YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Yeni yayın dönemi, yeni bir anlayış

Yaz mevsiminin gelmesi ve günlerin uzaması ile tv kanalları teker teker yeni yayın dönemi için start alıyor. Bunlardan üçü, Kanal D, ATV ve tv8. Yeni dönemde dizi filmlere ağırlık veren ve ekrana Las Vegas Sırları ve İyi Dostlar gibi yabancı dizi filmleri sürmeye hazırlanan ATV, tıpkı Kanal D gibi yeni döneme bugün giriyor.

Kanal D ise, karnelerini alan çocukların artık gün boyu evde olduğu gerçeğinden hareketle 'Tatil Tv' adı altında bir çocuk kuşağı sürüyor gündüz ekranına. Yine ev hanımlarına yönelik 'Günaydın' adında bir sabah programına imza atan Kanal D, tıpkı ATV'nin yaptığı gibi magazin programlarını da ihmal etmemiş.

Hemen bütün programların yaz tatili için bir süreliğine 'stop' dediği şu günlerde, magazin programları bütün kanallarda son sürat yoluna devam ediyor. Anlaşılan izleyici yaz tatilinde de tv'lerin Televole türü magazininden kurtulamayacak.

Genel olarak bu iki kanalın 'yayıncılık anlayışı'nda çarpıcı bir değişim yok gibi. Kanalların yeni dönem değişiklikleri yayın akışına eklenen ve çıkarılan birkaç programdan öteye gitmemiş.

Ancak büyük bir değişimin sinyallerini veren ve bu konuda ilgi çekici adımlar atan kanallar da yok değil. Örneğin tv8.

Ağırbaşlı ve güvenilir bir kültür kanalı sayabileceğimiz ve yayın hayatına kabloda başlayan ve şimdilerde İstanbul'da antende olan tv8, yeni dönemde "haber"e ve CNN Türk ve NTV tarzında, programlar arasına serpiştirilen beşer onar dakikalık "aperatif programlar"a ağırlık vermiş durumda...

Yeni bir haber kanalı mı geliyor sorusunu sormadan önce, tv8'in şimdiye kadar yaptığı alternatif yayıncılık için teşekkür ediyor, yeni formatında -düşünülüyorsa- başarılar diliyoruz. Bu ülkede, logo dışında birbirinin neredeyse aynısı olan, izleyiciye 'al birini vur ötekine' dedirten o kadar çok kanal var ki, yeni seçenekler ve yeni seslere ihtiyacımız var doğrusu..

*  *  *

Kanal 7'de geceyarısından sonra yayına giren, dünya sineması tarihinde 'unutulmazlar' arasında yerini çoktan almış nitelikli filmlerin daha erken bir saate kaydırılması okuyucularımızın talepleri arasında... Yine okuyucular tarafından ısrarla belirtilen ve burada dillendirilmesi gereken bir soru var. Saat 21.10'daki yabancı film kuşağı kapsamında yayınlanacak filmler, geçtiğimiz yıllarda sinemalarda gösterilmiş "kaliteli" yapımlar arasından seçilemez mi?


Faks: +90 (212) 613 14 92 - 93
19 Haziran 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...