YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


AB karşıtları MHP'ye oynadı

YILMAZ ile Çiller'in Yüce Divan'a gitmesi ve FP'nin kapatılması senaryolarını AB karşıtı çevrelerin sahnelediği belirtiliyor. MHP'nin bu senaryoyu destekleyici tavrı ise şaşırtıcı bulundu.

ANKARA- FP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu MHP'nin "rakiplerini siyaset dışı yollarla yok etme" anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, "Böyle bir partinin iktidarıyla Türkiye'yi AB'ye almazlar" dedi. Avrupa Birliği adaylığı sürecinde Türkiye 'ev ödevi'ni yerine getirmediği gibi Türkiye'nin AB'ye girmesini istemeyen odakların da devreye girdiği belirtiliyor. Bu çevreler, MHP'nin tek başına iktidar olması halinde Avrupa'nın, Haider'e gösterdiği tepkiyi Türkiye'ye de göstereceğini hesaplıyor. MHP lideri Bahçeli'nin, "FP kapatılırsa erken seçim olur" iddiasının da, Türkiye'yi AB sürecinde zor durumda bırakma hesaplarından kaynaklandığı belirtiliyor. FP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu MHP'nin rakiplerini siyaset dışı yollarla sahneden silmek istediğini belirterek, "Böyle bir siyasi partinin iktidarı ile Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almazlar. Belki de Sayın Bahçeli'yi Avusturya sendromu basmıştır" dedi.

MHP demokratikleşmeye soğuk

Türkiye'nin Kopenhag kriterlerini yerine getirebilmesi için Anayasa'yı düzeltmesi, düşünce özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmak için 312. maddeyi değiştirmesi ve idam cezasını kaldırması gerektiği belirtilirken, MHP bunlara 'soğuk' yaklaşıyor. Bu çerçevede, İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Başkanı Gürsel Demirok'un AB süreci ile ilgili hazırladığı raporlardan dolayı görevinden uzaklaştırılmasına dikkat çekiliyor. FP'li Bekaroğlu AB ile ortaklık görüşmelerinde hiçbir ilerleme olmadığını belirterek, "Türk hükümeti tarafından atılmış tek bir adım yok. Haziran sonunda AB komisyonu yetkilileri geliyor; teknik çalışmayı yapacak muhatap bile bulamayacak" dedi.

Yabancıların MHP'ye ilgisi

Bu arada, MHP'nin Yüce Divan konusundaki tavrının ardından Bahçeli'nin FP ile ilgili açıklamalarının dış basının MHP'ye olan ilgisini arttırdığı belirtiliyor. MHP Aksaray Milletvekili Sadi Somuncuoğlu ile görüşmek için çok sayıda yabancı basın kuruluşunun randevu talep ettiği belirtilirken, MHP'nin yapısı, görüşleri ve hedefleri ile ilgili sorular yönelttiği öğrenildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...