YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Vur Petlas'ın çal oynasın

Sana dün bir uçaktan baktım aziz İstanbul... Petlas'ın özelleştirilmesinin üçüncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısına katılmak için yola çıktık. Alana benden sonra ilk gelen Ömer Lütfi Mete oldu, ardından Beşir Ayvazoğlu.

İskender Pala'yı görünce, Mesut Bey'i hatırladım. Ne alaka diye düşünürken, buldum. İskender Pala, Divan Edebiyatı ile ilgili ya, Mesut Bey de Yüce Divan'la. Böyle olunca, 'Yüce Divan Edebiyatı' şeklinde bir terkip doğuverdi.

M. Akif Aydın, Mustafa Armağan, Cüneyt Ülsever, Tayfun Talipoğlu, Güler Kazmacı, M. Emin Kazcı, Necmettin Özakdağ, Yazgülü Aldoğan, Ardan Zentürk, İstanbul ekibinden katılanlardan hatırladıklarım. Ankara'dan, Konya'dan ve Kırşehir'den de gelenler oldu. Epey kalabalık bir grup oluşturduk. Ömer Lütfi Mete ile Deli Yürek'i konuştuk, eski yıllara gittik. "Dönüşte finali çekeceğiz" diyordu.

Öncelikle organizasyon ekibini kutlamak lazım. İki günlük gezi boyunca, belirtilen programa dakikası dakikasına uyuldu. Hiçbir aksama görülmedi. Mustafa Kabakçı, İlyas İnal ve Şahin Zenginal gibi değerli dostlarla tanıştık 'Güzel Atlar Ülkesi' Kapadokya'yı gezerken. Gezi bittikten sonra Emel Sayın'ın konseri vardı Dedeman'ın büyük salonunda. Vur Petlas'ın çal oynasın eğlendi basın mensupları.

Yavuz Bülent Bakiler, Nasuhi Güngör, Osman Özsoy, Lokman Koyuncuoğlu ile görüştüğümüz ikinci gün, Petlas'ın fabrikasını dolaştık. Kırşehir'e canlılık getiren fabrika çok etkileyiciydi. Hikâyesi ise çok daha etkileyici.

Kapanmanın eşiğine gelmişken, dört defa özelleştirmeye çıkarılan fabrika, beşinci seferde Kombassan tarafından alınmış. Fabrika yöneticilerinin ve Haşim Bayram'ın anlattıkları, basın toplantısına katılan yüzlerce gazeteciyi şaşkına çevirdi. O fabrikanın efsaneyi andıran mücadelesini bir köşe yazısına değil, uzun metrajlı bir filme bile sığdırmak zor.

İnanılmaz bir gayret göstermişler. Bütün engellemelere, baskılara rağmen gelinen nokta, ülkemiz için gurur verici. İngiltere, Almanya, Fransa başta olmak üzere toplam 57 ülkeye ihracat yapılıyor. Ülkemizin, uçak lastiği üreten tek lastik fabrikası. Yapılacak yeni yatırımlarla kapasite artırılacak. Eğer bazı efendiler, yaptıkları baskının ülkemize büyük zarar verdiğini farkederek, yasalara ve iş ahlâkına aykırı tutumlarından vazgeçerse...

Toplantıya katılanlara birer plaket ve kalem armağan ettiler. Halbuki ben birer Petlas lastiği vereceklerini umuyordum. Sağlık olsun. Sonunda bir karar verdim, bugünden itibaren, yüzde yüz yerli sermaye ile üretilen, ülkemin en kaliteli lastiklerini kullanacağım. Hatta otomobil yeterli gelmezse, sırf bu maksatla, bir traktör bile alabilirim. Çünkü uçaklar biraz pahalı galiba.

Ülker'in 'Sürpriz'i

Ülker''in "Sürpriz Çikolata" adında bir çeşidi var. İçinden fındık çıkıyor.

İlk gördüğümde hoşuma gitmişti. Birinciyi aldım, fındık çıktı. İkincide yine fındık, üçüncüde yine...

Hepsinde fındık çıkacaksa, sürpriz bunun neresinde? Birinden fıstık, birinden leblebi, birinden antep fıstığı, birinden apartman dairesi, birinden araba çıkacak ki, "sürpriz" olsun.

TİLKİ MASALLARI

Tilkiye sormuşlar "Tavuk yer misin?" Tilki gülmüş; "Tavuk bizim hakkımız, söke söke alırız."

Dokuzuncu kat

Söz Ülker'den açılmışken, bir şey daha söylemek lazım. Dokuz katlı Ülker gofretin son katının kaçak olduğu söyleniyor. Doğru mu değil mi bilemem. Ruhsatına bakmak lazım. Ayrıca, dokuz kat olmasına rağmen, depreme dayanıklıysa mesele yok demektir.

Siyasetin altı-üstü, içi-dışı
Süleyman Demirel, her gittiği yerde, "Ben siyaset üstüyüm" diyor.
Bu millet zaten ona hiçbir zaman "Sen siyaset altısın" demedi. Fakat son olarak şunu dedi tahminimize göre: "Sen siyaset dışısın!"
Ya da, "Zat-ı âlîniz, siyaset dışıdır efendim..."
Fakat, dinleyen kim? (Karga)

 


Faks: +90 (212) 613 14 92 - 93
19 Haziran 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...