YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama


Bizim de platomuz var

Romantik filmini bir kenara bırakıp, Komser filminin çekimleri için motor diyen Sinan Çetin, bu filmi için Hollywood'daki görüntülere benzer bir film platosu kurdu

Propaganda filmiyle bir milyon üç yüz bin seyirciyi sinema salonlarına toplayan yönetmen Sinan Çetin'in yeni iddialı projesi "Komser" filminin çekimleri sürüyor. Çekimlerini bitirdiği "Romantik" filmini vizyona sokmadan, Kadir İnanır, Müjde Ar, Gazanfer Özcan, Okan Bayülgen ve gazeteci yazar Selahattin Duman'ın rol aldığı "Komser"i çekmeye başlayan Çetin'in bu filmi de çok ses getireceğe benziyor. Filmin çekimlerinin yapıldığı Hadımköy'de bulunan Park Evleri'ne gittiğimizde, Hollywood'daki film platolarını andıran bir görüntüyle karşılaştık. Sinan Çetin'e ait yazlık evin büyük bahçesine sokağı, evleri, karakolu ve kafeteryasıyla küçük bir mahalle inşa edilmiş.

Evini plato yaptı

Bir taraftan çekimler gerçekleştirilirken diğer taraftan da platoya ilave edilen yeni bölmeler için inşaat ekibi çalışıyor. Çekimler sesli yapıldığından, çekim yapılacağı sırada, "Çalışmaları durdurun" anonsu yapılıyor ve inşaat çalışmaları duruyor. Çekim bitince de "Çalışmalara devam" anonsuyla inşaat çalışmaları devam ediyor.

Sinan Çetin devamlı kameranın başında olduğu için çok bekleyeceğimizi anlıyoruz ve sahne çekimi biten oyuncularla konuşmaya karar veriyoruz. Oynadığı fıstık reklamıyla Türkiye'nin gündemine yerleşen ve sevilen dizi İkinci Bahar'da da rol alan MFÖ Grubu'nun 'Özkanı'na yaklaşıyoruz. Çekimlerin yorucu, yorucu olduğu kadar da zevkli geçtiğini söyleyen Özkan, filmin çok başarılı olacağına inandığını söylüyor.

Seyirciye verilen değer

Filmin komiseri Kadir İnanır'ın dinlenmek ve biraz şekerleme yapmak için karakoldaki makamına geçtiğini farkedince, biz de peşinden makama duhul oluyoruz. Komiseri oynamak için bıyıklarını kesen İnanır, bıyıksız halini başlangıçta çok yadırgadığını ancak artık kendisinin de, insanların da buna alıştığını söylüyor ve filmde insancıl bir polisi canlandırmaktan da memnun olduğunu belirtiyor.

Sinan Çetin'in filminde ilk defa rol aldığını belirten İnanır, Komser'in çok büyük bir film olacağına inadığını söylerken, yapılan harcamalara dikkat çekerek, "Sinan Çetin, film için hiçbir harcamadan kaçınmayarak sinema seyircisine ne kadar değer verdiğini gösteriyor" şeklinde konuşuyor.

Mustafa Cambaz


Kağıda basmak için tıklayın.

Boğaziçi Festivali'nde bu akşam

Sinan Çetin 'çetin ceviz'
Çekimler esnasında senaryoya bağlı kalmayıp doğaçlama çekimler yaptığı konusundaki eleştirilere sinirlenen Çetin, bunun kadar saçma bir eleştirinin olamıyacağını belirterek, "Film benim, ister doğaçlama çekerim, istersem senaryoya bağlı kalarak çekerim.. Bu kimi, niye ilgilendirir ki? Hele seyirciyi hiç ilgilendirmez" şeklinde karşılık veriyor. Seyircinin görüntülere baktığını belirten Çetin, "Ben filmimi seyirci için çekerim, seyirci de görüntülere bakarak notunu verir" diyor. Propaganda filmiyle yurtdışında çeşitli ödüller alan ancak, Prenses filminden bu yana Türkiye'de ödül alamayan Çetin bunun, "İlerici aydın çete" diye tarif ettiği kesimin kendisine karşı olan tavrından kaynaklandığını söylüyor. "Türkiye'deki ilerici aydın çete, ilkel bir kabile refleksiyle bize ödül mödül vermiyor" diyen Çetin, Komser filminin de vizyona girdiğinde bu çevreler tarafından eleştirileceğini şimdiden söyleyebilir miyiz? diye sorduğumuzda, "Onlar sadece beni değil, iş yapan herkesi eleştirir" diyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...