YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


'Batı yaptı, biz baktık'

FP lideri Kutan, insan geninin sırrının çözüldüğü haberlerini hatırlatarak, "Dünyada bilimsel gelişmeler yapılırken Türkiye, kurt-kuş tartışmaları ile gün geçiriyor" dedi

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türk toplumunun birilerinin isteğine göre tepeden tırnağa dizayn edilecek bir toplum olmadığını, milleti tek kalıba sokmaya kimsenin gücünün yetmediğini, yetmeyeceğini söyledi.

Kutan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, dün ABD'de açıklanan, insanın gen yapısının sırlarının çözüldüğü buluşa değindi. Her bilimsel buluştan sonra bilinmezlerin daha da arttığını, daha öncekilerin olduğu gibi dünkü buluşun da Allah'ın kuvvet ve kudretinin büyüklüğünü ortaya koyduğunu söyleyen Kutan, dünyada bu tür gelişmeler yaşanırken, Türkiye'de birtakım çevrelerin gündeme getirdiği yapay meselelerin tartışıldığını belirtti.

Biz, kurtla kuşla uğraşırken...

FP lideri Kutan, AB üyesi ülkelerin yöneticilerinin Portekiz'de aldıkları kararda Türkiye'yi dışladıklarını, Avrupa savunma gücüne Türkiye'nin alınmadığını ve AB'nin, NATO kuvvetlerini kullanırken bile Türkiye'ye danışmayacağını anlattı.

Türkiye'nin NATO içindeki en güçlü ülkelerden biri olduğunun AB ülkelerince bilinmesine karşın böylesi bir karar çıkmadığını hatırlatan Kutan, "Türkiye'nin haklarını savunamayan hükümet, ülkemizi bu durumlara düşürmüştür. Bu gelişmeler yaşanırken Türkiye'de La Fontaine masallarını aratmayacak kurt-kuş müzakereleri yapıldı, kurt mu kuşu yer, kuş mu kurdu gagalar' tartışması yaşandı" diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Sezer Orta Asya yolcusu
BBP lideri Yazıcıoğlu'nu kabul eden Cumhurbaşkanı Sezer, Yazıcıoğlu'nun, Türkiye'nin Orta Asya politikasını eleştirmesi üzerine, yakında Orta Asya turuna çıkacağını bildirdi
Çiller: Milleti oydular
DYP lideri Çiller, hükümetin politikasını fıkra ile eleştirerek, "Bu hükümet çukurcu hükümet" dedi.
'Alışverişi kendi yapıyor'
İnsan hakları ihlalleri, gelir dağılımı adaletsizliği, köylünün ağırlaşan sorunları ve yolsuzluklarla mücadele konularını gündeme getirdiklerini belirten Yazıcıoğlu, "Halkla bütünleşmeye, halkın problemleriyle yakın olma çabası içinde olduklarını ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı, sadeliğe çok önem veriyor. Halkın sorunlarını anlamak açısından halkın içine girdiğini ifade etti. Zaman zaman alışverişlerini kendisinin yaptığını söyledi." Yazıcıoğlu, "İnsan hakları konusunda nasıl bir izlenim aldınız?" sorusuna ise "Sayın Cumhurbaşkanı'nın, bu konudaki yaklaşımları öteden beri biliniyor. Sorunların hukuka dayalı olarak çözülmesi noktasındaki görüşlerini tekrarladılar" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...