YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


ABD seçimlerinde Bush ve Al Gore'un dışında tam 70 Başkan adayı var

Canı sıkılan aday oldu

ABD'de Başkanlık yarışı Gore ile Bush arasında geçse de öne çıkamayan tam 70 aday daha var. Bu 70 kişi arasında delileri, komedyenleri, maceracıları, Harvard diplomalıları, 80'ini geçmiş emeklileri veya rahipleri bulmak mümkün.

Adaylardan bazıları, "Kazanırsam 35 yaş üstündeki ordu mensuplarına marihuana dağıtacağım" derken bazıları uçan daireler gerçeğini halka açacağını veya gelir vergisini kaldıracağını vaadediyor. 'Sıkıcı Parti'nin adayı ise parti tişörtü satıp para kazanmak için aday olmuş.

ABD'de 7 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçiminde yarışı Demokrat Al Gore ve Cumhuriyetçi George Bush götürse de, aslında bu yarışta tam 70 aday yer alıyor. Bugüne kadar, Demokrat ya da Cumhuriyetçi Partili olmayan hiçkimsenin ne Başkan, ne milletvekili, ne de senatör seçildiği ABD'de, Gore ve Bush'la birlikte yarışa katılanların toplam sayısı 70'i buluyor. Bağımsızlarla birlikte 15 aday, diğerlerine göre daha "ciddi" kabul edilebilirse de, öne sürdükleri fikirlerden pek de ciddi olmadıkları görülen 55 kişilik yarışmacılar arasında, adı "R. U. Sirius" (ciddi misin?) olan Başkan adayları bile var. Bu 55 aday arasında, bir tek kendilerinin mensubu olduğu partinin başkanları, komşularının aday gösterdiği kimseler, deliler, komedi yazarları, eğlence arayanlar, Harvard diplomalılar, seçim sürecini öğrenmek isteyenler, 80 yaşın üzerindeki emekliler ve rahipleri bulmak mümkün.

'Postacılara kızdım aday oldum'

Kendi kendilerine aday olan Başkan adaylarının internet sitelerinde önerdikleri fikirler ise, eşine az rastlanır nitelikler taşıyor. Mississippi'li bir aday, başkan seçilirse yabancıların ABD'ye göçünü derhal durduracağını ve göçmenlerin yerine, sokaklardaki fakirleri ekonomik sisteme yeniden entegre edeceğini, devletin 35 yaş üstündeki ordu mensuplarına marihuana dağıtacağını söylüyor. Bir başka aday, 1981 yılından beri postacıların mektuplarını çalmasını protesto için seçime katıldığını belirtirken, Gore ve Bush kampanyaları için "bir avuç Washington palyaçosu" nitelendirmesini kullanıyor. Adaylardan biri, Amerikan hükümetinin, uçan dairelere ilişkin gerçekleri halktan gizlemesini engellemek için seçime katıldığını söylerken, bir diğeri "Kötü giden ekonomiyi düzeltmek için" diyor. Üçüncü kez adaylığını koyan bir başkası, "Herkese iyi davranmaktan bıktım. Şimdi dünyaya hükmetme zamanı" sloganıyla yarışıyor. 87 yaşındaki ordu emeklisi aday ise, "Vergi ödemek istemiyorum. Başkan olunca gelir vergisini kaldıracağım" diyor. Adaylar arasında Almanya'dan seçime katılan bile var.

'Canım ABD Başkanı olmak istedi'

Bir başkası, "Bana her zaman Amerika'da ne istersem olabileceğim söylendi. Şimdi de ABD Başkanı olmak istiyorum" diyor. Texaslı "Sıkıcı Parti" başkan adayı ise, amacının biraz "Sıkıcı Parti" tişörtü satarak para kazanmak olduğunu internet sayfasında itiraf etmekten çekinmiyor. Adını "R. U. Sirius" (ciddi misin?) olarak kayıtlara geçiren Illinois'li aday ise, "Benimki umutsuz vaka. Çünkü Başkan olmak için yeterince sıkıcı ve aptal değilim" diyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...