YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Genelkurmay reddetmedi

Genelkurmay Başkanlığı, FP Milletvekili Nazlı Ilıcak'ın kamuoyuna açıkladığı belgeyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, belgenin, karargah içi ve dışı bilgilendirme faaliyeti olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, dün bir yazılı açıklama yaparak, FP Milletvekili Nazlı Ilıcak'ın kamuoyuna açıkladığı belgenin 'doğru' olduğunu ancak, 'uygulanmadığını' ileri sürdü. Açıklamada, sözkonusu belge "Karargah içi ve dışı bilgilendirme faaliyetini öngören bir format durumundadır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, elde edilen analiz ve istihbarata dayalı olarak uygulamaya yönelik çeşitli karargah içi taslak çalışmalar yapıldığını, bu çalışmaların elde edilen istihbaratın kesin teyidine bağlı olarak uygulama planlarına dönüştürüldüğünü veya uygulamaya sokulmadığını belirterek, "bir milletvekili tarafından illegal yollarla temin edilen ve basına dağıtılan belgenin de bu kapsamda bir belge olduğunu" bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 15 yılı aşkın bir süredir ülke ve Türk ulusuna derin acılar veren ve kana bulayan bir terör örgütüyle mücadelesini sürdürdüğü belirtildi.

Kanlı terör örgütünün çökertilmesinde, eli silahlı teröristle mücadelenin yanında, terör örgütüne doğrudan ve dolaylı destek veren iç ve dış unsurlarla yasal zeminde mücadele ile bu unsurların etkisiz hale getirilmesi ve bu mücadelenin topyekün bir şekilde yürütülmesinin önem taşıdığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

'Çeşitli çalışmalar yapılıyor'

"Bu bağlamda, elde edilen analiz ve istihbarata dayalı olarak uygulamaya yönelik çeşitli karargah içi taslak çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar, elde edilen istihbaratın kesin teyidine bağlı olarak uygulama planlarına dönüştürülmekte veya uygulamaya sokulmamaktadır. Bir milletvekili tarafından illegal yollarla temin edilen ve basına dağıtılan belge de bu kapsamda bir belgedir. Basına dağıtılan belgede de görülebileceği gibi dokümanın başında 'Andıç' kelimesi yer almaktadır. Andıç, karargah içi çalışmalarda kullanılan, bir emir ve uygulama dokümanından ziyade, karargah içi ve dışı bilgilendirme faaliyetini öngören bir format durumundadır."

Yurt içi destekçiler

Terörle mücadele kapsamında uzun yıllar boyunca teröristlerin sorgulamaları sonucu elde edilen bilgilerin değerlendirmeye tâbi tutulduğu belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bu bilgiler teyit edilmeye müteakip kesin istihbarat haline getirilerek yasal yollara başvurulmuş veya terör örgütüne karşı operasyonlar düzenlenmiş, bazen de teyit edilemediği için bir soru işareti olarak sorgulamalarda kalmıştır. Unutulmaması gereken bir diğer husus ise birçok sanığın güvenlik kuvvetlerinde verdikleri ifadelerini savcılık ve mahkeme ifadelerinde tamamen reddetmeleridir. Bütün bu durumlarda, gözardı edilmeyecek diğer bir konu da, terör örgütünün yurt dışından olduğu gibi maalesef yurt içinden de uzun yıllar maddi ve manevi destekçi bulduğu gerçeğidir.

Binlerce şehit verilmesi karşılığı çöküş sürecine giren örgütün sözde lider kadrosu ile röportajlar yapılarak örgüte ve yandaşlarına moral ve toparlanma imkanı veren yayımlar, kanlı terör örgütünün başı ile Suriye'de müteaddit defalar görüşerek bir tür pazarlık yapan kişiler televizyon arşivlerinde ve toplumun hafızasında tazeliğini korumaktadır."

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, tüm faaliyetlerini, yasaların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde yürüttüğü kaydedildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

FP'de muhalefet dönemi
FP'de parti içi tartışmalar durulmaya başladı. Kutan'ın verdiği yemekle taraflar arasındaki buzlar erirken, FP'nin bundan sonra etkili muhalefet yapacağı belirtildi.
Af değil ceza ertelemesi
Hükümet ortakları affın genel af değil ceza ertelemesi şeklinde çıkması için çalışma başlattı. Meclis'te tartışma konusu olan affa son şeklin iki haftaya kadar verileceği ifade edildi.
Nazlı Ilıcak: Plan uygulandı
Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak, Çevik Bir dönemine ilişkin gündeme getirdiği belge hakkında Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın belgenin varlığını doğruladığını söyledi. Ilıcak, açıklama ile 'Güçlü Eylem Planı" isimli belgenin varlığının doğrulandığını belirterek, "Genelkurmay Başkanlığı böyle bir belgenin varlığını doğrulamıştır" dedi. Ilıcak, belgenin ele geçiriliş şeklinin illegal olmadığını belirterek, "İllegal olan, böyle bir belgenin hazırlanmış olmasıdır. Genelkurmay Başkanlığı'nın böyle bir belge hazırlama hakkı yoktur. Genelkurmay'ın görevi yurt savunmasını sağlamaktır. Ben bir politikacı ve gazeteci olarak elbette ki böyle yanlışları açıklamak zorundayım" dedi. Ilıcak, "Plan uygulamaya geçirilmiştir. Gazeteciler Mehmet Ali Birand ile Cengiz Çandar ve İHD Genel Başkanı Akın Birdal hedef gösterildi. Birand ve Çandar işlerinden oldu. Birdal ise suikastten kılpayı kurtuldu" dedi. Ilıcak, Genelkurmay Başkanlığı'nın böyle bir plan hazırlamasının suç olduğunu belirterek, "Savcılar re'sen harekete geçerek gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatmalıdır. Ben bu işin peşini bırakmayacağım" diye konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...