuşama süreci Meclis GSM Soruşturma Komisyonu'nun yine MHP'li üyelerin oyları ile Yılmaz'ı Yüce Divan'a göndermesi ile bozulmuştu.

'Güven şart'

Bu sorunun artık bir çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten ANAP Genel Sekreteri Abdulkadir Baş, "Hükümet istikrarının bozulmaması için bu şart" dedi. Baş, Türkiye'nin son iki yıldır istikrarı yakaladığına dikkat çekerek, koalisyonda oluşan bir güven bunalımının icraatları olumsuz yönte etkileyeceğini ifade etti. Baş, koalisyonu birarada tutan en önemli unsurun 'güven' belirterek, "Eğer bir parti diğer partinin bir milletvekili, bakan veya genel başkanı hakkında 'güven duymuyorum' derse bunun gereği yapılır. Bunun gereği de ya hükümeti bozmaktır, ya da ortada dolaşan bu sözlere açıklık getirmek gerekir" diye konuştu.

'ANAP'ın himayeye ihtiyacı yok'

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ali Doğan da, Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'a sevk kararı ile ilgili olarak, "ANAP' genel başkanının kimsenin himayesine, kimsenin yardımına ihtiyacı yoktur" dedi. ANAP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Doğan, Genel Başkan Yılmaz ve partisine "çamur at, izi kalsın" mantığı ile başlatılan siyasi karalama kampanyasının, koalisyon ortağı konumunda bir partiye mensup milletvekillerince sürdürülmeye çalışılmasını kabullenemediklerini ve anlayamadıklarını söyledi. Doğan, komisyonlarda alınan kararların hukuki bakımdan "yanlış", ahlaki ve vicdani bakımdan da "sakat" kararlar olduğunu öne sürerek, hükümet ve siyaset kurumunun bütün enerjisini ve dikkatini yeniden ülkenin gerçek sorunlarına yöneltmesi gerektiğini belirtti. Doğan, "Ne ANAP'ın bir mensubunun ne de genel başkanının kimsenin himayesine kimsenin bu konudaki herhangi bir yardımına ihtiyacı yoktur. Alnımız açık, başımız diktir" dedi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

Komisyonlar değişiyor
ANAP lideri Yılmaz'a iki komisyondan Yüce Divan'a sevk kararı çıkmasından sonra, Meclis soruşturma komisyonlarının kuruluş ve çalışma sistemi sorgulanıyor
AB karşıtları MHP'ye oynadı
YILMAZ ile Çiller'in Yüce Divan'a gitmesi ve FP'nin kapatılması senaryolarını AB karşıtı çevrelerin sahnelediği belirtiliyor. MHP'nin bu senaryoyu destekleyici tavrı ise şaşırtıcı bulundu.
FP: Kavakçı'nın vekilliği düşürülemez
SİVAS- FP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Merve Kavakçı'nın vatandaşlıktan çıkarılması ve milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuk devletinde anlaşılır bir uygulama olmadığını söyledi. Karamollaoğlu, şöyle konuştu: "Halk tarafından milletvekili seçilen bir insanın sadece usul eksikliği yaptığı için vatandaşlıktan ve milletvekilliğinden düşürülmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bir konuda karar verirken mutlaka hukuki yollarla elde edilmiş delilleri değerlendirir. Ortada faksla çekilmiş ve delil olarak sunulmuş belgeler, delil mahiyetinde değildir. Bizim kanunlarımız çifte vatandaşlığa imkan vermektedir. Hem çifte vatandaşlığa imkan vereceksiniz hem de milletvekili olarak seçilen birisini bir usul hatasından dolayı 'artık vatandaşımız değildir' diyerek milletvekilliğinden düşürmek bir garabettir."


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...